دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حاشیه و متن آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک

بهروز غریب‌پور: قلبا از آقای علم الهدی بسیار ممنونم/ مرضیه برومند: بعضی افراد زبان هنرمندان را نمی‌فهمند

آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک شامگاه گذشته هفتم شهریورماه با حضور مهدی شفیعی، پیمان شریعتی، حسین مسافرآستانه، محمدرضا خاکی، بهروز غریب پور و بهزاد فراهانی در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
کد خبر : 113794

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، مرضیه برومند در این مراسم گفت:‌ «خداوند هنر را در دوتار دوتارنوازان خراسانی و آوای موسیقی عاشیقان آذربایجان و صدای آرمانی محمدرضا شجریان و صدای شورانگیز شهرام ناظری قرار داده است تا خداوند را ستایش کند.»


وی در سخنانش ضمن اشاره به این‌که هیچ چیز بیشتر از هنر انسان را به خدا نزدیک نمی‌کند، تصریح کرد: «برای رسیدن به خدا زبان‌های مختلفی وجود دارد اما بعضی افراد زبان هنرمندان را نمی‌فهمند که امیدوارم به کلاس بروند و یاد بگیرند.»


برومند همچنین با اشاره به درگذشت داوود رشیدی، گفت: «شکر می‌کنیم خدای مهربان را که گاه تقدیرش بر این قرار می‌گیرد که اندوه و غم را در راه انسان قرار دهد. اندوه هم نعمت خداوند است چراکه اگر نباشد انسان قدر شادی را نمی‌داند، گاه خداوند مرگ و نیستی را مقدر می‌کند تا انسان قدر بودن را بداند، همه می دانید چه اتفاقی افتاده است و چه استاد بزرگی از میان ما رفته است، کسی که ستایشگر هستی بود و قدر هستی را می‌دانست و تا آخرین لحظه در راه نمایش و هنر کوشید، نمایش دید و رفت.»


وی در ادامه اعلام کرد: «داوود رشیدی عاشق شادی بود، هرجا بود شادی هم بود، من از او اجازه گرفتم که ما هم امشب به شادیمان ادامه دهیم.»


برومند درباره این دوره از جشنواره تئاتر عروسکی بیان کرد: «این جشنواره هم تمام شد اما خوشحالم که جشنواره ما توانست شادی و نشاط را بیاورد و شادپیمایی ما با چنان عظمتی برگزار شد که من خود حیرت‌زده شدم. جشنواره ما رنگ را به شهر خاکستری خود آورد و فضای تئاترشهر را دگرگون کرد. به طوری که از غبار و آلودگی‌های فیزیکی پاک شد و بعد توانست فضای اطراف را نیز تغییر دهد. جشنواره ما نیز همچون دیگر جشنواره‌ها کاستی هایی نیز داشته است ولی من از آن راضی هستم و امیدوارم نقاط قوت آن را حفظ کنیم و کاستی‌هایش را جبران کنیم.»


پس از صحبت‌های برومند کلیپی درباره داوود رشیدی پخش شد و در ادامه فاطمه معتمدآریا که اجرای برنامه را برعهده داشت گفت: «تمام دلم و لحظات عمرم با تئاتر عروسکی آمیخته است و هرچه تلاش می‌کنم بزرگ بشوم یادم می‌افتد چه عروسک‌هایی در دست گرفته‌ام و انگار عروسک‌ها رهایم نمی‌کنند.»


معتمدآریا در ادامه خطاب به نمایشگران عروسکی عنوان کرد: «با همه وجود در کنارتان هستم. همه جشنواره‌های ما پر فراز و نشیب هستند اما این‌جا اجازه ما دست خودمان نیست. بلکه دست عروسک‌ها است.»


در ادامه نمایشی با همکاری فاطمه معتمدآریا اجرا شد.


یاد ددی پودامجی از جواد ذوالفقاری


در بخش بعدی آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک که به بزرگداشت ددی پودامجی و بهروز غریب‌پور اختصاص داشت، ددی پودامجی به عنوان نمایشگر عروسکی از هند و رئیس یونیمای جهانی توسط آتیلا پسیانی و مهربان فیروزگری موبد زرتشتی مورد تقدیر قرار گرفت. در ادامه پسیانی لوح تقدیر پودامجی را به زبان انگلیسی و فاطمه معتمدآریا به زبان فارسی قرائت کردند. سپس معتمدآریا ددی پودامجی که دینش زرتشتی است و با لباس سنتی هند روی صحنه آمده بود گفت: «به تقویم زرتشی امشب شب تولد پودامجی است.»


با اعلام این خبر حاضران در سالن به زبان انگلیسی سالروز تولد این هنرمند را تبریک گفتند.


درخواست پودامجی برای احترام به داوود رشیدی


ددی پودامجی پس از این‌که مورد تقدیر قرار گرفت گفت: «من در ایران دوستان زیادی دارم ، خیلی از آنها اینجا هستند و خیلی از آنها الان در میان ما نیستند مقل جواد ذوالفقاری که دیگر در بین ما نیست. ما در مارس گذشته مراسم بزرگی در دهلی داشتیم که من در آنجا نمایشی به نام «معرفت» را اجرا کردم که درباره آداب زرتشتیان بود و کلام آن را موبد مهربان فیروزگری گفته بود.»


وی در ادامه از حاضران خواست برای احترام به داوود رشیدی هنرمند تازه از دست رفته بایستند و یک دقیقه سکوت کنند.


در بخش بعدی این جشن بهروز غریب‌پور توسط علی مرادخانی، محمود عزیزی و هنگامه مفید مورد تقدیر قرار گرفت.


قلبا از آقای علم الهدی بسیار ممنونم


غریب‌پور با حضور روی صحنه گفت: «من قلبا از آقای علم الهدی بسیار ممنونم چون تا پیش از صحبت‌های وی کسی در روستاها نمی‌دانست که کنسرت چیست ولی الان عده بیشتری از این موضوع آگاه شدند. مطمئن هستم نقاره‌نوازان که قرن‌ها است بر بام تربت امام رضا (ع) نوازندگی می‌کنند به وی می‌گویند که نکند کار ما کنسرت باشد. من از ایشان تشکر می‌کنم و مطمئن هستم که با سخنانشان عنوان کنسرت را به ثبت رساندند و مطمئن هستم که موسیقی و کنسرت جایگاه خود را پیدا می‌کند چراکه اساساً هنر مترادف با نام خدا است. خدا در خلقت جهان از هنر استفاده کرده و خود آقای علم الهدی می داند که هنر را افراد و حکومت‌ها نمی‌توانند متوقف کنند. البته خانواده هنرمندان هم با این شرایط کارشان سخت‌تر شده و باید آنچه به صحنه می‌آورند پیام کرامت انسان، رحمت و انسانیت داشته باشد. توجه داشته باشید که بسیاری از هنرها از جمله نمایش عروسکی با جمهوری اسلامی معرفی شد و پیش از انقلاب اسلامی نمایش عروسکی در حال موت بود و نمایش عروسکی مدرن در حال شکل‌گیری. من از علی مرادخانی و عطا‌ءالله مهاجرانی که باعث پاگرفتن تئاتر عروسکی شد تشکر می‌کنم.»


غریب‌پور: من قلبا از آقای علم الهدی بسیار ممنونم چون تا پیش از صحبت‌های وی کسی در روستاها نمی‌دانست که کنسرت چیست ولی الان عده بیشتری از این موضوع آگاه شدند. مطمئن هستم نقاره‌نوازان که قرن‌ها است بر بام تربت امام رضا (ع) نوازندگی می‌کنند به وی می‌گویند که نکند کار ما کنسرت باشد

وی با یاد داوود رشیدی، حمید سمندریان، مصطفی و مهین اسکویی اعلام کرد: «شنیده‌ام استاد رکن‌الدین خسروی هم دچار آلزایمر شده و از همین جا برایشان آرزوی سلامتی می‌کنیم.»


مرضیه برومند در ادامه این مراسم گفت: «جشنواره عروسکی رقابتی نیست اما سال‌ها است برخی دوستان انتقاد دارند که چرا جشنواره ما به صورت رقابتی برگزار نمی‌شود. به همین دلیل امسال چند جایزه ویژه را به دستاوردهایی که در جشنواره داشته‌ایم اهدا می‌کنیم.»


وی به مزاح گفت: «این جایزه‌ها به انتخاب شخص خودم است و به تنهایی تبعات آن را برعهده می‌گیرم بنابراین اگر باندبازی هم بوده من خودم تنهایی طراحی‌اش کرده‌ام.»


وی در ادامه به هما جدی‌کار، پوپک عظیم‌پور، منیر مولوی‌زاده، مرتضی اسدی‌مرام از کرمانشاه، اسماعیلی از اردبیل و سعید موسوی‌زاده جوایز جشنواره را اهدا کرد.


برومند همچنین بیان کرد: «هنرمند دیگری هم هست که به خاطر توجهش به مقوله دفاع مقدس باید تقدیر می‌شد اما چون در ستاد برگزاری جشنواره حضور داشت و احتمال سوءتفاهم می‌رفت من این جایزه را به او که مرجان پورغلام‌حسین است اهدا نمی‌کنم تا شائبه‌ای به وجود نیاید.»


در بخش بعدی اهدای جوایز فرشته طائرپور و منیژه حکمت به عنوان دو هنرمند سینما که به گونه نمایش عروسکی توجه داشته‌اند، برومند را همراهی کردند.


طائرپور در سخنانی گفت: «امیدوارم جوانان عروسکی قدر برومند را بدانند چراکه جوانی جاودان در وجود او سرمایه جشنواره است. امیدوارم شاهد اینگونه نگاه تخصصی که در جشنواره تئاتر عروسکی وجود دارد نیز در جشنواره فیلم کودک باشیم و بتوانیم جشنواره کودک را هم به همین خوبی و گرمی برگزار کنیم. امیدوارم سایه پرمهر خانم برومند بالای سر ما و شما باشد.»


وی در سخنانش از مرادخانی به‌خاطر اعتمادی که به بخش خصوصی و اهالی متخصص این حوزه کردید، به سهم خودم تشکر کرد.


منیژه حکمت نیز در سخنان کوتاهی بیان کرد: «از اهالی نمایش عروسکی بسیار سپاس‌گزارم که برای بچه‌های ما دنیای بهتری را می سازند. این کم‌توقعی بچه‌های نمایش عروسکی موضوع مهمی است و امیدوارم قدر این بچه های این حوزه را بیشتر بدانیم. »


عکس یادگاری با معتمدآریا، درخواست نماینده گروه هلندی


برای تقدیر از نمایشگران عروسکی که از دیگر کشورها در بخش بین‌المللی جشنواره به اجرای آثار پرداخته بودند زهرا صبری و حمیدرضا اردلان به روی صحنه دعوت شدند و در ادامه کارگردان گروه روسیه، کارگردان گروه هند، و کارگردان گروه لهستان، کارگردان گروه افغانستان وکارگردان گروه هلند مورد تقدیر قرار گرفتند.


کارگردان افغانستانی نیز پس از حضور بر روی صحنه از بهروز غریب‌پور که در خانه هنرمندان ایران امکان آموزش برای مهاجران افغان را فراهم کرده تشکر کرد و افزود: « نمایش «شیرین» که در جشنواره به صحنه رفت درباره نسل‌کشی و تبعیض است.»


همچنین از دیگر حواشی این برنامه درخواست نماینده هلندی بود که از فاطمه معتمدآریا درخواست کرد تا با او عکس یادگاری بگیرد.


اردلان در ادامه اشاره کرد که در یونیمای جهانی طرحی پیشنهاد شده بود با این مضمون که کمیسیونی به عنوان کمیسیون خلیج اضافه شود اما از آن‌جا که واژه‌ی فارس در ادامه‌ آن نبود او اعتراض کرده بود و در نهایت با حمایت رئیس یونیما مقرر شد نام آن به کمیسیون خاورمیانه و آفریقا تغییر پیدا کند.


در بخش دیگر برنامه با حضور یوسف صدیق، مریم سعادت و آزاده پورمختار از نمایش‌های خیابانی تقدیر شد.


در ادامه با حضور مهدی شفیعی، ددی پودامجی و غریب‌پور از گروه‌های شرکت‌کننده در بخش صحنه‌ای تقدیر به عمل آمد.


مهدی شفیعی گفت: «با وجود این‌که همه ما عزادار استاد داوود رشیدی هستیم، اما سپاس‌گزارم از خانم برومند که با همه آلامی که داشت تا گام آخر در این جشنواره به کار خود ادامه داد. ما باید تعهد در تئاتر و تعهد بر صحنه را از وی بیاموزیم.»


وی افزود: «جشنواره امسال در مقایسه با جشنواره گذشته بسیار باکیفیت‌تر بود و دلیل آن هم این بود که خانه عروسک به همت برومند از دو سال گذشته فعال بوده است و ارتباط مستمر با گروه ها بخصوص گروه های شهرستانی برقرار بود.»


وی در پایان اعلام کرد که حکم دبیری مرضیه برومند برای دوره هفدهم جشنواره نیز صادر شده و وی دبیر هفدهمین دوره جشنواره تئاتر عروسکی خواهد بود.


در پایان این مراسم گروه‌های شرکت‌کننده در جشنواره عکس یادگاری گرفتند و فاطمه معتمدآریا برای دنیا فنی‌زاده دیگر نمایشگر عروسکی و عروسک‌گردان کلاه‌قرمزی که این روزها دچار بیماری است آرزوی سلامتی کرد.


گزارش از ناهید منصوری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب