۰۳/ ارديبهشت /۱۴۰۴

چینی‌ها باتری هسته‌ای ساخته‌اند که یک عمر کار می‌کند

چینی‌ها باتری هسته‌ای ساخته‌اند که یک عمر کار می‌کند
چینی‌ها توانستند اولین باتری هسته‌ای کربن-۱۴ این کشور را بسازند تا گامی بسیار مؤثر در جهت پیشرفت فناوری‌های باتری‌های میکرو هسته‌ای برداشته باشند.

محققان چینی باتری جدید خود را طی همکاری با گروهی از دانشگاه نرمال شمال غربی در لَنجو ‏و یک شرکت خصوصی فعال در حوزۀ داروسازی هسته‌ای توسعه داده‌اند و برای تولید انرژی توسط آن از نیمه‌هادی کاربید سیلیکون بهره برده‌اند.

جولونگ نام میکروباتری جدید هسته‌ای چینی‌ها است که برای تولید نیرو از واپاشی ایزوتوپ پرتوزای کربن-۱۴ استفاده می‌‌کند که سبب می‌شود تا این باتری امکان تولید انرژی پایدار برای بیش از یک قرن را داشته باشد. تولید نیرو در فرآیند واپاشی به این شکل است که ذرات ‏بتا منتشر شده با نیمه‌هادی کاربید سیلیکون واکنش نشان می‌دهند و در پی آن جریان مداومی از الکترون‌ها تولید می‌شوند.

باتری جولونگ از جریان اتصال کوتاه ۲۸۲‏‎ ‎نانو آمپر، ولتاژ مدار باز ۲.۱‏‎ ‎ولت و بیشینه توان خروجی ۴۳۳‏‎ ‎نانو وات برخوردار است که سبب می‌شود تا انتخابی دقیق و کارآمد برای تأمین انرژی مورد نیاز حسگرهای دستگاه‌های دارای فناوری اینترنت اشیاء، کاوشگرهای اعماق دریا و فضاپیماها محسوب شود. عمر طولانی باتری جدید همچنین سبب خواهد شد تا جولونگ یک منبع دائمی برای ایمپلنت‌های پزشکی مانند رابط‌های مغز-رایانه و باتری‌های ضربان‌ساز قلب به حساب آید.

باتری جدید چینی‌ها ۱۰ برابر بیشتر از باتری‌های لیتیوم-یونی تجاری فعالی چگالی انرژی دارد و این امکان را دارد که در دماهای ‏بین منفی ۱۰۰ تا مثبت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد وظایف خود را به درستی انجام دهد.

جولونگ گازهای آلاینده تولید نمی‌کند و امکان استفاده از آن در شرایط سخت محیطی هم برای کاربران وجود دارد. باتری مورد اشاره در آزمایش‌های نخستین خود توانسته است که انرژی مورد نیاز یک تراشه بلوتوث برای ارسال و دریافت سیگنال را تأمین کند همچنین یک چراغ ‏LED‏ را به مدت نزدیک به چهار ماه روشن نگه دارد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

نکتۀ جالب دیگر ثبت عملکرد پایدار باتری جولونگ در بیش از ۳۵ ‏هزار بار چشمک‌زدن است. محققان در حال حاضر در تلاش برای توسعه نمونه دوم این باتری با نام جولونگ ۲ هستند. برابر نوشتۀ پایگاه اینترنتی چاینا دیلی نسخۀ ارتقاء یافتۀ این باتری از سلول‌های میکرو هسته‌ای کربن-۱۴ کاملاً محصور استفاده خواهد کرد و آزمایش‌های عملی آن تا پایان سال انجام می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر