ستاره اسکندری: «سینما ماجرا» برنامهای علیه فراموشی سینما است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مراسم رونمایی از پانزده قسمت مستند سینما ماجرا با حضور ستاره اسکندری و پویا نبی کارگردان فیلم در خانه فرهنگ و هنر مانا ظهر امروز هشتم بهمن ماه برگزار شد.
پویا نبی کارگردان سینما ماجرا پیش از اکران فیلم گفت: دو قسمت از مجموعه سینما ماجرا را تماشا میکنیم، این فیلم از یک احساس نیاز شکل گرفت، در برخورد با دو نسل جدیدتر متوجه شدم که خیلی فیلمهای مهم تاریخ سینمای ایران را یا ندیدم یا اطلاعاتم کم است، پروسه طولانی است، اما پانزده قسمت به سختی ساخته شد، با لحن صمیمی رازهای شکلگیری فیلمها را برای مخاطبان جوان آماده کردیم.
وی افزود: از اولین فیلم بلند سینما حاجی آقا اکتور سینما تا چهارشنبه سوری اصغر فرهادی دراین کار گنجانده شده است.
ستاره اسکندری پیش از نمایش قسمت حاجی آقا اکتور سینما گفت: سینما ماجرا برنامهای علیه فراموشی سینما است، چون این روزهای سینما دردناک است و لازم است که نسل جدید بدانند ما از کجا شروع کردیم و سینمایمان چه ارزشهایی داشته است. دست به دست دادیم با ایده پویا نبی برای نسل جدید که دغدغه خواندن و پژوهش ندارد، کاری تولید کنیم.
وی افزود: این برنامه قرار نبود پانزده قسمت باشد و ما قصدمان بخشهای بیشتری بود، اما دغدغه بزرگ مالی در درجه اول و نبود پشتوانه که نمایش دهنده رسمی باشد، از موارد مهم بود. انتخاب سخت بود پس این کار یک تورق تاریخ سینما است و من تصور میکنم جا دارد ادامه دار باشد. ما تلاش کردیم فیلمها و کارگردانهای مهم تاریخ سینما را یادآوری کنیم.
اسکندری گفت: هیچ هنرمندی را نمیتوان ممنوع از حرف زدن و اندیشیدن کرد. مسئله فقط سینما نیست، آنچه خصوصا در سالهای اخیر مورد فشار بیش از اندازه پس از اقتصاد است، بحث هنر است که این روزها آن را یک اتفاق فرمایشی میکند.
وی اظهار داشت: تئاتر همیشه محل اندیشیدن بوده و باید جلوتر از مردم باشد، اما امروز همه چیز تغییر پیدا کرده است. «سینما ماجرا» بهانهای شد که بگوییم چرا هنر را انتخاب کردیم و دنبال چه معنایی هستیم که این روزها صورت زشت پولی شدن همه چیز واقعا هویت همه آثار را تغییر میدهد.
اسکندری در بخش پرسش و پاسخ گفت: چند ماه است که پیگیر فراهم شدن بستری در فضای مجازی پخش این کارهستیم. پلتفرم فعلی یوتیوب است و در کانالی که به نام خود من (ستاره اسکندری) ایجادشده بارگذاری خواهد شد. برای ما مهم دیده شدن است، تلاش داریم بهترین ارتباط را بگیریم، اما امیدوارم دوستان دیگری راغب به کمک ما شوند.
پویا نبی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چرا برخی فیلمهای بااولویت انتخاب نشدند، اظهار داشت: ما برای انتخاب خیلی فیلمها مشکل داشتیم، خیلی عکسها و فیلمها از اثار نسخهای وجود نداشت. نکته دیگر داستانهای فیلمها مطرح است، ما میخواستیم که از هر کارگردان ملقب به «موجنو» یک نماینده داشته باشیم و همین اتفاق هم افتاد تا رنگین کمانی با تفاوت ژانری را داشته باشیم. یک بخش هم ملاحظات بود که درنظر گرفته شد.
اسکندری درباره ورکشاپهای دکتر علی رفیعی گفت: این روند به ادامه درمان دکتر رفیعی بستگی دارد تا پس از بهبودی دوباره برگردند و کارگاههای آموزشی همچون گذشته به صورت رایگان برگزار شوند.
انتهای پیام/