صالحی: فصلنامه اباختر یک پدیده است
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد عصر امروز یکشنبه 15 اسفندماه در مراسم بیستمین سالگرد انتشار فصلنامه اباختر، ضمن اشاره به سابقه فرهنگی و پژوهشی این نشریه گفت: آقای مهدوی هم به خاطر اباختر شخصیت مهمی است و هم به خاطر ابعاد مختلف شخصیتی ایشان که از آن جمله میتوان به دایرهالمعارفنویسی و برگزیده شدن فرهنگنامه «زندگینامهها» در جایزه کتاب سال 1370 اشاره کرد.
وی همچنین با اشاره به سابقه بیهقیشناسی مهدوی افزود: آقای مهدوی بیش از یک دهه از عمر خود را به کتاب «رجال تاریخی بیهقی» پرداختند و از طرف دیگر انتشارات و انجمن ادبی نیز در کنار انتشارات اباختر در ساری فعالیت داشتند.
صالحی گفت: اباختر یک پدیده است؛ اینکه یک نشریه 20 سال مدام کار کند آن هم نه با اتکاء دولت بلکه به اتکاء شخص ایشان و اینکه زمانه از اعتبار آن نکاهد بلکه بر آن بیفزاید، آنچنان که تداوم همراه با تکامل داشته باشد، از جمله ویژگیهای اباختر به شمار میآید.
وی اظهار داشت: اباختر در چند حوزه مرجعیت دارد و بدون اغراق اگر کسی بخواهد در حوزههایی مانند ایرانشناسی، تاریخ و اساطیر مطالعه کند، از اباختر بینیاز نخواهد بود. این نشریه همچنین در حوزه شمالشناسی با تکیه بر استان مازندران گنجینهای ارزشمند از بومشناسی شمال کشور به شمار میآید.
معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد همچنین به مزیت کتابشناسی در این نشریه اشاره کرد و گفت: این نشریه همیشه به کتاب توجه داشته و فصلهای خاصی از آن به معرفی کتاب اختصاص یافته است. همچنین اباختر در معرفی مولفان و صاحبقلمان مقالات خوبی به انتشار رسانده که اگر این اتفاق نمیافتاد قطعا بخشی از این مطالب مکتوم باقی میماند.
مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل خانه کتاب نیز در بخشی از این مراسم با اشاره به ضرورت برگزاری این بزرگداشت گفت: در برخی از شهرستانها اتفاقهای بزرگی در حوزه فرهنگ رخ میدهد که متاسفانه ما از آنها غافلیم.
وی با تاکید بر نقش اباختر در مازندران گفت: آقای مهدوی با نشریه اباختر یکتنه از پیشینه فرهنگی مازندران دفاع کرده است؛ نشریهای که بزرگانی مانند ایرج افشار، منوچهر ستوده و باستانی پاریزی با آن همکاری داشتهاند.
یکی دیگر از سخنرانان این نشست، فریدون جنیدی، پژوهشگر و شاهنامهپژوه پیشکسوت بود که ضمن بیان توضیحاتی در باب اسطورهشناسی و شاهنامه، طبرستان را نخستین پایتخت ایران در دوره فریدون خواند.
موسوی گرمارودی نیز در ادامه این مراسم با اشاره به فعالیتهای فرهنگی سیروس مهدوی خاطرنشان کرد: هرکس ایشان را بشناسد، میداند که چقدر در حوزه تحقیق فعالیت داشته و اباختر تنها جلوهای از کوششهای فرهنگی و پژوهشی او است.
نادر تکمیلهمایون، پژوهشگر عرصه فرهنگ و ایران نیز مجله اباختر را یکی از مجلات معتبر در حوزه ایرانپژوهی خواند و به بیان توضیحاتی درباره اهمیت فرهنگ و تمدن ایران پرداخت.
وی گفت: کاری که اباختر در مازندران انجام داده کاری ریشهای است، آنچنان که کودکان مازندرانی وقتی حضور و فعالیتهای چنین شخصیتهایی را در استان خود ببینند، اتکاء به نفس پیدا میکنند و در ساختن آینده استان خود فعالیت اثربخشی خواهند داشت.
سیدحسن امین، مدیرمسئول نشریه حافظ نیز در این مراسم از اینکه سابقه همکاری با نشریه اباختر را داشته ابراز خوشحالی کرد و گفت: اباختر یک کار فرهنگی ایرانمدار است، هرچند تنها در مازندران منتشر میشود، اما تمام ایرانشناسان مطرح جهان در این نشریه مطلب داشتند.
در پایان این مراسم کتاب اباختر رونمایی شد و محمدعلی مهدوی امیری (سیروس مهدوی) ضمن تشکر از برگزاری این مراسم به پیشینه انتشار اباختر و مصائب پیشروی این فصلنامه در 20 سال اخیر پرداخت.
انتهای پیام/