صداوسیمای ما اعلامیه است نه یک رسانه!/ شاهد ضعف شدید در اطلاعرسانی بحران زلزله هستیم
ابراهیم فیاض، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و مدرس جامعهشناسی و علوم ارتباطات در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا در واکنش به پوشش خبری رسانه ملی نسبت به بحران زلزله غرب کشور عنوان کرد: رسانهها باید چشم کشور، مردم و مسئولین باشند، اما واقعا هستند؟ باید جلوتر از همه حرکت کنند، نسبت به بحران زلزله اخیر شاهد ضعف شدید در نوع اطلاع رسانی بودیم.
وی افزود: رسانه ملی ما مدام اعلام میکند که به شایعات گوش نکنید و صرفا خبرهای ما را مرجع قرار دهید اما دریغ از اینکه متوجه باشد مگر چه کاری کردهاند که مردم به آنها اعتماد داشته باشند. من خیلی صریح میگویم که با این وضعیت خبررسانی اعتماد مردم کاملا سلب شده است.
فیاض گفت: حداقل با این وضعیت خبررسانی کلاه هم سر مردم نگذارند! با همین رفتارهای ابتدایی است که مردم به سمت شبکههای مجازی میروند. صدا و سیمای ما صرفا تبدیل به میکروفن شده است، هیچ متنی پشت آن نیست.
* شبکههای مجازی از رسانه ملی به شدت جلوتر هستند
این استاد دانشگاه ادامه داد: چه ایرادی دارد حتی اگر اشتباهی کرده باشند رسما از مردم عذرخواهی کنند. مثل شب گذشته که مدام میگویند اوضاع مناطق زلزلهزده خوب است اما الان با این آمار روبرو میشویم.
وی با بیان اینکه شبکههای مجازی از رسانه ملی فعالتر هستند، گفت: صداوسیما به معنای واقعی کلمه رسانه باشد چرا که با این رفتارها باعث میشود در جامعه حس تنفر ایجاد شود.
* رسانه ملی سواد رسانهای و توان مطالبه ندارد
این استاد دانشگاه اعتقاد دارد که رسانه ملی ما فقط مصرف میکند و با نحوه خبررسانی به روز مطابقت ندارد. صداوسیما باید منتقد باشد و سراغ مسئولین برود و یقه آنان را بگیرد. در همین بحران زلزله چرا فقط تبدیل به اعلامیه شده و منتقد مسئولی نیست که پس اینها کجا هستند و چه میکنند؟
فیاض با این نگاه که رسانه ملی سواد رسانهای و توان مطالبه ندارد، افزود: کاش با این وضعیت، برنامههای صداوسیما را تعطیل میکردند و سراغ حضور جدی در فضای مجازی و غیره میرفتند. هنوز برنامههایی که میسازند شبیه تولیدات چند دهه قبل است.
* تلویزیون فقط منابع را مصرف میکند
این استاد دانشگاه اشاره داشت: شبکهای مثل المستقبل در دو سه طبقه چقدر تولید و ایجاد جریان میکند. سالی 30 میلیون دلار هم سود دارد. اما رسانه ملی فقط منابع را مصرف میکند.
فیاض در نگاه انتقادی به برنامههای اخیر رسانه ملی نسبت به راهپیمایی اربعین نیز گفت: تولید برنامههای مذهبی تلویزیون صرفا یک لانگشات است که مجری و روحانی در قاب آن نشسته و حرف میزنند و پشت سرشان هم تصویر حرم است. حتی به خیابان نمیروند که ببیند چه خبر است تا ابهت و شکوه این اتفاق را به تصویر بکشند. با این وضعیت نمیتوان امید به برنامههای سیما داشت چه برسد به جریان خبری.
انتهای پیام/