دنبالهدارها بوی تند و ناخوشایند میدهند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، تقریبا دو سال پیش بود که که مدارگرد روزتا پس از سفری 10 ساله، در 6 میلیارد کیلومتری زمین، در مدار دنبالهدار 67پی/چوریوموف-گراسیمنکو قرار گرفت و حدود چهار ماه بعد کاوشگر فیله از آن جدا شد و بر سطح دنبالهدار فرود آمد.
دستاندرکاران نشاندن کاوشگر روی دنبالهدار - که برای اولین بار بشر قادر به انجام آن شده است- همچنان پر از ایدههای نامتعارف هستند.
دکتر کالین اسنودگراس، اخترشناسی که با پروژه روزتا کار میکند، به این فکر افتاد که بر اساس گازهایی که در دنبالهدار ردیابی شدهاند، بفهمد این صخره یخی که حدود چهار کیلومتر در چهار کیلومتر طول و عرض دارد و دنبالهاش یک میلیون کیلومتر است، واقعا چه بویی میدهد.
او دست به ابتکار جالبی زد و از یک شرکت عطرسازی خواست که برای شناسایی بوی این دنبالهدار کمکش کند. البته چون برخی از گازهای 67پی مثل سیانید هیدروژن سمی هستند، شرکت عطرسازی از مواد دیگری به جای آنها استفاده کرد که همان بو را میدهند اما سمی نیستند.
دکتر اسنودگراس میگوید: «بیشتر ۶۷پی از بخار آب، دی اکسید کربن و منو اکسید کربن تشکیل شده است که هیچ بویی ندارند، ولی ما چیزهایی را انتخاب کردیم که بوی شدیدی دارند».
جیکوب آرون، که بوی عطر دنبالهدار را استشمام کرده است، در مطلبی در نشریه نیوساینتیست استشمام این بوی «تند و ناخوشایند» را که شبیه هیچ بوی دیگری نبوده به این تشبیه کرده است که انگار جسمی خارجی وارد جمجمهاش شده است.
کسانی که علاقهمند باشند عطر این دنبالهدار را بو کنند در نمایشگاه تابستانی انجمن سلطنتی بریتانیا در ماه آینده این فرصت را پیدا خواهند کرد که بوی رقیقشده دنبالهدار را استشمام کنند. علاوه بر این تعدای کارتپستال هم به این بو آغشته شده است که در این نمایشگاه بین علاقهمندان توزیع خواهد شد.
دکتر اسنودگراس میگوید: «اگر میشد بوی دنبالهدار را استشمام کرد، چنین بویی میداد، اما روی دنبالهدار بدون لباس فضایی متوجه این بو نخواهید شد، چیزی که شما متوجه خواهید شد این است که هوا نیست».
انتهای پیام/