دو عنوان فلسفه در نشر چترنگ
به گزارش خبرنگار آنا، نشر چترنگ به تازگی دو عنوان تازه در مجموعه کتابهای حوزه فلسفه خود به انتشار رسانده است:
روح تروریسم
این کتاب نوشته ژان بودریار؛ جامعهشناس، فیلسوف، عکاس و نظریهپرداز فرانسوی است که با ترجمه کامران برادران منتشر شده. مترجم پیشگفتار خود در این کتاب را اینگونه آغاز کرده است: «از ممنظر اخلاقی، هیچ چیز منزجرکنندهتر از این ایده نیست که همه ما، وراز تمام فجایعی که زمانهمان شاهد ان است، در ذات انسانی و پاک با یکدیگر شریک هستیم. بر این اساس، یک بورسباز نابکار با کارگری که زندگی خود را وقف سیر کردن شکم خانوادهاش کرده، هیچ فرقی ندارد؛ آنها هر دو انساناند و در نهایت همین هسته نهان و گرمونرم است که فرد را تعریف میکند.»
بوردریار در این کتاب –چنانکه از نام آن برمیآید- به تعریف تروریسم و جنایتهایی نظیر نسلکشی در تاریخ اشاره دارد. روح تروریسم، مرثیهای برای دو برج، فرضیاتی درباره تروریسم و خشونت؛ امر جهانی، چهار فصل این کتاب را تشکیل میدهند. نویسنده در بخشی از این کتاب آورده است: «ما رخدادهای فراوانی را به چشم دیدهایم: از مرگ پرنسس دیانا گرفته تا جام جهانی. در زمینه رخدادهای خشونتبار نیز، رخدادهایی که به راستی میتوان چنین نامی بر آنها نهاد، از جنگ گرفته تا خودِ نسلکشی را از سر گذراندهایم. با این همه تا کنون رخدادی نمادین در مقیاس جهانی نداشتهایم، رخدادی که نه تنها توجه جهانی را به خود جلب کند بلکه خود، گواهی بر شکست جهانیسازی باشد.»
کتاب روح تروریسم با 80 صفحه و شمارگان هزار نسخهای، اخیراً روانه بازار نشر شده است.
نامهها و ملاقاتها
دومین عنوان تازه نشر چترنگ در حوزه فلسفه، کتابی تحت عنوان «نامهها و ملاقاتها» با عنوانِ دومِ «لاکان بدون فروسد، با دلوز، از دریدا و جویس» است که به قلم شهریار وقفیپور روانه بازار کتاب شده است. نگارنده در این کتاب، تحلیلی فلسفی را روی نظریات و آثار نویسندگان و فسلسوفان نامبرده انجام داده و نگارش خود را زیر عنوان فصلهای در باب بازی لنگهبازی، کارآگاه فرویدی و کارآگاه لاکانی، صحنه جنایت و صحنه اولیه، اضطراب، لاکان و جویس، لاکان منهای فروید، عشق به مثابه تکرار تصویر، فرمول رستگاری: انقلابی یا عاشق؟ انسجام بخشیده است.
در توضیح پشت جلد این کتاب آمده است: « جویس در اثر خویش، احیای فینهگن، همۀ زبانها را به زبانی جدید ترجمه میکند، آن هم با فرارفتن از معنی و ترجمۀ معنی به نوشتار، چیزی از قبیلِ ترجمۀ اشکال هندسی به نوشتار یا همان نوشتن تابع ریاضیاتیشان.
در اینجاست که جویس از راهی دیگر به نتیجۀ روانکاوی، عمل در سطح ساختارها میرسد و از همین روست که لاکان در سمینار بیستوسوم، جویس به مثابه سنتوم، به امکان فراتر رفتن از روانکاوی میرسد و در پی آن است که از صورتبندیِ روانکاوی به مثابه منطق به صورتبندی روانکاوی به مثابه شعر برسد، لیکن روی نوار موبیوس، چرا که این وارونگی با دنبال کردنِ کارکرد نوشتار صورت میگیرد.»
این کتاب 132 صفجه دارد و در هزار نسخه از سوی نشر چترنگ به بازار کتاب آمده است.
انتهای پیام/