انتقاد از جملات رکیک نشریهای که نام امام حسین(ع) را برخود دارد/ تجلیل از خانواده شهید همدانی
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این مراسم که اجرای آن را محمدرضا حسینیان بر عهده داشت، دانش اقباشاوی، هادی نائیجی و هادی مقدم دوست به عنوان سه کارگردان این فیلم ۴ اپیزودی و در غیاب روحالله حجازی دیگر کارگردان این فیلم که به دلیل ناخوشی نتوانسته بود در مراسم حاضر شود، روی سن آمدند تا درباره فیلم چند کلمهای صحبت کنند.
هادی مقدمدوست کارگردان اپیزود چهارم فیلم «هیهات» ضمن بیان اینکه «امیدوارم امام حسین(ع) این فیلم را از ما بپذیرد»، گفت: «شما در فیلمسازی با اتفاقات حیرتانگیزی مواجه میشوید؛ در فیلمی مثل «هیهات» همه چیز خودبهخود جور شد، خودش یک امر حیرت انگیز بود که معمولا در فیلمهای خوب چنین اتفاقی رخ میدهد.»
وی افزود: «من نمیتوانم بگویم فیلم ما لزوما اثری قوی است، اما فیلمی که درباره امام حسین(ع) باشد اتفاقات حیرتانگیز زیادی دارد و من هیچ سختیای در ساخت این فیلم احساس نکردم.»
هادی نائیجی، نویسنده و کارگردان اپیزود اول «هیهات» نیز در ابتدای سخنان خود از بهروز افخمی به عنوان یک استاد یاد کرد و در ادامه گفت: «ما در کشوری زندگی میکنیم که همه افتخاراتمان فردی است و نمیدانم کار جمعی چقدر در ما شکل گرفته است ولی امیدوارم این اثر این کار جمعی را نشان دهد.»
دانش اقباشاوی کارگردان اپیزود دوم فیلم نیز در سخنانی اظهار کرد: «زمانی شنیدم که دو دسته از مردها هیچ وقت به زندگی عادی برنمیگردند یک دسته آنهایی که عاشق شدند و دسته دیگر آنهایی که به جنگ رفتند. من به نیابت از گروه این فیلم را به همه آنهایی که عاشق شدند، جنگیدند و خواهند جنگید تقدیم میکنم.»
وی همچنین با اشاره به سخنان مقدمدوست گفت: «فیلمسازی درباره مفاهیم خوب مثل مردانگی، ایثار، معرفت و... کم شده است. خوشبختانه در این فیلم لطف خدا شامل حال ما شد، زیرا چنین آثاری را کارگردان به تنهایی نمیسازد بلکه لطف خدا، تهیهکننده و گروه خوب، شما را همراهی میکند.»
در ادامه این مراسم شهاب اسفندیاری، عضو شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی پشت تریبون قرار گرفت و بیان کرد: زمانی که من فیلم «هیهات» را دیدم با یک اتفاق تلخ مصادف شد و آن این بود که هنرمندان سینما فیلمی را درباره امام حسین(ع) میسازند و نشریهای که اسم امام حسین(ع) را دارد رکیکترین جملات را به سینمای کشور منتسب میکند.»
وی با اشاره به شعری که به اشتباه به برتولت برشت منتسب شده و سروده مارتین نیمولر است، عنوان کرد: «در این شعر داریم که وقتی به سراغ گروههای مختلف یک جامعه میروند و شما سکوت میکنید در نهایت یک روز به شما میرسند و دیگر کسی نیست که از شما حمایت کند. رویه هتک حرمت، فحاشی و بیحرمتی این روزها باب شده است و کسانی که امروز این رفتارها را ببینند و سکوت کنند در آینده این خطر به خودشان خواهد رسید، زیرا ممکن است حرفی نو بزنند که به سلیقه عدهای خوش نیاید.»
سخنان اسفندیاری با تشویق حضار داخل سالن همراه شد و این استاد دانشگاه ادامه داد: «در قبال این رفتارها نباید سکوت کرد و ما از قوه قضائیه میخواهیم که این مسائل را پیگیری کنند. زمانی نسبت به بعضی حساسیتها سریع واکنش نشان داده میشود اما چنین اتفاقاتی رخ میدهد و ما کمتر واکنشی میبینیم.»
عضو شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی با اشاره به ساخت فیلمهایی مثل «هیهات» تصریح کرد: «این سینما میتواند چنین محصولاتی را تولید کند و ایران بدون چنین محصولاتی و بدون چنین سینما و هنرمندانی به طالبان تبدیل میشود. در واقع یکی از وجوه تمایز ایران با طالبان شکوفایی فرهنگ و هنر آن است. امیدوارم چنین اتفاقات تلخی دیگر در سینمای ما رخ ندهد.»
سپس بهروز افخمی روی سن آمد و با اشاره به کارگردانان فیلم «هیهات» یادآور شد: «یکی از کارگردانان این فیلم مشاور من در فیلم «فرزند صبح» بود. ما در آن زمان به یک طلبه باسواد نیاز داشتیم که البته او رویکردی ملاصدرایی هم داشت و حالا ما این رویکرد را از نائیجی در فیلم «هیهات» هم میبینیم.»
سردبیر برنامه «هفت» با اشاره به کارگردانان دیگر این فیلم گفت: «دانش اقباشاوی اکنون برای فیلم جنگیای که قرار است در پاییز امسال بسازم، مشاور من است و بازیگردانی فیلم را هم بر عهده دارد. او هم عرب است و هم اهل جنگ است. اپیزودی که او بر عهده داشته است، نشان میدهد که او برای خودش سام پکینپایی شده و یک وسترن بومی ساخته است.»
افخمی در پایان سخنانش گفت: «اپیزود هادی مقدمدوست در فیلم «هیهات» از همه بهتر درآمده است در حالی که ما انتظار فیلم اکشن را از او نداشتیم. او صحنهای را با امکانات کم اما بسیار خوب اداره کرده است.»
در پایان این مراسم جمع زیادی از هنرمندان حاضر در سالن برای تجلیل از خانواده سردار شهید حسین همدانی روی سن آمدند. این هنرمندان متنی را امضا کرده بودند که همراه با دو انگشتر عقیق یمن به دو فرزند شهید همدانی تقدیم شد.
پس از آن حجت الاسلام شهاب مرادی بیان کرد: «زمانی که من فیلم «ایستاده در غبار» را دیدم در قسمتی از آن صدای حاج حسین همدانی پخش شد و من آن زمان بسیار منقلب شدم چون او مردی نازنین و گرامی بود.»
مهدی چمران، علیرضا رضاداد، علیرضا تابش، حجتالاسلام شهاب مرادی، مسعود دهنمکی، بهروز افخمی، افسانه بایگان، حبیب والینژاد، احسان محمدحسنی، رضا پورحسین، سیاوش حقیقی، جمشید گرگین، محمدرضا شریفینیا، نرگس آبیار، محمدحسین قاسمی، غلامرضا موسوی، سید محمود رضوی، بهروز شعیبی، محمود گبرلو، فرهاد اصلانی، مینا ساداتی، محمد کاسبی، آفرین عبیسی، شهین تسلیمی، رضا توکلی، گلاره عباسی، پوریا آذربایجانی، مجتبی امینی، صدرالدین حجازی، بیوک میرزایی، حسین فرحبخش، اندیشه فولادوند و... از جمله مهمانان این مراسم بودند.
انتهای پیام/