دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1398 - 00:04
سلسله خلاصه مقالات ISI حوزه سلامت/3

جنسینگ قرمز سرطان را درمان می‌کند

نتایج تحقیقات دانشگاه شیکاگو نشان می‌دهد که ترکیبات جنسینگ قرمز خاصیت ضدسرطانی دارد.
کد خبر : 444054
15-Korean-Red-Ginseng-Rg3-Ginsenoside-Compound-K-Cancer-Supplements-0008.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-زهرا جعفری اردکان؛ مطلب پیش رو ترجمه و بازنویسی ژورنالیستی از خلاصه یک مقاله علمی پژوهشی ISI در حوزه دارویی تحت عنوان «جینسینگ قرمز و درمان سرطان» یا Red ginseng and cancer treatment است که توسط وانگ جونگ ژی نوشته شده و در سال 2016 در «مجله چینی داروهای طبیعی» یا Chinese Journal of Natural Medicines منتشر شده است و برای نخستین بار در ایران منتشر می‌شود. وانگ جونگ ژی یکی از محققان مرکز تحقیقات طب گیاهی دانشگاه شیکاگو است.


در دو دهه اخیر ورود سریال‌ها و فیلم‌های کره‌ای به کشور و پخش آن از صداوسیما باعث آشنایی بیشتر ایرانیان با فرهنگ و سبک زندگی کره‌ای‌ها شده است. از جمله مواردی که با فرهنگ هر کشور اصیل و دارای تاریخ کهن گره خورده غذا و طب سنتی آن است. شاید بتوان گفت با خواندن این مطلب سریال «جواهری در قصر» (یانگوم) را به خاطر آورده‌اید. در جوامع سنتی همواره طبیبان و طباخان رابطه بسیار تنگاتنگی داشته‌اند. در فرهنگ کهن بسیاری از کشورها غذا نه صرفاً برای رفع نیاز گرسنگی بلکه به‌عنوان دارو و برای سلامتی و تندرستی استفاده می‌شود.


از جمله گیاهان و غذاهایی که سریال‌های کره‌ای با خود به ایران آوردند؛ عشقه و جینسینگ بود که بومی مناطق شرق آسیا (کره و چین و تایلند و ویتنام) است. هر دوی آنان دارای خواص دارویی بوده و با روش‌های مختلفی طبخ و آماده می‌شوند.


جینسینگ به انگلیسی Ginseng نامی عمومی برای هر یک از ۱۱ گونه گیاهان همیشه‌سبز از سرده پاناکس است. ویژگی تمام این گیاهان آن است که حاوی نوعی گلیکوزید استروئیدی به نام جینسنوزاید هستند. این گیاهان کوتاه، با رشد کم و با ریشه‌های گوشتی دارای یک ریشه رنگی دندانه‌دار شکل، یک ساقه نسبتاً بلند و برگ‌های سبز با شکل بیضی‌شکل هستند. این گیاه به‌صورت گسترده به شکل پرورشی کشت می‌شود. ریشه آن را معمولاً در پائیز سال پنجم برداشت می‌کنند.


اعتقاد بر این است که هر چه ریشه جینسینگ قرمز مسن‌تر باشد، خواص دارویی و درمانی بیشتری دارد. به‌علاوه علت برداشت ریشه گیاه در پاییز آن است که فقط در این فصل است که می‌تواند حالت گوشتی و ظاهر مناسب و مطبوع خود را حتی پس از خشک شدن نیز حفظ کنند.


برای ریشه این گیاه خواص مختلف تغذیه‌ای و دارویی زیادی ذکر شده است: مقوی، افزایش حافظه، افزایش قوای جنسی، بهبود عملکرد غدد فوق کلیه، درمان بیماری‌های قلبی، درمان عوارض ناشی از سکته مغزی، بهبود فشار خون و هم‌چنین درمان تومور و غدد سرطانی.


وانگ جونگ ژی در یک مقاله مروری تحت عنوان جینسینگ و درمان سرطان به بررسی راه‌های درمان غدد توموری توسط جینسینگ قرمز می‌پردازد: خانواده جینسنگ از جمله جینسنگ Panax (جینسنگ آسیایی)، Panax quinquefolius (جینسنگ آمریکایی) و Panax notoginseng notoginseng (نوعی جینسینگ جدید) معمولاً به‌عنوان داروهای گیاهی استفاده می‌شوند. جینسنگ سفید پس از برداشت ریشه به وسیله خشک کردن با هوا تهیه می‌شود، در حالی که جینسنگ قرمز با فرآیند بخار یا گرم کردن آماده می‌شود.


فعالیت ضد سرطان جینسنگ قرمز به دلیل تولید جینسنوزیدهای ضدسرطانی فعال در طول بخارپز، در مقایسه با نوع جینسنگ سفید به میزان قابل‌توجهی افزایش یافته است. تاکنون مطالعات ضد سرطانی بیشتر در مورد جینسنگ آسیایی متمرکز بوده است. در این مقاله، به پیشرفت تحقیق در مورد فعالیت‌های ضد سرطانی جینسنگ قرمز آسیایی، جینسنگ قرمز آمریکایی و نئوژینسنگ قرمز پرداخته می‌شود. مکانیسم‌های مهم ضد سرطان ترکیبات جینسنگ قرمز شامل جلوگیری از چرخه سلولی، القای آپوپتوز (مرگ سلولی برنامه ریزی شده و مطلوب برای حفظ و بقای بدن) و مهار آنژیوژنز (رگ‌زایی توسط سلول‌های سرطانی برای افزایش توده سرطانی و تهاجم به بافت‌های دیگر) است.


تجزیه‌وتحلیل رابطه عملکرد ساختار نشان داده است که جینسنوزیدهای گروه پروتوپاناکسادیول اثرات قوی‌تری نسبت به گروه پروتوپاناکساتریول دارند. مولکول‌های قند موجود در جینسنوزیدها اثر معکوس بر پتانسیل ضد پروتئین این ترکیبات (جینسنوزیدها) تأثیر می‌گذارند. علاوه بر این، مقاومت به جنس جینسوزید و موقعیت پیوند مضاعف نیز بر فعالیت ضد سرطان آن تأثیر می‌گذارد. مطالعات آینده باید روی توصیف مشتقات جین سنگ قرمز به‌عنوان داروهای ضد سرطان ضد احتمالی تمرکز کند.


انتهای پیام/4138/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب