دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حیدری خلیلی در دیدار و گفتگو با هیات مدیره انجمن سینماداران:

تولید و انتشار آمار و اطلاعات علمی از وضعیت سینمای کشور پیش نیاز تعامل با سینمای جهان است

سیزدهمین نشست معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی با جمعی از هیات مدیره انجمن سینماداران برگزار شد.
کد خبر : 111404

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی در ابتدای این نشست حیدری خلیلی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی ، سینما را نمونه کامل ایستادگی و حضور در فرهنگ دانست و از کوشش های بی وقفه سینماداران برای روشن نگه داشتن سالن های سینما به رغم فراز و نشیب های بسیار تشکر نمود.


وی در ادامه به تشریح وظایف و ماموریت های معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی پرداخت و با اشاره به اینکه کار تدوین شناسنامه تفکیکی کلیه سینماهای کشور در حال نهایی شدن است، بروز بودن آمار و اطلاعات مبتنی بر قواعد علمی را پیش نیازی برای ارتباط و تعاملات جهانی سینمای ایران در حوزه بین الملل دانست و همکاری صاحبان سینما برای ویرایش اطلاعات جمع آوری شده را خواستار شد. حیدری خلیلی با اعلام این مطلب که بزودی دو سند ارزنده وضعیت سینمای ایران و مختصات آن در حد فاصل سال های ۸۴ تا ۹۴ و نیز سالنامه آماری سال ۹۴ سینمای ایران برای نخستین بار منتشر می شود، اظهار امیدواری کرد با تولید اطلاعات و آمار دقیق از وضعیت گذشته و حال صنعت سینمای ایران از این پس سهم و جایگاه واقعی سینمای ایران در نظام برنامه ریزی بیشتر مورد توجه دست اندرکاران مسئول قرار گیرد.


در ادامه عبدالله علیخانی تهیه کننده سینما و عضو انجمن سینماداران خواستار جلب مشارکت بیشتر و دخالت سینماداران در سیاست گذاری های سینمایی شد و اظهار داشت با توجه به اینکه تاکنون سینماداری با صرفه و توجیه اقتصادی لازم برخوردار نبوده است، تسهیلات بیشتری برای این قشر در نظر گرفته شود و به وعده هایی که در گذشته داده شده است، عمل گردد. وی پیشنهاد نمود کمک هزینه مصرف حامل های انرژی(آب، برق و گاز) در سینماها که فقط یکبار پرداخت شده است، از سرگرفته شود و یکدستگاه SERVER ذخیره برای سالن های سینماها در نظر گرفته شود تا در صورت ایجاد اشکال و اختلال در تنها دستگاه موجود، اسباب نارضایتی تماشاگران فراهم نشود.


سپس فرشید موتمنی آذر دیگر عضو هیات مدیره انجمن، ناتوانی سینماداران بخش خصوصی در رقابت با سینماهای دولتی را مورد تصریح قرار داد و گفت در صورت عدم حمایت کافی از سینماهای بخش خصوصی این معادله به نفع سینماهای دولتی رقم خواهد خورد و جاذبه سینماهای دولتی، سینماهای بخش خصوصی را به حاشیه خواهد راند.


به موجب این گزارش محمد قاصد اشرفی رئیس انجمن سینماداران کشور هم ضمن تشکر از فرصت ایجاد شده به معرفی صنف سینماداران پرداخت و گفت: انجمن سینماداران یکی از قدیمی ترین صنوف سینمایی کشور است که از سال ۱۳۴۰ بصورت سندیکایی اداره می شد و پس از انقلاب هم با صدور مجوز از معاونت سینمایی به کار خود ادامه داد.


وی کمک های صورت گرفته از سوی دولت برای بازسازی و تجهیز سینماها در یک دهه گذشته را ستود و ازاینکه هنوز سینماها به خاطر کارکرد صدرصد فرهنگی مجبور به پرداخت عوارض شهرداری و مالیات ارزش افزوده هستند، گلایه کرد.


او در ادامه به عدم تناسب زیرساخت های نمایشی با تعداد تولیدات سالانه سینمای ایران اشاره کرد و گفت: همین که تعداد تهیه کنندگان سینما بیش از تعداد پرده های موجود است یعنی نسبتی واقعی در عرصه تولید و نمایش وجود ندارد؛ مضافاً که تعداد قابل توجهی از سینماها نیز در اختیار دولت و نهادهای عمومی است. «قاصد اشرفی» به روز نبودن ضوابط و آیین نامه احداث و تجهیز سالن های سینما را مورد انتقاد قرار داد و خواستار تدوین استاندارها و ضوابط جدیدی در این زمینه شد.


وی یادآور شد در بسیاری از مواقع کمیسیون های بند ۲ و بند ۵ که صدور مجوز احداث سینما و پروانه بهره برداری از آن را بر عهده دارند، در مقابل کار انجام شده قرار می گیرند چون متقاضی قبل از اقدام به ساخت یا نوسازی از کمیسیون های مربوطه مجوز لازم را اخذ نکرده است. وی پیشنهاد نمود دولت پاره ای از تصدی گری های خود را به صنف بسپارد و از ظرفیت انجمن سینماداران در بازرسی سینماها و تایید صلاحیت متقاضیان استفاده شود.


در پایان این نشست صمیمی مجدداً معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی از سینماداران کشور خواست تا سازمان سینمایی را خانه خود بدانند و با طرح مسائل مختلف، پیگیر نیازهایشان باشند.


وی با تصریح این نکته که در متن سیاست های سینمایی کشور طی سه سال اخیر فصل ویژه ای به «توسعه فضای نمایش» اختصاص یافته و در فصل ششم نیز «ارتقای منزلت اجتماعی و توانمند سازی صنوف سینمایی» با راهکارهای عدیده ای مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: سازمان سینمایی به اندازه توانش برای تحقق برنامه های حمایتی دو فصل مورد اشاره کوشیده است و صنف نیز باید از مجاری مختلف بر تحقق برنامه ها اصرار ورزد.


وی با یادآوری اینکه در سالیان اخیر بیش از ۱۵۰ سینما با صرف ده ها میلیارد تومان اعتبار در کشور بازسازی و شاهد حضور تماشاگران بیشتری نسبت به گذشته شده اند، یادآور شد: سازمان سینمایی به سهم خود اهم نیازهای سینماداران از جمله معافیت از مالیات ارزش افزوده و عوارش شهرداری را با مراجع مرتبط مطرح نموده است و در ادامه انجمن سینماداران نیز باید با برقراری ارتباط با حوزه های مسئول نسبت به ارتقای وضع موجود و رفع کمبود های سینماهای کشور تلاش کند.


حیدری خلیلی از هیات مدیره انجمن سینماداران درخواست کرد تا اطلاعات فروش ماهانه سینماهای کشور را که در سالجاری برای نخستین بار بصورت منظم منتشر می شود، بازخوانی کنند و به تحلیل های صورت گرفته در آن دقیق شوند تا از عوامل موثر بر افزایش ضریب اشغال سالن های سینماها آگاه گردند. وی از آمادگی مجموعه تحت مدیریت خود برای تدوین استانداردهای احداث و بهره برداری از سالن های سینما و نیز روزآمد سازی مقررات مربوطه خبر داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب