جستوجوی فرازمینیها با حمایت هاوکینگ
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، گفته میشود که این بزرگترین پروژه در حمایت از جستوجو برای یافتن موجودات هوشمند فضایی است. در این برنامه 10 ساله یک میلیون ستاره نزدیک به زمین برای ردیابی امواج هوشمند زیر نظر گرفته خواهند شد.
این پروژه ۱۰۰ میلیون دلاری را گروه BI (Breakthrough Initiatives) در انجمن رویال در لندن کلید زد. پروفسور هاوکینگ در این مراسم گفت: «شاید جایی در کیهان، حیات هوشمند درحال رصد نورهای زمینی باشد و بداند که به چه معنی است».
وی افزود: «شاید هم نورهای برخاسته از زمین در جهانی عاری از حیات سرگردان باشند – فانوسهایی که اعلام میکنند اینجا روی این کره خاکی موجوداتی هستند که جهان را کشف کرده اند. در هر شکل وقت آن است در پی یافتن پاسخ برآییم - در جستوجوی حیات ورای زمین برآییم. ما زندهایم. ما هوشمندیم. باید بدانیم».
حامیان این ابتکار عمل مدعیاند که این بزرگترین جستوجوی علمی برای یافتن نشانههای موجودات هوشمند فضایی است. آنها میگویند که وسعت منطقه جستوجو 10 برابر برنامههای قبلی خواهد بود و طیف رادیویی اسکن شده 5 برابر وسیعتر خواهد بود و ۱۰۰ بار سریعتر هم انجام خواهد شد.
این امر شامل دسترسی به 2 تا از قویترین تلسکوپهای جهان خواهد بود: تلسکوپ گرین بنک در ویرجینیای غربی و تلسکوپ پارکس در نیو سات ولز استرالیا.
یوری میلنر یک میلیاردر ساکن آمریکا و بنیانگذار این ابتکار عمل تازه گفت که فناوری اکنون در حدی پیشرفت کرده که بتوان جستوجوی نشانههای موجودات هوشمند فضایی را بر یک شالوده استوار علمی بنا کرد.
پروفسور هاوکینگ میگوید به اعتقاد او این جستوجو یکی از مهمترین تلاشهای علمی بشر است.
او گفت: «برای درک جهان، شما باید درباره اتمها بدانید. درباره نیروهایی که آنها را کنار هم نگه میدارد، حدود فضا و زمان، تولد و مرگ ستارگان، رقص کهکشانها و راز سیاهچالهها بدانید. اما این کافی نیست. این نظریات نمیتواند همه چیز را توضیح دهد. نور ستارگان را توضیح میدهد، اما نور تابیده از سیاره زمین را نه. برای درک این نور، باید درباره حیات بدانید. درباره ذهن بدانید».
انتهای پیام/