تصویر/ برگزاری همایش شخصی غیر فوتبالی با نام فدراسیون!
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از شهروند، این درحالی است که درگذشته هم کمیته پزشکی با ابهامات مالی و مدیریتی روبهرو شده بود که مدتها در رسانهها بازتاب پیدا کرد و درنهایت با ورود سازمان بازرسی کل کشور به پرونده همراه شده بود.
برگزاری ٥٠ همایش که ارتباطی با فوتبال ندارد
اطلاعیههای منتشرشده به خوبی نشان میدهد که تاکنون چیزی حدود ٥٠ همایش بهعنوان «سلامت و زندگی» با موضوعهای مختلف پزشکی برگزار شده است. لوگوهای ثبتشده در اطلاعیهها نشان میدهد که شرکتها و ارگانهای مختلفی دربرگزاری این برنامه همکاری دارند. حالا سوال به وجود آمده این است که توحید سیفبرقی رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال که نقشی تعیینکننده دربرگزاری این همایشها دارد، آیا برای استفاده از لوگوی فدراسیون مجوز کتبی از طرف مسئولان با امضای دبیرکل و رئیس فدراسیون دریافت کرده است؟ همچنین شفافیتی درباره بازدهی اقتصادی این همایش که با مرور زمان درحال بزرگترشدن است، تاکنون وجود نداشته؛ شاید به این خاطر که اصلا کسی پیگیری روی این زمینه نداشته است. به هرصورت یکی دیگر از سوالهای اساسی این است که با توجه به هزینههای زیادی که برگزاری این مراسم به دنبال دارد، بودجه آن از کجا تأمین میشود و درصورت درآمدزایی آیا پولی به حساب فدراسیون فوتبال پرداخت شده است یا خیر؟
برانکو یکبار رفت و دیگر همکاری نکرد!
به هرصورت جدا از سوالهای بیجواب درباره مسائل مالی، نکات قابل تأمل دیگری هم وجود دارد. بهطور مثال، اینکه پربارترشدن رزومه و ایجاد موقعیتهای شغلی و کاری بهتر برای برگزارکنندگان این همایشها از دیگر نتایج کار به حساب خواهد آمد. ازطرفی تاکنون از چهرههای مختلف ورزشی همچون فرشته کریمی ستاره تیمملی فوتسال بانوان، مهدی مهدویکیا، پیمان حسینی دروازهبان تیمملی فوتبال ساحلی و چند چهره ورزشی دیگر هم دعوت شده و آنها بهعنوان سفرای بیماریهای مختلف معرفی شدهاند. حتی برانکو ایوانکوویچ سرمربی پرسپولیس هم یکبار ازطرف رئیس کمیته پزشکی فدراسیون به همایش تندرستی و سلامت با پرداختن به موضوع بیماری اماس رفت و بهعنوان سفیر این بیماری معرفی شد، اما این مربی کروات به دلایلی نامعلوم دیگر حاضر به همکاری با برگزارکنندگان این همایش نشد.
جنجال مسبوق به سابقه در کمیته پزشکی
ازگذشته تا به امروز همواره ابهامات مدیریتی درکمیته پزشکی فدراسیون وجود داشته است. در دوره اول ریاست کفاشیان در فدراسیون فوتبال، مدیران فدراسیون شرکتی به نام «ایفا» تأسیس کردند تا تمام کارهای پزشکی کلینیک فدراسیون و معاینات پیش از فصل را انجام دهد و فعالیتهایی هم در زمینه واردات دارو و مکمل داشته باشد. اعضای هیأتمدیره این شرکت را عزیزالله محمدی، غلامرضا بهروان، احمد هاشمیان و علی کفاشیان تشکیل میدادند که درنهایت تصمیم گرفتند احمد هاشمیان رئیس وقت کمیته پزشکی فدراسیون را بهعنوان مدیرعامل و رئیس هیأتمدیره انتخاب کنند. هاشمیان که ٣سال دراین شرکت عضو هیأتمدیره بوده، براساس اسنادی که به سازمان بازرسی کل کشور ارایه شده، ۲۸۶میلیون تومان حقوق دریافت کرد! موضوع مورد بحث سازمان بازرسی هم این بود که چرا یک نفر برای حقوق خود، به خودش نامه میزده و خودش با درخواست خود برای دریافت حقوق ٨میلیون تومانی برای هرماه موافقت میکرده است! درنهایت اکثر مدیران شرکت ایفا به سازمان بازرسی احضار شدند و نتیجه تحقیقات این بود که علی کفاشیان به خاطر اوجگیری ابهامات و فشارها مجبور شد شرکت مورد نظر را منحل و بعد از مدتی هاشمیان را هم از ریاست کمیته پزشکی برکنار کند.
رئیس جدید دو شغله است؟
با پایان عصر هاشمیان، علی کفاشیان ریاست کمیته را به دکتر توحید سیفبرقی استاد پزشکی ورزشی دانشگاه تهران سپرد و تا به امروز این فرد ریاست کمیته پزشکی را برعهده داشته است. دکتر سیفبرقی حضور فعالی درفدراسیون فوتبال ندارد. البته دلیل اصلیاش این است که او از استادان دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران به حساب میآید و بیشتر وقت خود را برای تدریس میگذارد. به همین ترتیب، سوالهایی هم درباره دوشغلهبودن او مطرح شده است. طبق قانون و محدودیتهای تعیینشده استادان دانشگاه اجازه ندارند با ارگانهای دیگر قرارداد همکاری داشته باشند، اما توحید سیفبرقی با فدراسیون فوتبال قرارداد بلندمدت امضا کرده است و با این مجموعه هم همکاری میکند. او درباره این ابهام به «شهروند» میگوید: «من اگر با فدراسیون همکاری میکنم، با مجوز دانشگاه این اتفاق افتاده است.»
عابدینی: حتما به این پرونده ورود میکنم
امیر عابدینی رئیس سازمان اقتصادی فدراسیون درباره ابهامات به وجود آمده میگوید: «آن چیزی که از گذشته وجود داشته، این است که در زمینه مسائل اقتصادی و فعالیتهای اینچنینی هیچ سازماندهی و نظارتی ازسوی فدراسیون وجود نداشته است، اما اخیرا مهدی تاج دستور رسمی برای پیگیری برنامهها صادر کرده و از این به بعد به صورت ویژه روی تمام فعالیتها نظارت خواهیم کرد».
عابدینی در ادامه میگوید: «من درجریان این همایش سلامت و زندگی نیستم، اما حتما جزییات آن را بررسی خواهم کرد. معمولا در برگزاری همایشها و سمینارها فدراسیون با دو موضوع روبهروست. یکی مراسمهایی مثل انتخاب بهترینها و قرعهکشی لیگ و... که هزینههای سنگینی دارد و برای آن اسپانسر گرفته میشود و صداوسیما هم همکاری دارد تا پول مورد نیاز تأمین شود. یک همایشهایی هم داریم که مدرس دعوت میشود تا بحثهای آموزشی و علمی موضوعهای مختلف فوتبال را به افراد یاد بدهد که بعضی مواقع هزینههایش را خود فدراسیون متقبل میشود و برای برگزاری آن هم اسپانسر میگیرد».
رئیس سازمان اقتصادی درپاسخ به این مسأله که برگزاری همایش سلامت و زندگی هیچ ارتباطی به امور فدراسیون و فوتبال ایران ندارد، اما از لوگوی این مجموعه برای برگزاری آن استفاده میشود هم گفت: «ما نامهنگاری انجام میدهیم تا از جزییات برگزاری این همایش اطلاع پیدا کنیم. صورتحساب مالی تمام این همایشها را از برگزارکنندگان آن درخواست میکنیم تا بررسی کنیم. آیا ارتباطی با فوتبال داشته است یا خیر. اگر مسأله خاصی وجود داشته باشد، حتما به آن رسیدگی جدی خواهیم داشت.»
سیفبرقی: هیچ پولی از کسی نمیگیریم
«این همایش با کمک و تلاش خود مردم برگزار میشود». توحید سیفبرقی، رئیس کمیته پزشکی فدراسیون با تأکید روی این جمله درباره ابهامات به وجود آمده میگوید: «برای من جای خوشحالی دارد که همایش سلامت و زندگی مورد توجه و سوال شما قرار گرفته است. این همایش با کمک دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری تهران برگزار میشود و برای هزینههای همایش شهرداری و فدراسیون و ارگانهای دیگر ریالی پول هزینه نمیکنند! مجری، سخنران، تئاتر و موسیقی و حتی ایاب و ذهاب میهمانان و افراد بدون پرداخت پولی انجام میشود. شهرداری هم که متوجه مشارکت مردم درمراسم شد، تالار ایوان شمس را دراختیار ما قرار داد و ما پولی برای سالن برگزاری همایش هم نمیدهیم. میهمانان ورزشکار ما هم با توجه به تأثیرگذاربودن فوتبال روی جامعه، تا بهحال بدون دریافت ریالی آمدهاند و پیامهای مختلف سلامتی را به مردم دادهاند. تأکید میکنم که مردم به صورت خودجوش به ما کمک میکنند و همه چیز درباره این همایش بزرگ که برای آگاهکردن مردم برگزار میشود، توسط خود مردم انجام میشود.»سیفبرقی درباره بحث درآمدزایی و استفاده از لوگوی فدراسیون فوتبال هم گفت: «تأکید ویژه من و همکارانم این است که هیچ درآمدزایی و اسپانسر نداشته باشیم و از هیچ نهادی پولی دریافت نمیکنیم، حتی اگر یک ارگان بخواهد به ما کمک مادی کند، آن را قبول نخواهیم کرد. این مراسم به خاطر حضور خود مردم اصلا نیازی به پول ندارد. درباره استفاده از لوگوی فدراسیون هم باید بگویم که من بهعنوان رئیس کمیته پزشکی لوگوی مجموعه را هم درکنار لوگوی ارگانهای دیگری که حضور دارند تا به مردم کمک شود، قرار دادم. اطلاعیه و بنرهای همایش در سایت فدراسیون هم گذاشته میشود و این نشان میدهد که پنهانکاری هم صورت نگرفته است».
انتهای پیام/