وجود 300 هزار خانه لوکس برای سفتهبازی
باقر میلانی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با تاکید بر اینکه اکنون به ازای هر 104 خانوار 100 واحد مسکونی در کشور داریم، افزود: میان عرضه و تقاضا برابری وجود ندارد.
وی تصریح کرد: بر اساس مدل جهانی بازار مسکن اگر تولید مسکن 5 تا 6 درصد بیش از نیاز واقعی باشد، مسکن کالای مصرفی خواهد شد و خطر سوداگری نیز از این بازار دور میشود.
میلانی ادامه داد: زمانی در بازار خودرو نیز این سوداگری حاکم بود اما با افزایش تولید، خودرو از کالای لوکس و سرمایهای خارج شد و اکنون یک کالای مصرفی محسوب میشود.
وی عنوان کرد: هرچند روند ساختوساز در کشور وضع مطلوبی دارد و ساخت و ساز خوبی صورت گرفته است، هنوز با کمبود مسکن برای خانوار مواجه هستیم.
این کارشناس بازار مسکن تاکید کرد: اکنون کسانی وارد عرصه خرید و فروش خانههای گرانقیمت شدهاند که خود صاحب مسکن هستند و نیاز مصرفی ندارند و این امر کاملا با هدف کسب منفعت و گرایش سوداگرانه صورت میگیرد.
میلانی اظهار کرد: از آنجا که این افراد قصد سوداگرانه و انتفاع و نه مصرف را دارند بنابراین رویکرد آنها سوداگرانه و سفتهبازی خواهد بود که باید به طور جد با آنها برخورد شود.
وی گفت: در بسیاری از مواقع کسانی وارد بازار مسکن شدهاند که هیچ تخصصی در این حوزه نداشتهاند و از این دست موارد میتوان به ورود برخی صاحبان مشاغل به عرصه ساخت و ساز مانند پزشکان در سالهای 90 و 91 اشاره کرد.
میلانی ادامه داد: در این زمان اگر هر متر واحد مسکونی 5 میلیون تومان خریداری میشد، مالک میتوانست تنها با گذشته چند روز آن را حتی با سود 500 هزار تومانی نیز به فروش برساند و هیچ منطقی در بازار وجود نداشت. به عبارتی بیماری هلندی گریبانگیر بازار مسکن بود.
وی خاطر نشان کرد: هرچند بازار مسکن بحران سالهای گذشته را پشت سر گذاشته است، این سوداگری اکنون در بازار خانههای لوکس و گرانقیمت دیده میشود که باید مسئولان حوزه مسکن فکری جدی برای آن کنند.
انتهای پیام/