دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آذر 1396 - 11:52
در همایش ملی دانشگاه اخلاق‌مدارمطرح شد:

نیاز دانشگاه و جامعه به محیط اخلاقی/ تحقق دانشگاه اخلاق‌مدار به دست دانشجویان

همایش ملی دانشگاه اخلاق‌مدار با حضور معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم و معاونان دانشگاه تهران در تالار علامه امینی برگزار شد.
کد خبر : 240250

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران در اولین همایش ملی دانشگاه اخلاق‌مدار گفت:‌ بدون تردید دانشگاه اخلاق‌مدار و رشد روز افزون آن به دست دانشجویان، اساتید، کارمندان و اعضای هیات علمی تحقق پیدا می‌کند. یکی دیگر از رسالت‌های دانشگاه پرورش انسان‌های متخصص و توسعه علمی کشور است اما توسعه سیاسی و فرهنگی جامعه در گرو متخصصان دانشگاهی است.


وی افزود: ما امروز به محیط اخلاقی در دانشگاه‌ها و جامعه نیاز داریم زیرا محیط اخلاقی باعث امنیت آموزشی و اخلاقی در دانشگاه و جامعه می‌شود.


سرسنگی تصریح کرد: امروزه بسیاری از سازمان‌های علمی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در جهان به مسائل اخلاقی توجه می‌کنند و لازمه امنیت اقتصادی، آموزشی و فرهنگی در جامعه را اخلاق‌مداری در دانشگاه‌ها می‌دانند.


وی ادامه داد: دانشگاه به ویژه دانشگاه تهران که به عنوان نماد آموزش عالی کشور نقش خطیری دارد باید در پرورش دانشجویان اقدامات بسیار مهمی را برای توسعه اخلاق در جامعه انجام دهد.


دانشجویان، مهم‌ترین سرمایه برای رشد اخلاق در دانشگاه‌ها


معاون فرهنگی دانشگاه تهران تاکید کرد: تعریف دانشگاه اخلاق‌مدار واجد بحث‌های پرچالش است زیرا هر فردی تعریف جداگانه‌ و مستقلی از اخلاق ارائه می‌کند.


سرسنگی توضیح داد: حفظ حریم خصوصی، آزادی فرد، سلامت جسمانی و روانی جزء نمونه‌های بارز یک جامعه و دانشگاه اخلاق‌مدار است بنابراین دانشگاه می‌تواند با برنامه‌های خود در حفظ و صیانت از حقوق افراد و دانشجویان در جامعه توسعه علمی را در اخلاق انجام دهد.


وی تصریح کرد: مهم‌ترین سرمایه برای رشد اخلاق در دانشگاه‌ها، دانشجویان هستند و ما علاوه‌بر ترویج اخلاق در دانشگاه‌ها باید اخلاق حرفه‌ای را از دانشگاه‌ها آغاز کنیم. همه این موارد و نکاتی که گفتم از اهداف مهم برای برآورده شدن جامعه اخلاق‌مدار در دانشگاه‌ها به حساب می‌آید و ما امیدوارم که با تلاش‌های روز افزون دانشگاهیان بتوانیم در این راه سخت و پر مشقت گام‌های مهمی را برای توسعه اخلاق حرفه‌ای در جامعه و دانشگاه برداریم.


باید توسعه اخلاق در جامعه و دانشگاه را به منصه ظهور برسانیم


دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در همایش ملی دانشگاه اخلاق‌مدار گفت:‌ نهادهای علمی مانند دانشگاه‌ها صاحب ثروت و سرمایه هستند، اما این سرمایه صرفا مادی نیست بلکه ثروت آن انسان و سرمایه آنها دانش و دانشگاه است. ما باید همه برنامه‌هایی را که منجربه توسعه اخلاق در جامعه و دانشگاه می‌شود را به منصه ظهور برسانیم.


وی افزود: متاسفانه اخلاق در جامعه و دانشگاه آن طور جاری نیست و این از ضعف دانشگاهیان در ترویج اخلاق حرفه‌ای به دانشجویان نشأت می‌گیرد.


غفاری تصریح کرد: دانشگاهی که فاقد اخلاق باشد، قطعا جامعه را با مشکلات زیادی روبرو می‌کند. البته مطالعات اجتماعی نشان داده که شکاف میان اخلاق عملی با اخلاق نظری وجود دارد. متاسفانه ما با مشکلات زیادی در مسائل اخلاقی روبرو هستیم و باید در این برهه تلاش‌های قابل توجهی را برای رفع آنها انجام دهیم.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دانشگاه اخلاق‌مدار در سطح اعضای هیات علمی، اخلاق حرفه‌ای نسبت به دانشجویان، اخلاق و فضای مجازی در دانشگاه،‌ اخلاق حرفه‌ای در نظام آموزشی، پژوهشی و اداری دانشگاه و اخلاق و مسئولیت اجتماعی نسبت به بیرون از دانشگاه از محورهای مهم همایش ملی دانشگاه اخلاق‌مدار به شمار می‌آید. شخصیت‌های علمی و دیگر استادان دانشگاه تهران نیز در این همایش به ایراد سخنرانی پرداختند و تا روز سه شنبه 21 آذر این مراسم ادامه خواهد داشت.


نجات زندگی، اخلاق و نجات اخلاق، سعادت است


همچنین در این همایش دکتر علی‌اکبر علیخانی دبیر علمی همایش علمی دانشگاه اخلاق مدار گفت: نجات زندگی، اخلاق و نجات اخلاق، سعادت است. جامعه‌ای که بدون اخلاق رشد پیدا کند، قطعا نمی‌تواند ادامه حیات دهد؛ چرا که اخلاق مانند کرامت انسانی می‌ماند که دانشگاه‌ها و جامعه به آن نیاز دارند.


وی ادامه داد: اخلاقی زیستن مختص ذات انسان و جوامع انسانی است، دانشگاه مرکز پرورش مدیران و نخبگان جامعه است، بنابراین اگر جامعه دچار بی‌اخلاقی شود، دست کم باید یکی از دلایل آن را باید در دانشگاه‌ها جست‌وجو کنیم.


علیخانی افزود: امیدوارم با برگزاری چنین همایش‌هایی گام کوچکی در پیشبرد اخلاق حرفه‌ای در جامعه و دانشگاه برداریم.


دبیر علمی همایش اعلام کرد: در روزهای آینده چند جلب کتاب در حوزه‌های اخلاق و دانشگاه اخلاق‌مداری به چاپ می‌رسانیم.


تقویت اخلاق در دانشگاه‌ها باعث کاهش تخلفات پژوهشی می‌شود


دکتر محمد رحیمیان معاون پژوهشی دانشگاه تهران در این مراسم اظهار کرد: تقویت اخلاق در دانشگاه‌ها باعث کاهش تخلفات پژوهشی توسط دانشجویان و اساتید می‌شود. اگر ما بتوانیم دانشگاه و دانشجویان را به سمت این امر مهم ببریم، قطعاً نه تنها سرقت علمی بلکه دیگر هیچ دانشجو یا استادی پایان‌نامه یا مقالات خود را به دیگران واگذار نمی‌کند.


وی در این باره اضافه کرد: مقالات پژوهشی اساتید نباید در مجلات نامعتبر چاپ شود چرا که اقدام آنها باعث زیر سوال رفتن دانشگاه‌ها خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب