دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در تجمع اعتراضی مستندسازان در مقابل خانه‌سینما مطرح شد:‌

برخی به اشتباه می‌خواهند راه غلط شمقدری را بروند/ تجمع‌ دیگری مقابل ارشاد در راه است

مستندسازان پلاکاردهایی همچون «دوباره خرداد، دوباره درهای خانه بسته این‌بار برای مستندسازان»، «تعلیق عضویت انجمن مستندسازان غیرقانونی است» در دست دارند.
کد خبر : 185170

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از ایلنا، گروهی از مستندسازان و اعضای انجمن مستندسازان در اعتراض به تعطیلی دفتر این انجمن و همچنین عملکرد خانه‌سینما؛ صبح امروز در مقابل ساختمان شماره یک خانه سینما در خیابان سمنان تجمع کردند.


این تجمع بنا به انتشار فراخوانی که پیش از این رسانه‌ای شده بود، برگزار شد و حدود 50 نفر از مستندسازان سینمای ایران با حضور در مقابل خانه سینما اعتراض خود را به تعطیلی این انجمن اعلام کردند.


مستندسازان پلاکاردهایی همچون «دوباره خرداد، دوباره درهای خانه بسته این‌بار برای مستندسازان»، «تعلیق عضویت انجمن مستندسازان غیرقانونی است» در دست داشتند. مستندسازانی همچون پیروزکلانتری، ارد زند، مهدی قربان‌پور، ناهید رضایی، همایون امامی، مانی پتگر، مهناز محمدی، مقدس جعفری، محمدعلی رخشانی و صادق جعفری در این تجمع حضور یافتند.


برخی به اشتباه می‌خواهند راه غلط شمقدری را بروند


همایون اسعدیان (رئیس هیات مدیره خانه سینما) ظهر امروز با حضور در جمع گروهی از مستندسازان به تجمع اعتراضی آنها واکنش نشان داد و گفت: بعد از بازگشایی خانه سینما مجمع عمومی خانه سینما به اتفاق آرا تصمیم گرفتند صنوف در وزارت کار ثبت قانونی شوند و این وظیفه به هیات مدیره خانه سینما سپرده شد تا مراحل پیگیری را انجام بدهد و هیات مدیره دو دوره قبل نیز 15 صنف قانونی را ثبت کرد.


وی ادامه داد: برخی صنوف برای ثبت قانونی شدن در وزارت کار مشکلاتی دارند زیرا مثلا هر صنف باید 50 عضو داشته باشد و ما در حال حل کردن مشکلات صنوف هستیم. از نظر خانه سینما این مصوبه مجمع عمومی همچنان پابرجاست و صنوفی که ثبت قانونی شوند؛ می‌توانند در خانه سینما فعالیت کنند.


اسعدیان افزود: برخی از صنوف نیز در حال طی کردن مراحل ثبت خود هستند. ما به هیچ عنوان با دو گروه در خانه سینما روبرو نیستیم و امروز؛ هم انجمن تهیه‌کنندگان و هم انجمن کارگردانان مستند در خانه سینما حضور دارند که آقای تهامی‌نژاد رئیس هیات مدیره آنها است اما اینکه برخی دوستان تصور می‌کنند در خانه سینما 64 صنف حضور داشته باشند و در کنار صنف؛ انجمن‌های فرهنگی نیز به خانه سینما بیایند، درست نیست.


وی ادامه داد: انجمن فرهنگی یک بدعت غلط و لغت اشتباهی است که شمقدری به کار می‌برد. انجمن فرهنگی می‌تواند در وزارت ارشاد تاسیس شود اما نمی‌تواند کار صنفی بکند به همین دلیل ما می‌توانیم مثلا در حوزه مستند 30 عنوان انجمن مستند داشته باشیم با نام‌هایی همچون انجمن فرهنگی مستندسازان حیات وحش، انجمن فرهنگی مستندسازان اجتماعی و ...


این کارگردان بیان کرد: در خانه سینما فقط یک صنف می‌تواند حضور داشته باشد که خدمات رفاهی و اجتماعی و فرهنگی انجام بدهد زیرا خانه سینما جامعه اصناف سینمای ایران است نه جامعه انجمن‌های فرهنگی.


وی با اشاره به اعتراض گروهی از مستندسازان و تجمعی که امروز برگزار شده، گفت: اینکه یک گروه از مستندسازان بخواهند برای خانه سینما تعیین تکلیف کنند قطعا امکان ندارد زیرا هیچ صنفی نمی‌تواند برای خانه سینما تعیین تکلیف کند حتی اگر عده‌ای تصور کنند مسیر خانه سینما غلط است باید از راه قانونی آن وارد شوند و راه آن برگزاری مجمع عمومی است.


اسعدیان با اشاره به اینکه به همه مستندسازان و افرادی که امروز حضور دارند احترام می‌گذارم، افزود: خانه مستندسازان در خانه سینماست. امروز برخی از کسانی که معترض هستند خودشان در انجمن مستندسازان که در وزارت کار ثبت شده؛ عضویت دارند. صنوف سینمایی پس از بررسی وضعیت صنف در وزارتخانه‌های مختلف تصمیم گرفتند در وزارت کار به صورت قانونی ثبت شوند هرچند بخشی از کار صنوف سینمایی که ماهیت‌ آنها فرهنگی است در قالب کار فرهنگی تعریف می‌شود اما صنف نمی‌تواند انجمن فرهنگی شود. خانه سینما؛ خانه جامعه اصناف سینمایی ایران است که به خاطر شغلشان کار فرهنگی می‌کنند ولی باید ثبت قانونی و صنفی شوند.


وی درباره اینکه گفته می‌شود اتاق مستندسازان قفل شده است، گفت: ما هیچ اتاقی را قفل نکردیم این اتاق متعلق به انجمن کارگردانان سینمای مستندساز ایران است.


این کارگردان با اشاره به اینکه همه ما باید قانونی کار کنیم، گفت: متاسفانه ما 30 سال در ایران هیاتی کار کردیم و گروهی اسم کانون برای صنف خود انتخاب کردند اما نمی‌دانستند، نمی‌توانند براساس قانون عنوان کانون را روی خود بگذارند بلکه هر صنف باید ابتدا در شهر خود تاسیس شود مثلاً باید ابتدا انجمن کارگردانان تهران تشکیل شود و بعد این انجمن به انجمن‌های دیگر در استان‌ها بپیوندند و به‌طور کلان کانون را تشکیل بدهند.


وی ادامه داد: برخی از دوستان نمی‌خواهند از راه قانونی مشکلات را حل کنند و امروز که شرایط به ثبت قانونی در وزارت کار فراهم شده و کار بسیار خوبی است، تصور می کنند اگر عنوان کارگری در صنفشان بیاید برایشان کسر شان است. در حالی که این تفکر غلط است.


اسعدیان افزود: خانه سینما همه سختی‌ها را تحمل می‌کند تا صنوف مسیر روشن و قانونی خود را طی کنند. ما فقط تابع مجمع عمومی و صنفی هستیم و هیچ مذاکره‌ای با دوستان نداریم. اتاق متعلق به صنف مستندسازان است و ما نمی‌خواهیم دو گروه متفاوت از مستندسازان را مقابل هم قرار دهیم. دوستانی که امروز مقابل خانه سینما جمع شده‌اند می‌توانند به صنف خودشان در خانه سینما بپیوندند یا در بیرون خانه سینما انجمن فرهنگی تشکیل بدهند.


مداخله نیروی انتظامی/تجمع‌کنندگان تهدید به برگزاری تجمع دیگری مقابل ارشاد کردند


تجمع مستندسازان در مقابل خانه سینما درحالی ادامه یافت که نیروی انتظامی در مقابل خانه سینما حضور پیدا کرد. در ادامه منوچهر شاهسواری (مدیرعامل خانه سینما) به میان مستندسازان آمد اما درنهایت میان او و همایون اسعدیان از یک سو و مستندسازان حاضر در تجمع بحث‌هایی درگرفت. در ادامه؛ مهدی قربان‌پور (نماینده تجمع‌کنندگان) گفت: ما نامه‌های بسیاری به خانه سینما و وزارت ارشاد و شخص آقای صالحی‌امیری نوشتیم اما متاسفانه ترتیب اثر داده نشد. اگر وزیر ارشاد به نامه ما رسیدگی نکند به زودی در مقابل وزارت ارشاد تجمع خواهیم کرد.



62


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب