دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مرداد 1395 - 10:21

رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی: اپل به کمتر کشوری نمایندگی می‌دهد

رئیس اتحادیه صنف دستگاه های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی شهرستان تهران گفت: شرکت اپل به کمتر کشوری نمایندگی می دهد و این موضوع مختص ایران نیست.
کد خبر : 110243

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا، غلامحسین کریمی خراسانی افزود: شرکت اپل سیاستی برای دادن نمایندگی به کشورها ندارد و خود این شرکت از طریق برنامه نرم افزاری «اپ استور» خدمات پس از فروش را برای استفاده‌کنندگان از گوشی «آیفون» ارایه می‌کند.
وی اضافه کرد: اپل گوشی‌های تولید خود را از طریق فروشندگان در سراسر جهان عرضه می‌کند و نمایندگی رسمی ندارد.
کریمی خراسانی درباره ارایه مجوز واردات گوشی‌های تولید شرکت اپل از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت مخالف ورود هیچ نوع فناوری تازه‌ای به کشور نیست؛ بنابراین برای سامان دادن به واردات اقدام به صدور مجوز کرده است تا ریسک قاچاق گوشی را نیز افزایش دهد.
این فعال بازار تلفن همراه کشور بر برخورد جدی با قاچاق گوشی تلفن همراه تاکید کرد و افزود: ارایه مجوز واردات قانونی و کاهش تعرفه واردات بهترین راهکار برای ساماندهی بازار تلفن همراه در کشور است.
مدیرکل مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: شرکت‌هایی که به تشخیص سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان امکان ارایه خدمات پس از فروش گوشی‌های تلفن همراه آیفون شرکت اپل را داشته باشند، می‌توانند بدون داشتن نمایندگی نسبت به ثبت سفارش اقدام کنند.
یدالله صادقی افزود: این مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است تا به این ترتیب واردات این کالا سامان یابد.
وی اعلام کرد: اکنون به دلیل اینکه این نشان تجاری(برند) در ایران نمایندگی ندارد و امکان ثبت سفارش آن نیست، به صورت غیرقانونی وارد کشور می‌شود و اگر این مسئله ساماندهی و امکان ورود قانونی آنها فراهم شود، حتی در صورت نبود نمایندگی، قاچاق این کالا از بین می‌رود.
پیش از این نیز رئیس اتحادیه صنفی دستگاه‌های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تهران به طرح کددارکردن گوشی‌های تلفن همراه که از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مطرح شده بود اشاره کرده و گفته بود: طرح کددار کردن گوشی‌های تلفن همراه(رجیستری) به طور جدی دنبال می‌شود تا زمینه پیدایش کالای قاچاق به طور کلی از بین برود.
طرح رجیستری یا کددار کردن گوشی تلفن همراه برای مقابله با قاچاق تلفن همراه در دستور کار قرار گرفته است. این طرح یک بار دیگر در سال 1385 اجرا شد که در عمل با شکست روبرو و متوقف شد.
چندی پیش سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از آغاز مرحله آزمایشی اجرای طرح کددار کردن(رجیستری) گوشی تلفن همراه در کشور خبر داد.
قاسم خورشیدی یادآوری کرد اردیبهشت امسال ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اجرای این طرح را تصویب کرد و دو ماه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فرصت داد این طرح را اجرا کند.
وی افزود: در جلسه نهم تیرماه ستاد، این مصوبه پیگیری شد و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارشی کامل و جامع از روند اجرای این طرح ارایه کرد. قرار شد مرحله آزمایشی این طرح در اسرع وقت و یکی دو ماه بعد نیز عملیات اصلی آن اجرا شود.
پیش از این خورشیدی در مورد جمع‌آوری گوشی‌های آیفون به دنبال اجرای طرح رجیستری گفته بود: بر اساس قانون نظام صنفی، هر کالایی که می‌خواهد در کشور توزیع داشته باشد باید نمایندگی و زنجیره تامین و ارایه خدمات پس از فروش داشته باشد. گوشی‌های تلفن همراه آیفون محصول شرکت آمریکایی اپل در ایران نمایندگی رسمی ندارد و به همین دلیل سرویس‌دهی به این برند حتی اکنون نیز مغایر با قانون است.
وی افزوده بود: با اجرای طرح رجیستری گوشی تلفن همراه، به گوشی‌های تلفن همراه آیفون که جدید وارد می‌شوند و قصد دارند از اپراتورهای سه‌گانه سرویس بگیرند، سرویس‌دهی نخواهد شد؛ مگر اینکه نمایندگی این برند در ایران تاسیس شود.
یازدهم مردادماه نیز مدیرکل مبارزه با قاچاق کالای هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: نمایندگی اپل تایید نشده است؛ در واقع ثبت سفارش داشته که زمان آن تمام شده است.
بر پایه آمارها تاکنون نزدیک 138 میلیون خط تلفن همراه توسط سه اپراتور ارتباطی در کشور واگذار شده که از این میزان 70 میلیون خط، فعال است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب