دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حرکت امام حسین(ع) محدود به زمان و دوره خاصی نیست

آیین پاسداشت و رونمایی از قطعات عاشورایی مٱوا در کنار پیرغلامان آستان سید الشهدا و یادگاران اساتید فقید این عرصه آسمانی، ۲۳ مهر در نخلستان سازمان هنری اوج برگزار شد.
کد خبر : 221906

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، این مراسم در شرایطی برگزار شد که جمعی از پیرغلامان اباعبداالله الحسین و هنرمندان نامی در فرهنگ عاشورا همچون: غلامرضا سازگار، حاج یدالله بهتاش، حاج مهدی آصفی، حاج حمید منتظر و... در این جمع حاضر بودند.
ابتدا مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید به صورت رسمی آغاز شد.


در ابتدای آیت الله مومنی ضمن خیر مقدم و تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله گفت: حرکت سیدالشهدا حرکت عظیمی است که محدود به عصر و نسل خاصی نیست به همین جهت امام حسین(ع) هیچ وقت محدود نمی شود‌. عقل آدمی باید گنجایش خود را افزایش دهد تا بتواند این موضوع را درک کند. خون امام حسین(ع) به آسمان رفت و جمیع خلایق برای او گریه کردند بنابراین او محدود به نسل و دوره های نیست.


او اضافه کرد: فرزند امام حسین(ع) فرمودند من پسر کسی ام که اجنه در زمین و پرندگان در آسمان برای او گریستند. اتصال به سید الشهدا در حال حاضر تنها عامل نجات است. اهل بیت از ما غلامی و نوکری نمی خواهند چراکه نیازی به آن ندارند ولی ما به آن ها نیازمندیم. ملائکه افتخار می کنند که کنار امام حسین(ع) باشند و غلامی او را بکنند.


او عنوان کرد: ما روایت داریم که در غلامی امام حسین (ع) جبرئیل سبقت گرفته است و بنا بر روایات اولین خادم امام حسین جبرئیل است.
هل من ناصری... برای نجات بشریت است و اباعبداالله برای نجات بشریت وارد شده است.


او با اشاره به قوه تخیل آدمی و اشتباهاتی که در پی دارد گفت: در حیات کنونی به جهت غلبه پیدا کردن قوه خیال، عقلانیت تحت تاثیر قرار می گیرد و ضربه جدی می بیند و تنها چیزی که می تواند این قوه را در امان نگه دارد کلمه الله است. تمام این ها در احادیث و روایات ذکر شده است. برای نجات عقل از این آسیب ها اتصال به این اسما و در راس آن اتصال به امام حسین (ع) راه نجات است چراکه او نوراالله و مصباح نجات است.


حسین مومنی اضافه کرد: اتصال به امام حسین(ع) به صور مختلف انجام می شود؛ عقلانیت؛ یعنی هیچ مطلبی را در عاشورا نمی بینید که بر اساس عقل و عقلانیت نباشد، حماسه و عزت؛ اصلا ذلتی در کربلا دیده نمی شود.چندین راه های نجات وجود دارد از جمله آن ها می توان به زیارت امام حسین، گریه بر ابا عبدالله، محفل نشینی و اتصال به امام حسین(ع) اشاره کرد.


وی خاطرنشان کرد: دلیل محکم روایات بر این است که بر بحث روضه بیشتر توجه شود چراکه امام حسین(ع) هم باعث تنزیه جامه و هم تنزیه فرد است. در روضه باید دقت شود چراکه یک ظاهر دارد و یک باطن و به هر دو این ها باید توجه شود.


پس از آن در ادامه مراسم از پسر استاد رحیم منزوی آذری دعوت شد. او پس از آنکه از پدر مرحوم خود یاد کرد دقایقی را با نوای گرم خود محفل را کربلایی کرد.


سخنران بعدی منزوی بود که سربند مشکی به سر بسته بود. او درباره سنت بستن این سربند گفت: این سربند در اردبیل مرسوم است و هدف این سربند این است که می خواهند بگویند سیاه به تن کردن با تعقل است و این عزاداری با تعقل انجام می شود.


سپس از حسام الدین سراج دعوت شد. او ضمن عرض تسلیت برای ایام محرم با خواندن شعری از اباعبدالله به سخنان خود پایان داد.


در ادامه از قطعه نی نوا رونمایی شد. هرساله سه اپیزود از قطعه نی نوا در مٱوا تولید می شود ولی به دلیل کمبود وقت یکی از این قطعه ها برای حاضران پخش و رونمایی شد.


سپس مراسم تقدیر و تشکر از یونس حبیبی برگزار شد و لوحی به عنوان یادبود تقدیم او شد.


حاج یونس حبیبی با اشاره به ارباب عاشورایی گفت: خیلی از رفقا الان در بیمارستان و آسایشگاه هستند و آرزو دارند در این جلسات شرکت کنند اما نمی توانند مثل حاج عباس قاسمی. این دوستان دارند با این روضه ها زندگی می کنند و یاد اهل بیت آن ها را آرام می کند. امیدوارم خداوند همه ما را مانند محسن حججی ها عاشورایی از دنیا ببرد.
حاج مصطفی ناظم عنوان کرد: من کوچک تر از آنم که در مورد پدر و زندگی اش حرف بزنم مردم بهتر از من می توانند توصیف کنند. او هرچه داشت برای امام حسین (ع) بود و همه چیزش را در این راه داد.


سپس دومین قطعه عاشورایی مٱوا به اسم «سدباقر» رونمایی شد.


در آخرین بخش مهدی امین فروغی با اشاره به تاریخ مرثیه خانی اظهار کرد: مرثیه خانی در ایران به پنج دوره تقسیم می شود. بر کسی پوشیده نیست که حضرت زینب (س) تنها نوحه خوان در روز عاشورا بوده و پس از آن همگی برای سیدالشهداء نوحه خوانی کردند و اشک ریختند. نوحه سرایی برای امام‌حسین (ع) از عصر عاشورا آغاز شد. امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) و همگی عزاداری می کردند و این عزاداری تا پایان عمر با وجود تمام سختی ها نوحه خوانی ها ادامه داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب