دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک عضو اتاق بازرگانی تهران:

دولت برای افزایش تجارت با ترکمنستان مشکلات را برطرف کند

یک عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران معتقد است: دولت در راستای ارتقای تجارت ایران با ترکمنستان باید مشکلات پیش روی تجار و بازرگانان ایرانی را برطرف کند.
کد خبر : 106805

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، مهدی پورقاضی به برخی مشکلات تجار ایرانی برای گسترش روابط خود با تجار ترکمنستان اشاره کرد و گفت: عمده این مشکلات در حوزه‌های حمل و نقل،‌ مسائل گمرکی و مراوده‌های بانکی است که تنها از طریق دولت ایران قابل رفع است.


به گفته وی،‌ایران با برگزاری سومین نمایشگاه ایران پروژه در ترکمنستان قصد دارد تعامل تجاری خود را فراتر از نفت و گاز توسعه بخشد،‌ بنابراین زمانی می‌توان به رسیدن به این هدف خوش‌بین بود که دولت مشکلات و موانع پیش رو این ارتباطات را کاهش دهد.


وی افزود: ترکمن‌ها در مورد صنایعی مانند نفت و گاز نیاز به تجهیزات دارند بنابراین صادرکنندگان ایرانی می‌توانند در این باره فعالیت‌های گسترده‌ای داشته باشند.


پورقاضی در ادامه با بیان اینکه صادرات ایران می‌تواند برای مصرف داخلی ترکمنستان بسیار جذاب باشد، عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در راستای ساخت نیروگاهی که انرژی مصرفی‌اش گاز و خروجی‌اش برق باشد می‌تواند در بحث صادرات به ترکمنستان جذاب باشد.


عضو اتاق بازرگانی،‌صنایع،‌ معادن و کشاورزی تهران با اشاره به اینکه انواع کالاهای مصرفی،‌ کالاهای مصرفی سبک،‌ مواد خوراکی و غذایی می‌تواند بازار مناسبی در ترکمستان داشته باشد، افزود: برقراری نمایشگاه‌های ایران در این کشور یک فرصت استثنایی به شمار می‌رود و ضمن کمک به گسترش تجارت،‌ زمینه‌ساز گسترش روابط سیاسی دو کشور است.


وی با بیان این که ترکمنستان کشوری مصرفی به حساب می‌آید،‌ گفت: ایران ظرفیت بالایی برای تبادلات تجاری با این کشور دارد اما یکی از بزرگترین مشکلات بخش خصوصی در مواجه با تبادلات تجاری ترکمنستان،‌ دولتی و شبه دولتی بودن آن است؛ به عبارت دیگر برقراری ارتباط با آنها مشکل است به همین دلیل بخش خصوصی ایران نیاز به کمک دولت جمهوری اسلامی ایران دارد.


پورقاضی با تاکید بر اینکه دولت باید در تعامل بخش خصوصی با سایر کشورها حمایت‌های لازم را داشته باشد،‌ اذعان کرد: بخش خصوصی برای برقراری ارتباط با طرف‌های ترکمنی نیاز به حضور و حمایت دولت دارد ضمن اینکه می‌توان با تاسیس دفتر بازرگانی در این کشور راهکاری برای معرفی کالاهای ایرانی پیدا کرد.


وی از دولتمردان خواست با رفع مشکلات تمامی تلاش خود را در راستای هر چه بهتر شدن رابطه‌های تجاری تهران و عشق‌آباد به کار بندند.


پورقاضی در ادامه با اشاره به اینکه طرف ترکمنی برای خرید از ایران همچنان از روش بروکراتیک بهره‌مند می‌شود،‌ یادآور شد: اگر بشود با تعاملات دو کشور این موضوع را تسهیل کرد تبادلات تجاری بیش از پیش افزایش خواهد یافت.


به گفته وی، از آنجا که ایران واسطه مناسبی برای ترکمنستان و کشورهای آسیای میانه با دریای آزاد است، تعاملات دو کشور راهکار مناسبی برای ارتباط ترکمنستان با جهان است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب