بازار مسکن در رکود و متقاضیان خرید در انتظار کاهش قیمتها
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن تهران در مرداد نشان میدهد که در ادامه روند رشد قیمت مسکن در ماههای اخیر، این نرخ در مرداد به بالاترین میزان خود طی ۵ سال گذشته رسیده و رشد 62 درصد را نسبت به ماه مشابه سال قبل به ثبت رسانده است.
اگر چه نایب رئیس اتحادیه املاک معتقد است که نباید مسکن را با نرخ ارز و سکه مقایسه کرد و نباید هر روز منتظر افزایش قیمت آن بود اما بر اساس تجربیات قبلی هر زمان که نرخ ارز روند صعودی به خود گرفته قیمت مسکن نیز رو بهرشد بوده است.
بانک مرکزی در گزارش تحولات خود از بازار مسکن در مرداد که حاکی از کاهش معاملات مسکن بود آورده است این گونه از سوی متقاضیان مسکن استنباط شد که ادامه رکود شاید منجر به کاهش قیمت مسکن شود.
موضوعی که از سوی فروشندگان و سازندگان مسکن رد میشود.
*سازندگان: قیمت تمام شده مسکن با رشد نرخ ارز بالا رفته است
سازندگان و فروشندگان مسکن بر این باور هستند که قیمت تمامشده مسکن با رشد نرخ ارز هر روز افزایش مییابد و نمیتوان انتظار داشت که قیمت نهایی مسکن کاهش یابد.
از سوی دیگر روند رکودی در بخش مسکن که یک ماه است آغاز شده اگر ادامه یابد هر چند میتواند از رشد قیمت مسکن جلوگیری کند و تا حدودی به نفع متقاضیان باشد اما این رکود میتواند موجب کاهش اشتغال در این بخش که اشتغالزاترین بخش اقتصادی است شود.
* دو ماه آینده بهترین زمان خرید مسکن است
برخی از مشاوران املاک نیز میگویند این روزها فروشنده مسکن به ندرت پیدا میشود و اغلب فروشندگان منتظر هستند که ببینند وضعیت بازار مسکن چه خواهد شد.
این مشاوران املاک میگویند به دلیل آغاز ماه محرم روند رکود بازار مسکن تشدید خواهد شد بنابراین احتمال اینکه برخی فروشندگان از قیمتهای پیشنهادی خود عقبنشینی کنند وجود دارد بنابراین اگر متقاضیان مسکن قصد خرید مسکن دارند این دو ماه بهترین زمان برای خرید مسکن است.
طبق گزارش بانک مرکزی تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در مرداد سال 1397 به 12 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 11.2 و 33.2 درصد کاهش نشان میدهد.
اما نکته جالب این گزارش نیز این است که در مرداد متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران 74 میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 6.1 و 62.1 درصد افزایش نشان میدهد.
از میان مناطق 22 گانه شهر تهران منطقه 5 با سهم 13.3 درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعهنامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق 4 و 2 به ترتیب با سهمهای 9.7 و 8.4 درصد در رتبههای بعدی قرار گرفته اند.
بیشترین رشد متوسط قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه 5 معادل 81.8 درصد و کمترین میزان رشد به منطقه 12 معادل 25.3 درصد تعلق دارد.
بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی نیز معادل 15 میلیون و 760 هزار تومان به منطقه 1 و کمترین آن با 3 میلیون و 110 هزار تومان به منطقه 18 تعلق داشته است.این ارقام نشان میدهد که نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 59.3 و 37.4 درصد افزایش داشته است.
به هر حال برخی کارشناسان مسکن معتقد هستند که رشدی که در قیمت مسکن در ماههای ابتدایی سال جاری رخ داد حباب بوده است و به همین دلیل است که معاملات مسکن ۳۰ درصد تنزل پیدا کرده است. پس افت قیمتها در آینده نزدیک نباید دور از ذهن باشد.
منبع: فارس
انتهای پیام/4028
انتهای پیام/