پرتوهای فرابنفشی که به سلامتی آسیب نمیرسانند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، از دهههای پیش تاکنون مشخص بود که طیف وسیعی از پرتوهای فرابنفش، با از بین بردن پیوندهای مولکولی که DNA ها را به هم متصل میکنند، موجب نابودی باکتریها و ویروسها میشوند. ولی متاسفانه این امواج همچنین سبب ایجاد سرطان پوست و آب مروارید میشوند. با این حال دانشمندان به تازگی دریافتهاند که طیف محدودی از پرتوهای UVC میتوانند ویروسهایی که به وسیله هو" انتقال مییابند را نابود کنند بدون اینکه به انسان آسیب برسانند.
یک تیم تحقیقاتی ازدانشگاه کلمبیا به رهبری پروفوسوردیوید جی برنر اخیرا دریافتند که پرتوهای فرابنفش برد دور میتوانند باکتری MRSA را بدون آسیب رساندن به پوست انسان نابود سازند. این باکتری معمولا باعث ایجاد عفونت در زخمهای حاصل از جراحی میشود.
طی آخرین مطالعات آنها، این تیم، پرتوهای UVC را بررسی کردند که در بالای سر قرار میگیرد. هدف آنها این بود که ببینند آیا این پرتوها میتوانند ویروسهای هوا را از بین ببرند یا نه. به همین منظور، ویروس H1N (آنفولانزا) را درون یک محفظه آزمایشی که میزان کمی اشعه دریافت میکرد، قرار دادند. برای کنترل این تست، همچنین این ویروس را در محفظهای قراردادند که هیچ گونه اشعهای دریافت نمیکرد.
یافتههای دانشمندان حاکی از آن است که با وجود اینکه پرتوهای UVC برد دور ویروسها را نابود میکنند ولی برای سلامتی انسان خطرناک نیست.
برنر گفت: «پرتوهای UVC برد دور، دارای طیف بسیار محدودی هستند و نمیتوانند از طریق لایه بیرونی سلولهای مرده پوست یا اشک چشم به داخل بدن نفوذ کنند. بنابراین خطری برای سلامتی انسان محسوب نمیشوند. این در حالی است که چون اندازه باکتری و ویروسها، بسیار کوچکتر از سلولهای انسان است، این اشعه میتواند به DNA آنها نفود کند و آنها را از بین ببرد».
اگر مطالعات بیشتری این یافتهها را تصدیق کند، امید است که پرتوهای UVC برد دور که در بالای سر قرار میگیرند، برای جلوگیری از گسترش ویروسهای هوایی در فضاهای عمومی مانند بیمارستانها، مطب پزشکان، مدارس، فرودگاهها و هواپیماها استفاده شوند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/