دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس انجمن سینماداران در گفت‌وگو با آنا:

30 درصد اکران باید به فیلم‌های خارجی اختصاص یابد/ تهیه‎کننده‌ها از اکران فیلم خارجی می‌ترسند!

محمدقاصد اشرفی گفت: تعداد زیادی از جوانان را از دیدن فیلم خارجی در سینما محروم کرده‌ایم. مگر مردم ما الان فیلم خارجی را از طریق اینترنت و سی دی غیرمجاز و غیره نمی‌بینند؟ پس چرا اکرانش را در سینما ممنوع کرده‌اند؟
کد خبر : 223786

گروه فرهنگی آنا: بحث اکران فیلم خارجی این روزها نقل محافل سینمایی است؛ هم خواهان دارد و هم مخالف. تا جایی این مسأله پیش رفته که حتی وزیر ارشاد را نیز به اظهارنظر واداشته و شاید این نقل و قول‌ها زمینه‌ساز اکران فیلم‌های خارجی در آینده‌ای نه چندان دور در سالن‌های سینما هم باشد. البته فعلا همه چیز در حد دعواست تا رایزنی!


یک ضلع این جریان قطعا سینماداران هستند که البته به فکر سود خودشان نیز خواهند بود چرا که از محل اکران فیلم‌های داخلی و خارجی، کسب درآمد می‌کنند. بنابراین هرچه مخاطب بیشتر باشد، سود آن‌ها نیز بیشتر خواهد بود.


* فیلم خارجی یعنی منفعت


امیرقاصد اشرفی، رئیس انجمن سینماداران از موافقین جدی اکران فیلم‌های خارجی در سینماهاست. به تازگی هم در اینباره اظهارنظرهایی داشته و در گفت‌وگو با خبرنگار آنا نیز در اینباره تأکید می‌کند: من که از حرف و نظر خودم پا پس نمی‌کشم چون اکران فیلم خارجی همه‌جوره به نفع مخاطب تا سینمادار و کلیت سینمای ماست.


این عضو شورای صنفی نمایش در واکنش به این سوال که این مسأله تا چه اندازه در حیطه شوراست؟، توضیح داد: وظیفه شورا تنظیم اکران بین سرگروه و صاحبان فیلم است و زمان اکران را دسته‌بندی و تعیین می‌کند. بر اکران فیلم‌ها نظارت دارد تا اگر اختلاف نظری وجود دارد به عنوان حکم رسیدگی کند. پس تصمیم‌گیری درباره اکران فیلم خارجی به شورا ارتباطی ندارد.


وی تأکید داشت: در مورد اکران فیلم خارجی، این وزارت ارشاد است که باید تصمیم بگیرد و امکانات را فراهم کند.


* فیلم ایرانی، جوابگوی اکران سینمای ما نیست


اشرفی همچنین با اشاره به اینکه اکران سینمای ایران تک‌محصولی است، اضافه کرد: در هیچ جای دنیا سینمایی را سراغ نداریم که فقط محصولات همان کشور را اکران کند جز سینمای ایران. همه جای دنیا هم به فیلم داخلی‌شان اهمیت می‌دهند و هم در حوزه سینما واردات خارجی دارند.


وی استفاده از فیلم‌های خارجی را در بحث محتوا و تکنیک به نفع سینما دانست و گفت: متأسفانه اینجا فقط به فیلم‌های داخلی بها می‌دهند درحالیکه این فیلم‌ها جوابگوی اکران سینماهای ما نیستند. با این تصمیمات قشر عظیمی را هم از دیدن فیلم خارجی محروم می‌کنیم.


اشرفی اعتقاد داشت: مگر مردم ما الان فیلم خارجی را از طریق اینترنت و سی دی غیرمجاز و غیره نمی‌بینند؟ پس چرا اکرانش را در سینما ممنوع کرده‌اند؟ پس این بی‌اهمیتی روش درستی نیست.


* اینجا همه خیالش از بابت اکران تولیداتشان راحت است


به گفته رئیس انجمن سینماداران؛ عمدتا این تهیه‌کنندگان هستند که با اکران فیلم خارجی مخالفت می‌کنند. درحالیکه توجه به این فیلم‌ها به سینمای بومی کمک می‌کند. چه بسا با این مخالفت کردن‌ها هم سلیقه مردم را تنزل داده‌اند و هم مردم را از دیدن آثار خوب سینمایی محروم می‌سازند.


وی عنوان کرد: فضا را در اکران به سمتی برده‌اند که انگار هرکسی که فیلم می‌سازد خیالش از بابت اکران راحت می‌شود. وقتی در همه حوزه‌ها شاهد واردات هستیم چرا در سینما که کمبود فیلم خارجی احساس می‌شود، سراغ واردات سنجیده نرویم.


اشرفی همچنین نگرانی تهیه‌کنندگان را یکی از موانع این ماجرا دانست و افزود: تهیه کننده می‌ترسد اما این نکته را هم بداند که با این کار لااقل آن دسته از مردمی که فیلم ایرانی نمی‌بینند ولی علاقه‌مند به فیلم خارجی هستند، چه بسا اگر پایشان به سینما باز شود، به سمت تولیدات داخل خواهند رفت. می‌توان این رقابت را در اکران نیز دید.


* اکران خارجی کنیم تا اکران و مخاطب جانی بگیرد


رئیس انجمن سینماداران اشاره داشت: شما از هر مخاطبی این علاقه‌مندی را جویا شوید، می‌گوید چرا نباید فیلم خارجی را بر پرده عریض ببینم؟ ما که نمی‌گوییم همه فیلم‌های داخل ضعیف و بی‌مخاطب هستند چنان که فیلم خوب مشتری خودش را دارد. اما در کنار فیلم خوب باید 30 درصد اکران را به فیلم خارجی بدهیم تا صنعت سینما نیز جانی بگیرد.


محمدقاصد اشرفی به آنا گفت: همه چیز هم که فروش نیست؛ بالاخره تعداد زیادی از جوانان را از دیدن فیلم خارجی در سینما محروم کرده‌ایم. انگار دیدن همان فیلم در خانه مردم ایرادی ندارد اما در سینما چرا؛ لابد ایراد دارد. روی خوش نشان ندادن به فیلم خارجی، روش کارشناسی شده نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب