دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1398 - 10:35
هفته ترویج علم4/ رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص):

بنیاد مصطفی مروج علم و فناوری است/ جایزه مصطفی جنبه تشویقی دارد

رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) گفت: بنیاد مصطفی (ص) برای توسعه علم و فناوری در کشورهای اسلامی تلاش می‌کند و فعالیت‌های آن تنها به جایزه مصطفی(ص) محدود نمی‌شود.
کد خبر : 444087
zuhur.jpg

حسن ظهور در گفتگو با خبرنگار علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در خصوص وجه تمایز جایزه مصطفی با دیگر جایزه‌های علمی جهان گفت: جایزه‌ نوبل و مدال فیلدز دسته‌بندی‌های علمی مخصوصی دارند و در همه رشته‌ها جایزه اعطا نمی‌شود. برای مثال نوبل ریاضیات وجود ندارد یا جایزه کاولی و مدال فیلدز تنها در حوزه‌های خاصی اعطا می‌شود. اکثر این جوایز در ظاهر به کشورهای خاصی تعلق ندارد.




بیشتر بخوانید:


برگزاری کنگره دانش آموزی بین المللی زیست پزشکی




وی افزود: با توجه به این که جایزه مصطفی(ص) تنها به دانشمندان مسلمان تعلق می‌گیرد، محدودیت دارد. برگزیدگان در حوزه‌های فناوری اطلاعات،  مسائل پزشکی و زیست‌شناسی و نانو  باید تابعیت کشورهای اسلامی داشته باشند و در حوزه عمومی نیز باید مسلمان باشد. این امر بدین معناست که طبقه‌بندی جایزه مصطفی(ص) محدودتر است که وجه تمایز آن با دیگر جایزه‌های علمی جهان به شمار می‌رود. تاکنون دو دوره از جایزه مصطفی(ص) برگزار شده که این رویدادها در مجلات علمی مشهور دنیا بازتاب داشته است.  این امر نشان از سطح بالای این جایزه در جوامع جهان می‌دهد.


رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) در پاسخ به این پرسش که نقش اهدای جایزه‌هایی چون جایزه مصطفی(ص) به رشد و توسعه علم و فناوری چه کمکی می‌کند، گفت: در اصل جایزه نوعی ابزار تشویقی است تا دانشمندان و محققان جهان اسلام تشویق شوند و در زمینه‌های علمی فعالیت کنند. در کنار جایزه مصطفی(ص) بنیاد مصطفی(ص) نیز تأسیس شده و در زمینه‌های علمی بسیاری فعالیت می‌کند. این بنیاد برای توسعه علم و فناوری در کشورهای اسلامی تلاش می‌کند و فعالیت‌های آن تنها به جایزه مصطفی(ص) محدود نمی‌شود. بنیاد مصطفی(ص) با برگزاری رویدادهای متنوعی فعالیت علمی در جهان اسلام را تشویق می‌کند.


ظهور در خصوص وضعیت کشورهای اسلامی در زمینه توسعه علم و فناوری بیان کرد: امسال دور سوم جایزه مصطفی برگزار می‌شود و در این 6 سال دانشمندان بسیاری را بررسی کرده‌ایم. بسیاری از دانشمندان جهان اسلام از نظر علمی انسان‌های برجسته‌ای به شمار می‌روند و توانایی‌های زیادی دارند با این حال امکاناتی که در اختیار آنها قرار می‌گیرد در مقایسه با کشورهای توسعه‌یافته جهان کمتر است. یکی از عوامل توسعه، فراهم کردن امکانات برای دانشمندان و محققان است. بنابراین وقتی امکانات کمتر باشد، طبیعی است که یافته‌ها نیز در سطوح پایین‌ترین قرار دارند. بنیاد مصطفی(ص) در حال تلاش است تا این مشکلات و کمبودها در آینده کمتر شود.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب