دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ژیلا امیرشاهی:

مادر ستون خانواده است

اگر پدر را سقف خانه در نظر بگیریم، مادر ستون‌ خانه است و مسلما نقش بسیار مهمی در استقرار خانواده دارد. آغوش پرمهر مادر تاثیر زیادی بر دور هم جمع‌شدن اعضای خانواده دارد.
کد خبر : 240707

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، ژیلا امیرشاهی این روزها عزادار مادرش است! مادری که یکی از بهترین‌‌های زندگی‌اش بوده است. اما این داغ دلیل نمی‌شود که او مدیریت احساسات خود را از دست بدهد.


دیروز که هفتم مادر امیرشاهی بود او با حوصله به سوالات ما پاسخ داد. با او هم‌صحبت شدیم تا برایمان از تاثیر مادر برشخصیت و زندگی آدم‌ها بگوید.


این روزها در سوگ از دست دادن مادر نشسته‌اید، به نظر می‌رسد اکنون بهتر از هر زمان دیگری می‌توانید از تاثیر مادر بر روان، جسم و تربیت بچه‌ها بگویید.


اگر پدر را سقف خانه در نظر بگیریم، مادر ستون‌ خانه است و مسلما نقش بسیار مهمی در استقرار خانواده دارد. آغوش پرمهر مادر تاثیر زیادی بر دور هم جمع‌شدن اعضای خانواده دارد. مادر باعث تزریق محبت در خانواده شده و به آن گرمی می‌بخشد. مادر است که به بچه‌ها یاد می‌دهد، احترام پدر را حفظ کنند.


والدین امروزی بخصوص مادرها فکر می‌کنند اگر امکانات بیشتری در اختیار فرزندان خود بگذارند، احساس رضایتمندی و موفقیت او را تضمین می‌کنند. آیا امکانات در پیشرفت و شادی موثر است یا حس رضایتمندی درونی مادر و آرامشی که در تربیت فرزندان خود دارد؟


بله! برای بیشتر خانواده‌‌ها مسائل مالی در اولویت قرار گرفته و والدین همه تلاش خود را می‌کنند تا بچه‌ها را از نظر مالی حمایت کنند، به نظر آنها داشتن خودرو و خانه لوکس آینده آنها را تضمین می‌کند، اما ثابت شده آن‌چیزی که از والدین بخصوص مادر به یادگار می‌ماند، آموزش مهرورزی به فرزندان است. کانون گرم خانواده که مادر بنیانگذار و محافظ آن است، تنها پشتوانه و حامی فرزندان است. معتقدم به بیراهه می‌رویم اگر فکر کنیم مسائل مالی بر همه چیز اولویت دارد و مقدم است.


اما همه مسائل را نمی‌توان با مهربانی و عاطفه حل کرد، به نظر می‌رسد باید بین این دو تعادلی برقرار شود.


من که این روزها مراسم عزاداری مادر را اداره می‌کنم، متوجه این نکته شده‌‌ام آن چیزی که ما را دور هم نگه می‌دارد، مرام مادرمان و عشق و علاقه‌ای است که به ما یاد داده است. همه کارهای ما براساس مهری است که از ایشان دریافت کرده‌ایم نه به واسطه این که مثلا چقدر برای ما پول و ارث گذاشته است. به همین دلیل معتقدم اول و آخر همه زندگی عشق و عاطفه است که بهتر است برای والدین در اولویت تربیت فرزندان قرار گیرد.


در صحبت‌هایتان به احترام پدر که از سوی مادر آموزش داده می‌شود اشاره کردید، والدین چگونه می‌توانند با رفتار خود احترام به پدر و مادر را در خانواده نهادینه کنند؟


برخی اوقات به دلیل قهر عاطفی که در خانواده رخ می‌دهد، پدر و مادر یارکشی را آغاز می‌کنند و هر کدام با ترفند‌هایی می‌خواهند رای و نظر بچه‌ها را با خود همراه کنند که این نتیجه‌ای جز حرمت‌شکنی ندارد. به نظرم پدرها سکاندار پشت صحنه زندگی و خانواده هستند و مادرها گرداننده چرخ خانواده‌. به همین دلیل شاید زحمتی که پدرها می‌کشند کمتر دیده شود، اما مادر با احترامی که به مرد خانواده می‌گذارد، عشق و محبت را بین بچه‌ها و پدر به گردش در می‌آورد و خانواده را گرم نگه‌می‌دارد و برای حفظ آن حیاتی است، اما متاسفانه یارکشی در خانواده‌‌ها به سمت بحران پیش می‌رود و خطر بزرگی است که نباید بسادگی از کنار آن گذشت.


رسانه‌هایی مانند تلویزیون که فراگیری زیادی دارد چگونه می‌تواند از این بحران پیشگیری کند؟


سریال‌های تلویزیونی با بیان غیرمستقیم این بحران می‌توانند در مدیریت و پیشگیری آن تاثیرگذار باشند. نمایش خانواده‌هایی که مادر و پدر موفق دارد در کنار خانواده‌ای که والدین آنها بلد نیستند زندگی را اداره کنند، می‌تواند بر مخاطبان اثر گذاشته و تا حدودی راه‌و‌رسم درست زندگی خانوادگی را به آنها آموزش دهد.


آرامش شما یکی از ویژگی‌هایی است که بیشتر مخاطبان تلویزیون آن را می‌بینند و دریافت می‌کنند، الان هم سر قولی که داده بودید، ماندید و هر چند مراسم هفتم مادرتان است با صبر و حوصله جواب سوالات را دادید. مدیریت احساسات و هیجانات مهارتی است که یاد گرفته اید یا ذاتی است؟


راستش را بخواهید روز خاکسپاری مادرم خیلی فریاد می‌کشیدم و بی‌تاب بودم! بعد از مراسم به این فکر کردم که این بخش از شخصیتم حتی برای خودم غریب بود، اما گاهی باید فریاد کشید تا غم واندوه به این بزرگی تخلیه شود، اما در بیشتر مواقع و مسائل روزمره بهترین واکنش سکوت است و این‌که فرصتی به‌وجود آوری تا شرایط تغییر کند البته اگر هم لازم بود واکنشی نشان دهی بهتر است که کلام و رفتارت توام با متانت باشد. مسلما این نوع رفتار تاثیر بیشتری خواهد داشت. صبری که شما به آن اشاره کردید، در من ذاتی و درونی است. خیلی‌ها به آرامشم اشاره می‌کنند و همین باعث می‌شود تلاش کنم آن را تقویت کرده و بگذارم دیگران در حضورم احساس خوبی داشته باشند.


منبع: جام‌جم


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب