دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف محوطه 6 هزار ساله در ورامین جیرفت

سرپرست هیأت مشترک پژوهش‌های باستان‌شناسی دشت جیرفت از کشف محوطه 6 هزار ساله در جیرفت توسط باستان‌شناسان داخلی و خارجی خبر داد.
کد خبر : 202818

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از فارس، نصیر اسکندری اظهار داشت: بعد از کاوش‌های جدیدی که در تپه‌های ورامین جیرفت انجام گرفت، 100 قلم شیء عتیقه و یک محوطه 6 هزار ساله در دشت ورامین جیرفت کشف شد.


وی بیان داشت: 15 باستان‌شناس از دانشگاه جیرفت و 10 باستان‌شناس از دانشگاه توبینگن آلمان، تحقیقات و کاوش‌های خود را از ابتدای امسال به مدت دو ماه در روستای ورامین 27 کیلومتری جیرفت آغاز کردند که پس از کاوش‌های اولیه محوطه 6 هزار ساله مورد تائید قرار گرفت.


سرپرست هیأت پژوهش‌های باستان‌شناسی جیرفت افزود: براساس کاوش‌های انجام‌شده این محوطه از 6 هزار سال قبل از میلاد مورد سکونت واقع شده و تا 4 هزار سال پیش هم ادامه داشته است.


وی عنوان کرد: این محوطه باستانی در کنار تپه‌های کنار صندل از مراکز مهم شهرنشینی در فلات ایران بوده که وسعت آن 50 هکتار است.


اسکندری گفت: 100 قلم شیء عتیقه به دست آمده در نتیجه تلاش این باستان‌شناسان است که شامل کوزه‌هایی از جنس سفال، فلز، سنگ، گل و استخوان است و قدمتی 5 هزار ساله دارند.


سرپرست هیأت مشترک پژوهش‌های باستان‌شناسی دشت جیرفت تصریح کرد: هم اکنون مطالعات بر روی این اقلام عتیقه در حال انجام و نتایج آن هم در کشورهای اروپایی در حال تحلیل است.


*راه‌اندازی کارگاه مرمت در مرکز باستانشناسی جیرفت


نادر علیدادی سلیمانی مدیر پایگاه باستان‌شناسی جنوب شرق کشور نیز گفت: قدیمی‌ترین استقرار در ورامین جیرفت به هزاره چهارم پیش از میلاد است.


وی افزود: در این کاوش ما به تدفین‌هایی دست پیدا کردیم که شناخت ما را از هزاره سوم پیش از میلاد در منطقه کاملتر می‌کند.


سلیمانی از راه‌اندازی کارگاه مرمت و مستندسازی آثار به دست آمده از کاوش‌ها در مرکز باستانشناسی در جیرفت خبر داد.


*جیرفت برای مطالعه ظهور نخستین شهرها حائز اهمیت است


پیتر فلزنر باستان‌شناس آلمانی هم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از مهم خواندن جیرفت در باستان‌شناسی خاورمیانه خبر داد و گفت: جیرفت برای مطالعه ظهور نخستین شهرها بسیار مهم است و تیم باستان‌شناسی در این کاوش‌ها به آثار و نتایج خوبی دست یافته که به زودی نتیجه‌های بیشتری از آن استخراج خواهد شد.


وی عنوان کرد: آثار به دست آمده در جیرفت از تجارت این منطقه با بین‌النهرین حکایت دارد.


این باستان‌شناس آلمانی هدف از کاوش در ورامین جیرفت را بررسی منطقه جیرفت برای شناسایی محوطه‌ها و اینکه چه تعداد روستا و شهر در این منطقه وجود داشته است، دانست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب