مستند «مردم خیال» و مستند «شیرجان» روی آنتن شبکه یک
به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط عمومی شبکه یک، سرو نماد استقامت و سرفرازی ایرانیان است و ریشه در فرهنگ ایرانی دارد. یکی از نمونههای کهنسال این درخت، سرو کاشمر است.
این سرو به دستور خلیفه عباسی از پای درآمد ولی نقش آن در ذهن و خیال ایرانیان ماندگار ماند و در مذهب تشیع نیز نقش سرو همچنان زنده و پا بر جاست و در محراب مساجد، امام زادهها، سنگ قبرها، لباس ها، فرش ها از نقش آن استفاده شده است.
مستند «مردم خیال» تغییرات فرمی و ذهنی و خاستگاه سرو در۱۲ مکان از جمله شهرستان های کاشمر و نیشابور، مسجد گنبد سنگان در خواف، امام زاده سلطان احمد درگناباد، مدرسه میرزا جعفر در مشهد، دوره پوش ضریح امام رضا(ع) در دوره قاجار، تعدادی فرش در موزه آستان قدس رضوی، تخته فرش هایی در نیشابور، گورستانی در نغندر، علم عزاداری نیشابور و ... را بررسی و به مخاطب معرفی میکند.
عوامل تولید این مستند عبارتند از: نویسنده جواد تقوی، تصویربردار مصطفی موسوی، صدابرداران حسین شهسوار پور و صادق فرزانه، گویندگان رضا لبیب و حبیب مهاجران وپژوهش گران فاطمه جهان پور و جواد تقوی.
مستند 30 دقیقه ای «مردم خیال» به تهیه کنندگی و کارگردانی جواد تقوی در سیمای خراسان رضوی تهیه شده است که امشب 13 شهریور ساعت 20:15 روی آنتن شبکه یک میرود.
روایت زندگی شهید ترکمن محمد طاطار در مستند شیرجان
«شیرجان» مستندی از زندگی و شهادت آزاد مردی از خطه ترکمن است که در70 دقیقه زندگی شهید شیرمحمد طاطار را روایت میکند.
شیرمحمد طاطار روستایی زادهای ترکمن است که به دلیل خدمات و دلسوزی نسبت به محرومان منطقه با بالاترین رأی از سوی مردم برای شورای اسلامی روستای قرهسو انتخاب میشود.
او با شناختی که از طوایف مختلف ترکمن و بلوچ در منطقه دارد تلاش میکند تا با اتحاد شیعه وسنی به رفع مشکلات مردم بپردازد. او از جمله کسانی است که با دل و جان به نظام و مردم خدمت کرده اند و در میان اهل سنت طرفداران بسیاری داشته است.
شیرمحمد طارطاردر نهایت در سال 1387 در منطقه گنبد به دست عوامل سعودی و وهابی که نمی توانستند وحدت شیعه و سنی را در ایران ببینند به شهادت رسید.
عوامل تولید مستند شیرجان عبارتند از: تهیه کننده و کارگردان حسن عنایتی، تصویربردار یاسر نصراللهی، تدوین سید محمد محسنی و مدیر تولید عبدالرضا مزاری.
انتهای پیام/