دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نمایندگان مجلس: کانون پرورش را باید تقویت کنیم

رییس و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بر تقویت و گسترش دامنه فعالیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تاکید کردند.
کد خبر : 134608

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، ملاقات نمایندگان ملت با مدیرعامل و معاونان کانون در دفتر مدیرعامل با سخنان و بیان دیدگاه‌ها و تحلیل‌های آنان از فعالیت‌ها و تولیدات این مجموعه فرهنگی همراه بود و چند نماینده نیز نقش کانون را در ایجاد زیرساخت‌های حوزه تربیت کودکان و نوجوانان ایرانی نقشی محوری توصیف کردند و لزوم حمایت مجلس را در رفع مشکلات کانون ضروری دانستند.


این نمایندگان پس از سخنان علیرضا حاجیان‌زاده مدیرعامل کانون و آشنایی با فعالیت‌ها و تولیدات کانون، به بیان دیدگاه‌های‌شان در این خصوص پرداختند.


حاجیان‌زاده در این جلسه به نمایندگان مجلس گفت که کودکان و نوجوانانی که از خدمات و محصولات کانون استفاده می‌کنند در لایه‌های مختلفی هم‌چون اعضای کتاب‌خانه‌ها، شرکت‌کنندگان درکارگاه‌های هنری و ادبی، بازدیدکنندگان گروهی مدارس از مراکز فرهنگی‌هنری، بازدیدکنندگان از تئاترها و فیلم‌ها در سالن‌های نمایشی کانون، شرکت‌کنندگان در اردوها، زبان‌آموزان کانون زبان ایران و خریداران محصولات کانون هستند که بیش از 5 میلیون کودک و نوجوان ایرانی از این طریق تحت تأثیر برنامه‌های کانون قرار می‌گیرند. وی گفت کانون در حال حاضر دارای نزدیک به 945 مرکز فرهنگی‌‌هنری،237 شعبه کانون زبان و حدود 150 مرکز عرضه محصولات فرهنگی است.


توجه به تولید فیلم برای کودکان از جمله ساخت یک فیلم سینمایی بلند و مجموعه تلویزیونی پویانمایی، ایجاد زمینه‌های حضور در فضاهای مجازی با راه‌اندازی پرتال کودک و ساخت نرم‌افزارها و برنامه‌های کاربردی رایانه‌ای و ایفای نقش حاکمیتی کانون در ساماندهی صنعت اسباب‌بازی از مهم‌ترین سرفصل‌های گزارش مدیرعامل کانون به نمایندگان مجلس بود.


وی در ادامه به تحولات کاری صورت گرفته در سه سال گذشته اشاره کرد و طراحی و تدوین چشم‌انداز 10 ساله تا سال 1404، تدوین سندهای راهبردی با عنوان پیوست فرهنگی و سامان‌دهی صنعت اسباب‌بازی در کشور، اجرای دوباره طرح کانون مدرسه با برنامه‌ریزی جدید، طرح ساماندهی آموزش زبان‌های خارجی و انطباق دادن محتوای آن آموزش‌ها بر سبک زندگی اسلامی‌ایرانی، توسعه ابزارهای نوین و فعالیت در فضاهای مجازی و واگذاری عرضه محصولات فرهنگی کانون به بخش خصوصی و گسترش فروشگاه‌ها را بخشی از همین تحولات برشمرد.


مدیرعامل کانون هم‌چنین ادامه تولید نوشت‌افزارهای با نماد ایرانی‌اسلامی، توسعه مراکز سیار از 80 به 120 مرکز، افزایش تعداد مراکز فراگیر برای دسترسی کودکان ونوجوانان دارای نیازهای ویژه به امکانات کانون، گردآوردن تمامی دستگاه‌ها و فعالان حوزه کودک برای تعامل و هم ا‌فزایی بیشتر با بهره‌مندی از فرصت هفته ملی کودک، گسترش فعالیت‌های حوزه تئاتر و سینما به ویژه تئاتر سیار و افزایش ارتباط با صدا و سیما را از دیگر تحولات کاری کانون در سال‌های اخیر عنوان کرد.


او بخشی از مشکلات شغلی و معیشتی کارکنان کانون را با نمایندگان مجلس درمیان گذشت و از آن‌ها خواست با حمایت از کانون - که در عرصه‌های فرهنگی تاثیرگذار بوده است – این ظرفیت‌ها را بیش از گذشته مورد توجه قرار دهند.


آثار کانون کیفی و ماندگار است


در ادامه این جلسه که روز 23 آبان 1395 برگزار شد، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس، کانون را یک نهاد باسابقه و تخصصی در حوزه کودک و نوجوان دانست و گفت برای گسترش پوشش مخاطبان باید زیر ساخت‌های کانون توسعه پیدا کند در این زمینه می‌توان ظرفیت‌های بخش خصوصی را نیز فعال کرد.


حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر در عین حال تصریح کرد که از نظر کیفی آثار کانون ماندگار و تاثیرگذار است اما باید به سمتی حرکت کنیم تا کانون بتواند درصد بیشتری از جمعیت کودک و نوجوان کشور را از ظرفیت های خوب و تأثیرگذاری که دارد بهره‌مند کند.


نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که دولت توان این حجم از توسعه را ندارد، پیشنهاد کرد کانون از ظرفیت‌ها و فضاهای مدارس و بخش خصوصی نیز استفاده کند در عین حال ارتباط خود را با دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه به منظور تقویت رویکردهای دینی، افزایش دهد.


وی در همین حال تاکید کرد علی‌رغم همه این محدودیت‌ها هیچ ملاحظه‌ای برای کمک به کانون نداریم و از کانون می‌خواهیم چشم‌انداز 10 ساله‌اش را در اختیار ما قرار دهد.


تقویت زیر‌ساخت‌های حوزه کودک با حمایت از کانون


نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس دهم نیز در سخنانی گفت: اگر قرار است بر روی زیرساخت‌های حوزه کودک ونوجوان کاری انجام شود باید روی کانون سرمایه‌گذاری کنیم و مکان اصلی برای ماندگارکردن ساختارهای فکری کودکان در مقابل شبهه‌ها همین کانون است که باید تقویت شود.


حجت‌الاسلام احمد سالک نقش مربیان کانون را در تربیت کودکان بسیار با اهمیت دانست و در کنار آن بر اهمیت ارتباط کانون با خانواده‌ها و آموزش پدر و مادرها نیز تاکید کرد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ترویج کتاب‌خوانی در جامعه در کنار آسیب‌شناسی ضعف فرهنگ مطالعه در بین خانواده‌ها و موضوع نظارت بر اسباب‌بازی را از جمله موضوع‌هایی عنوان کرد که کانون باید آن را به صورت جدی مورد توجه قرار دهد.


فاطمه ذوالقدر دبیر اول کمیسیون فرهنگی و نماینده مردم تهران نیز با قدردانی از فعالیت‌های کانون در اوقات فراغت خواستار پوشش بیشتر کودکان و نوجوانان از سوی کانون به ویژه در فصل تابستان شد و دو موضوع ترجمه کتاب به زبان‌های خارجی و ترویج فرهنگ ایرانی و اسلامی را از جمله فعالیت‌ها و رویکردهای خوب کانون دانست که باید تقویت شود.


آینده فرهنگ کشور را در کانون رصد می‌کنیم


جمشید جعفرپور نایب رییس دوم کمیسیون و نماینده مردم لارستان فارس در این جلسه خاطر نشان کرد: کانون می‌تواند به مرکز تولید و استقرار فرهنگ برای آینده تبدیل شود در عین حال می‌توانیم از آن به عنوان یک مرکز رصد فرهنگی نام ببریم یعنی آینده فرهنگی کشور را می‌شود از درون کانون پیش‌بینی کرد.


وی با اشاره به گزارش مدیرعامل کانون از تنوع فعالیت‌ها در کنار دقت و ظرافت‌های تخصصی این مجموعه - با تاکید بر توجه به روانشناسی کودک - قدردانی کرد و در بخش دیگری از سخنانش اهمیت و حساسیت کانون زبان ایران و منابع و متن‌های آموزشی آن را در حوزه آموزش زبان‌های خارجی یادآور شد.


سید احسان قاضی‌زاده هاشمی نماینده سرخس و فریمان دیگر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز از گذشته‌های خاطره‌انگیز و موفق کانون سخن گفت و او البته تاکید کرد توجه به فعالیت‌های سنتی باید با نگاه به آینده همراه شود.


وی با بیان این‌که موفقیت‌های کانون در حوزه‌های ادبی، برگزاری جلسات نقد ادبی، سینما و پویانمایی را نیز یادآور شد و افزود: اگر این فضای بانشاط و در عین حال آموزشی در کنار گستره‌ی پوشش و افزایش ضریب نفوذ کانون در بین مخاطبان تقویت شود کانون می‌تواند خروجی‌های خوبی را به جامعه تحویل دهد.


وی بخش دیگری از سخنانش را به ارزیابی عروسک‌های دارا و سارا اختصاص داد واظهار داشت جذابیت های این عروسک ها باید به حدی باشد که بتواند با عروسک های خارجی رقابت کند و جایگزین‌آنها شود.


کمک می‌کنیم تا کانون فعال‌تر شود


حجت‌الاسلام مهدی شیخ نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی که سال‌های کودک و نوجوانی‌اش را در مرکز شماره 10 کانون تهران گذرانیده است در این زمینه گفت: کانون را خانه خود می‌دانم جایی که دارای فعالیت‌ها و مربیان خوبی است و از این ظرفیت‌ها باید بیشتر استفاده کنیم.


وی تصریح کرد: توان مدیریت علمی و تجربی در کانون وجود دارد ما باید ببینیم چه کمک‌هایی می‌توانیم بکنیم تا کانون فعال‌تر از گذشته عمل کند.


کانون نقشه راه ارایه دهد


محمد اسماعیل سعیدی نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو نیز در سخنانش مساله تربیت مدیر برای کانون، توجه بیشتر به موضوع کودکان به صورت علمی، ایجاد ارتباط نظام‌مند با کودکان، استفاده مناسب‌تر کانون از فرصت‌های برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی برای معرفی اقدام‌هایش و ارایه نقشه راه جامع از سوی کانون را مورد تاکید قرار داد.


علیرضا ابراهیمی نماینده آزادشهر و رامیان استان گلستان در ادامه خواستار گسترش ادامه حضور کانون در مناطق محروم و روستا شد، احد آزادی‌خواه نماینده مردم ملایر و سخنگوی کمیسیون فرهنگی از لزوم افزایش تعداد طرح‌های ایرانی و اسلامی بر روی نوشت‌افزارها سخن گفت، اصغر مسعودی نماینده مردم استهبان و نی‌ریز استان فارس بر اهمیت توجه به فرهنگ اسلامی در متن‌های آموزشی کانون زبان ایران و ساخت عروسک‌های متنوع با توجه به تنوع فرهنگی مناطق مختلف ایران تاکید کرد.


حجت‌الاسلام احمد مازنی نماینده مردم تهران نیز خواستار استفاده بیشتر کانون از صاحب‌نظران و متخصصان حوزه کودک، افزایش ارتباط با مساجد و توجه بیشتر به انتشار نشریه‌های مخصوص کودکان و نوجوانان شد.


نشست رییس و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با مدیرعامل و معاونان کانون روز 23 آبان 1395 در دفتر مدیر عامل برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب