دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در سال جاری محقق می شود؛

افزایش ۲۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور

ظرفیت تولید برق پراکنده در کشور طی چند سال اخیر ۷۰۰ مگاوات ثبت شده، اما بر اساس وعده‌های برقی ها قرار است این عدد به ۹۰۰ مگاوات افزایش یابد.
کد خبر : 97062

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایسنا، افزایش ۲۰۰ مگاوات برق به مجموعه توان کلی برق کشور می تواند علاوه بر ارز آوری به موجب صادرات در زمان پیک نیز گره گشا باشد که البته بخش خصوصی نیز از این موضوع استقبال خوبی داشته و به گفته فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی کاهش تحریم‌ها امکان ورودDGها با تکنولوژی بهتر و برندهای معتبر به کشور فراهم می‌شود و وزارت نیرو تلاش می‌کند درحوزه مولدهای تولید پراکنده بیش از پیش ظرفیت سازی صورت گیرد.


تولید برق در محل مصرف و یا در نزدیکی محل مصرف در مقادیر کوچک را تولید پراکنده برق می گویند این نوع تولید برق نسبت به تولید برق در نیروگاه‌های بزرگ، بیش از دهه های گذشته در کشورهای پهناور جهان که نقاط متمرکز جمعیتی پراکنده دارند مطرح شده است.


ایران نیز در پهنه خود با نقاط تمرکز جمعیتی بسیاری مواجه است که در فواصل قابل توجهی از هم قرار گرفته اند و احداث یک نیروگاه بزرگ برای تأمین برق جمعیت های پراکنده و هزینه احداث خطوط انتقال برق در فواصل طولانی و تحمیل هزینه های نگهداری این خطوط به بیت المال، توجیه اقتصادی و منطقی ندارد به همین دلیل در ایران در دو دهه گذشته در استان های مختلف، شاهد بهره برداری از مولدهای تولید پراکنده برق هستیم.


ظرفیت نیروگاهی کشور در حال حاضر ۷۴ هزار مگاوات است، که ۲۱.۳ درصد مربوط به نیروگاه‌های بخاری، ۳۵ درصد نیروگاه‌های گازی، ۲۵ درصد نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و ۱۵ درصد متعلق به نیروگاه‌های برق‌آبی است و مابقی نیز توسط نیروگاه‌های دیزلی، اتمی، تولید پراکنده و تجدیدپذیر تامین می شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب