دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر ملی موزه فرش ایران در گفت‌و‌گو با آنا:

فرهنگ هنرهای سنتی ایرانی و اسلامی درحال از بین رفتن است/ دانشگاه آزاد اسلامی آن را احیا کند

عبدالمجید شریف‌زاده، مدیر ملی موزه فرش ایران دانشگاهی شدن هنرهای سنتی ایران را زمینه‌ای برای حضور جوانان در این عرصه خواند.
کد خبر : 108255

عبدالمجید شریف‌زاده، مدیر موزه ملی فرش ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره تاسیس واحد نگارخانه عالی هنرهای سنتی ایران توسط دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «بحث هنر یک مقوله فرهنگی است، در حوزه فرهنگی هنر غرب با هنر شرق متفاوت است، اما آنچه در دانشگاه‌های ایران تدریس می‌شود براساس مبانی هنر غرب است و هیچ نگاهی به اصول و مبانی هنر ایرانی و اسلامی ندارد.»


او ادامه داد: «همه استادان هنرهای سنتی ایران با اصول و مبانی هنر سنتی پرورش پیدا کرده‌اند. ما عملا این استادان را کنار گذاشتیم و آنها خانه‌نشین شدند و چیزی به نسل بعد خود انتقال نمی‌دهند، بنابراین فرهنگ هنرهای سنتی ایرانی و اسلامی درحال از بین رفتن است.»


شریف‌زاده گفت: «اصول و مبانی هنرهای سنتی ایران درحال از بین‌ رفتن است. دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند این موضوع را احیا کند و جلوی از بین رفتن مبانی هنر ایرانی و اسلامی را بگیرد.»


مدیر موزه ملی فرش ایران درباره استقبال جوانان از هنرهای سنتی ایران، گفت: «جوانان بسیار به این حوزه علاقه‌مند هستند اما متاسفانه امکان حضور در این عرصه را پیدا نمی‌کنند.»


او به بازار کار در زمینه تولید محصولات هنری سنتی اشاره کرد و گفت: «به طور مثال کارهای قلم‌زنی ایران در همه دنیا شهره است، این موضوع نشان می‌دهد هنر سنتی ایران بازار کار خوبی دارد. هنر ایران در جهان شناخته شده است و از آن به خوبی استقبال می‌شود.»


شریف‌زاده افزود: «جوانان و علاقه‌مندان به هنر سنتی ایران امکان حضور در این عرصه را ندارند، مگر اینکه خودشان به سراغ استادان و پیشکسوتان بروند و به صورت مستقل وارد شوند.»


عضو مهمان شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: «اگر این موضوع وارد دانشگاه شود. اعتبار علمی داشته باشد و فضای مناسب برایش فراهم و از استادان استفاده شود که جوانان بتوانند در این حوزه مدرک علمی بگیرند؛ استقبال از هنرهای سنتی ایران چندبرابر خواهد بود و این هنرها حفظ خواهند شد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب