دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس انجمن آسیب‌شناسی ایران:

دانشگاه آزاد اسلامی انحصار دانشگاهی را شکست

رئیس انجمن آسیب‌شناسی ایران با اشاره به عدالت تحصیلی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی انحصار ورود به دانشگاه را شکسته و به ارتقاء و تقویت خودباوری زنان کمک بسیاری کرده‌است.
کد خبر : 282245

کوروش محمدی، رئیس انجمن آسیب‌شناسی ایران و عضو شورای شهر اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا به مزایا و آسیب‌های اجتماعی توسعه مراکز دانشگاهی پرداخت و اظهار کرد: دانشگاه‌ آزاد اسلامی توزیع فرصت تحصیلی و عدالت تحصیلی را برای همه آحاد و اقشار جامعه و طبقه متوسط و رو به پایین فراهم کرده است.


وی با اشاره به اینکه توسعه واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور فضای تحصیلی بسیار در دسترس و مناسبی برای همه علاقمندان به تحصیل ایجاد کرده است،‌ افزود: عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی به طرز چشمگیری باعث افزایش معدل افراد تحصیل کرده جامعه شده است.


این استاد دانشگاه ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی انحصار ورود به دانشگاه را شکسته زیرا در گذشته ما با انحصار دانشگاهی روبرو بودیم زیرا فقط افراد خاص از توانایی ورود به دانشگاه دولتی و استفاده از مزایای دانشگاه ملی را برخوردار بودند اما هم اکنون هر طالب علمی می‌تواند از امکانات تحصیلی دانشگاه آزاد در نزدیکی محل زندگی خود برخوردار شود.


رئیس انجمن آسیب‌شناسی ایران با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی فضای رقابت مثبتی را در تولید علم در واحدهای آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی در کشور ایجاد کرده است،‌افزود:‌ توسعه دانشگاه‌های آزاد و همچنین جذب دانشجویان باعث شد بخشی از نیازهای جامعه جبران شود. به طوری که آموزش و تربیت پزشک، متخصص، مهندس یا پرستار بخشی از نیازهای جامعه امروز بود که خوشبختانه تامین نیروی انسانی متخصص از سوی دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفت.


محمدی یادآور شد: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بافت روانی مثبتی در جامعه ایجاد کرده تا هیچ کس برای ادامه تحصیل احساس ناکامی و ناتوانی نکند و تمامی کسانی که توانایی ورود به دانشگاه‌های دولتی را ندارند با ثبت نام در مراکز دانشگاه آزاد توانستند به ادامه تحصیل بپردازند.


وی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی خلاء اجتماعی و آموزشی ناشی از محدودیت زمانی و علمی را پر کرده است به طوری که کسانی که نیاز به فعالیت علمی داشتند اما زمان و امکان ادامه تحصیل نداشتند با ورود به این مراکز نیازهای علمی و آموزشی خود را مرتفع کردند.


این استاد دانشگاه به نقش دانشگاه آزاد اسلامی در افزایش حضور زنان در مراکز علمی آموزشی اشاره و بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه حضور زنان در واحدهای علمی و اشتغال کمک بسیار چشمگیری کرده است به طوری که امروز زنان از بهترین موقعیت‌های اجتماعی، علمی و فرهنگی برخوردارند و از فرصت‌های برابر با مردان بهره‌مند شده‌اند.


محمدی تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به رشد باورها و شکوفایی علمی زنان و بروز استعدادهای آنها کمک بسیاری کرده به طوری که با کمک به اشتغال زنان و ایجاد بازارهای شغلی زنان،‌ تقویت و ارتقاء خودباوری زنان را به همراه داشته است.


این استاد دانشگاه همچنین به آسیب‌های توسعه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و بیان کرد: یکی از معضلاتی که دانشگاه آزاد در اثر آموزش توده‌وار ایجاد کرده است کم کردن غنای علمی بوده زیرا در مجامع و مراکزی که نیاز به رتبه‌های علمی داشتیم اثرات منفی به دنبال داشت.


وی ادامه داد: متاسفانه دانشگاه آزاد متناسب با نیازها و اولویت‌های جامعه،‌ نیروی متخصص و توانمند آموزش نداده است به طوری که گاهی مشاهده می‌کنیم تعداد زیادی تحصیلکرده و فارغ‌التحصیل رشته حسابداری داریم در حالی که جامعه نیازی به این رشته ندارد.


محمدی یادآور شد: دانشگاه آزاد سرمایه‌های خوب و توانمندی آموزش داده است اما با توجه به اینکه در راستای نیاز جامعه نبوده بخش عظیمی از این سرمایه هدر می‌رود. بر همین اساس در برخی از رشته‌های دانشگاهی از جمله عمران، حقوق، حسابداری با تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان بیکار مواجه هستیم چون بازار کار آنها اشباع شده است.


وی اظهار کرد:‌ با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی براساس اولویت‌های جامعه و متناسب با نیازهای روز به پرورش نیروهای متخصص نپرداخته متاسفانه بسیاری از سرمایه‌های انسانی در حال هدر رفت است زیرا دانشگاه آزاد متناسب با نیاز جامعه دانشجو جذب نکرده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب