دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری تشریح شد:

گزارش معتمدیان از ۱۰۰ روز حضور در استانداری/ تدبیری برای حل مشکل آب در تابستان

گزارش معتمدیان از ۱۰۰ روز حضور در استانداری  تدبیری برای حل مشکل آب در تابستان
استاندار تهران از صد روز حضور خود در استانداری به آماری اشاره کرد.
کد خبر : 954731

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، محمدصادق معتمدیان استاندار تهران در نشست خبری با اهالی رسانه ایتدا به تشریح فعالیت‌های استانداری پرداخت و سپس به سوالات پاسخ داد.

گزارش معتمدیان از ۱۰۰ روز حضور در استانداری

بر اساس این گزارش، معتمدیان درباره ساماندهی اتباع غیر مجاز و ارائه آمار ، ورود خودروهای پلاک شهرستانی، مسکن ملی، آلودگی هوا و... توضیحاتی ارائه کرد.

استاندار تهران در این نشست ضمن تسلیت شهادت امام موسی کاظم(ع) اظهار داشت: استان تهران هم ظرفیتها و پتانسیلی دارد که در قیاس با سایر استانها در حوزه های مختلف برجسته است و چالشهایی داریم که مردم استان تهران با آن درگیر هستند که یکی از آنها بحث بارگذاری جمعیتی در تهران است چرا که ما از لحاظ تراکم جمعیتی پر تراکم ترین استان کشوریم.

وی ابراز داشت: تهران ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه‌های مختلف دارد. مشکلات و چالش‌هایی هم دارد که نیاز به کار دارد و چند دهه است که مردم استان تهران را درگیر کرده است. یکی از مهم ترین مسائل مورد توجه بحث بارگذاری جمعیتی در استان تهران است. بیش از توان استان بارگذاری اکولوژیک صورت گرفته و با انواع مشکلات و چالش‌ها روبرو هستیم. از نظر تراکم جمعیتی پرتراکم ترین استان کشور هستیم و در هر کیلومتر مربع ۹۵۷ نفر است که ۱۹ برابر میانگین کشوری است.

این مقام مسئول در استانداری تهران تصریح کرد:این تراکم جمعیت در برخی از شهرستانهای تهران بیشتر است و به عنوان مثال در شهرستان‌ بهارستان در ۶۴ کیلومتر مربع نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر جمعیت بارگذاری شده است که این عدد بسیار است. رشد جمعیت در غرب تهران حاصل از مهاجرت‌ها از خارج از کشور، استان‌های دیگر یا شهرستان‌های استان است و امروز با مهاجرت معکوس به شهرستان‌های کشور روبرو هستیم. ما با مشکلاتی در این خصوص با این حجم جمعیت مواجه هستیم که یکی از آن ها کمبود آب است.   

هشدار استاندار تهران برای تامین آب تهران

وی مشکل کمبود آب را جدی دانست و گفت: امروز ۸۵ درصد سدهای اثرگذار در آب تهران خالی هستند که نیاز به ورود جدی دارد، تغییرات اقلیمی جهانی است در کشور ما هم هست و تهران هم مستثنی نیست امسال چهارمین سالی است که در تهران خشکسالی داریم.در حالی که در دیگر استان‌ها بیش از ۸۰ درصد از منابع آبی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود. برداشت‌های بی‌رویه در سفره‌های زیر زمینی و آبخوان‌ها نیز دیگر عامل کمبود آب است و چنین عواملی ما را به شرایط امروز رسانده که یک موضوع بسیار جدی است. ۸۵ درصد از ظرفیت سدهای ما خالی است که راهکارهای خوبی از قبل در این زمینه شروع شده است. 

وی با اشاره به تأمین آب شرب تهران با سه ابر پروژه گفت: انتقال آب از سد لار به تهران را داریم که ۱۶۵ میلیون متر مکعب است و امیدواریم بتوانیم منابع آب شرب شرق تهران را تأمین کنیم. طرحی هم داریم که ۱۷۵ میلیون متر مکعب آب شرب غرب تهران را تأمین می‌کند و طرح دیگر تعادل بخشی آب در مناطق مختلف تهران را خواهیم داشت.در فاز اول تحت عنوان کمک شهرداری تهران به شرکت آب نیرو ۲۰۰۰ میلیارد تومن هزینه خواهد شد تا کار پیش برود. بحث تأمین آب در اولویت دولت است و برنامه‌های کوتاه مدتی را اجرا می‌کنیم که در تابستان به مشکل کمبود آب برنخوریم. در میان مدت آن سه طرح را خواهیم داشت و طرح بلند مدت هم انتقال آب از دریای عمان است که طرح دولت نیز هست و امیدواریم به نتیجه برسد. این طرح در مرحله مطالعه اولیه است و تلاش داریم در بلند مدت دغدغه آب مرتفع شود. 

استاندار تهران یکی از موضوعات در حد ایده را اینطور عنوان کرد اساسی ترین موضوع استان تهران تامین آب است لذا حفر چاههای پدافند غیر عامل در خدمت شرکت آب و فاضلاب قرار داده تا در تامین آب شرب خللی وارد نشود، البته فرهنگسازی نیاز است تا در بحث صرفه جویی در مصرف آب که تعیین کننده است رسانه ملی و سایر رسانه ها ورود کنند تا منابع را مدیریت کنیم در میان مدت هم سه طرح از سوی دولت طراحی شده است، اما ما نیازمند انتقال آب از دریای عمان هستیم که توسط کنسرسیومهای بخش خصوصی دنبال می شود آبرسانی در حال انجام است و در استانهایی انجام شده و در پی آنیم این انتقال به تهران هم برسد که در حد ایده اولیه است امیدواریم به انجام برسد.

استاندار تهران ادامه داد: در فاز اول تحت عنوان کمک شهرداری تهران به شرکت آب نیرو ۲۰۰۰ میلیارد تومن هزینه خواهد شد تا کار پیش برود. بحث تأمین آب در اولویت دولت است و برنامه‌های کوتاه مدتی را اجرا می‌کنیم که در تابستان به مشکل کمبود آب برنخوریم. در میان مدت آن سه طرح را خواهیم داشت و طرح بلند مدت هم انتقال آب از دریای عمان است که طرح دولت نیز هست و امیدواریم به نتیجه برسد. این طرح در مرحله مطالعه اولیه است و تلاش داریم در بلند مدت دغدغه آب مرتفع شود.

سرانه بهداشتی و درمانی شهرستانهای استان تهران

وی سرانه بهداشتی و درمانی شهرستانهای استان تهران را مناسب ندانست و گفت: بخش قابل توجهی از تختهای بیمارستانی مربوط به هموطنان سایر استانهاست و در محاسبات سازمان برنامه و بودجه هم لحاظ نمی شود. 

معتمدیان با اشاره به کلانشهری چون تهران اضافه کرد: امکانات، زیرساختها و سرانه ها باید مدنظر قرار گیرد ، در شهرستانهای استان تهران ۲۶ پروژه درمانی داریم که ده پروژه ۲۵ درصد پیشرفت داشته اند که تکمیل و بهره برداری از آنها در سرانه تهران اثرگذار است.

عدالت محوری در شهرستانها

وی درباره سفر به شهرستانها توضیح داد: رویکرد ما ابتدا شناخت کامل است بعضا گله مندی هایی انجام می شود که تمرکز اغلب در تهران است این احساس تبعیض خوشایند نیست از این رو برنامه شهرستانی در مرحله اول شناخت توانمندی های استان است تا ظرفیتها و توانمندی ها لحاظ شود تا منسجم و میدانی بررسی کنیم، نکته دوم اینکه نگاه عدالت محور در سطح استان ایجاد کنیم، قطعا نگاه ما توازن و تعادل در توسعه در سطح استان است و اولویت با مناطقی است که کم برخوردارند؛ گام اول سرانه استان را بررسی دقیق و به روز رسانی می کنیم، گام دوم اینکه سرانه استان را به سرانه کشوری ارتقا دهیم، گام سوم حرکت ملی به سمت تحقق سرانه های مطلوب و استاندارد است.

کدام استان‌های کشور پایین ترین سرانه‌های آموزشی را دارند؟

استاندار تهران ضمن اشاره به بازدید سرزده رئیس جمهور از شهر قدس گفت: ایشان در بازدیدی که از  شهر قدس داشتند عنوان شد که پایین ترین سرانه استان در این شهر ۲ متر و ۲۵ سانتی متر است. شهرقدس کم مساحت؛ اما پر جمیعیت است. بعد از حضور آقای پزشکیان در این شهر برنامه ریزی‌های لازم را انجام دادیم. برنامه ما این است که تا پایان دولت سرانه‌های آموزشی استان را به سرانه ملی و عدد ۶.۱ (تکلیف قانون برنامه هفتم) ارتقاء دهیم. در شهر قدس هم به صورت پایلوت اقداماتی انجام دادیم. در مناطقی که مساحت کمی دارند تأمین زمین بسیار سخت است؛ اما کار را پیش برده‌ایم.بنا شد که در شهرستان قدس ۱۰ مدرسه توسط مشارکت‌های مردم و واحدهای تولیدی و اقتصادی در قالب ۱۵۰ کلاس درس احداث شود و قرار شد ۱۱۵ مدرسه ۱۵ کلاسه توسط سازمان نوسازی مدارس انجام احداث شود. به زودی آغاز  ساخت مدارس در شهر قدس را خواهیم داشت و با همین مدل در چهار شهرستان تهران که پایین ترین سرانه را دارند کار را پیش می‌بریم.

وی با بیان اینکه قرار است تا شهرداری تهران ۱۸۰ کلاس درس در مناطق تهران احداث کند تا این ناترازی مرتفع شود عنوان کرد: البرز، تهران، آذربایجان غربی و سیستان بلوچستان چهار استانی هستند که پایین ترین سرانه‌های آموزشی را دارند و امیدواریم سرانه‌های ما به وضعیت قابل قبولی برسد.

وی درباره سرانه‌های بهداشتی در تهران نیز بیان کرد: بسیاری از مراجعه‌کنندگان به واحدهای خدمات درمانی از هموطنان سایر استان‌های کشور هستند و رویکرد ملی در این خصوص داریم؛ چرا که تمرکز اداری، اقتصادی و درمانی در پایتخت وجود دارد. حدود دو تا سه میلیون تردد سیار در تهران وجود دارد؛ اما در محاسبات سازمان برنامه و بودجه این مسئله لحاظ نمی‌شود. تهران یکی از کلان‌شهرهای بزرگ جهان است که باید رویکرد فراملی به آن داشت. تهران را باید در چهار سطح ببینیم و امکانات و زیرساخت‌ها را در این راستا در نظر گرفت.

معتمدیان اضافه کرد:‌ در شهرستان‌های استان تهران ۲۶ پروژه درمانی و ۵ هزار تخت بیمارستانی داریم. ۱۶ پروژه بیش از ۷۰ درصد و ۱۰ پروژه ما تا سقف ۲۵ درصد پیشرفت داشته است کخ تکمیل این پروژه‌ها در افزایش سرانه‌های بهداشتی شهرستان های تهران تاثیرگذار است. جلساتی با سازمان برنامه و بودجه کشور و روسای سه دانشگاه ایران، تهران و شهید بهشتی داشته‌ایم و تک تک پروژه‌ها و همه راه‌ها را بررسی کردیم و بنا شد در همین ایام تزریق اعتبارات داشته باشیم تا پروژه‌ها سرعت بیشتری پیدا کنند. همین الان در ورامین یک بیمارستان ۱۰۰ تخت خوابی داریم که پاسخگوی شهر است اما در دیگر مناطق مردم مجبور هستند به تهران بیایند که این اتفاقات باعث ترافیک و آلودگی هوا نیز می‌شود.

تهران یکی از استان‌های مستعد برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی است 

وی ابراز داشت: توافق نامه‌ای را امضاء کردیم که ۲۰۰۰ هزارمگاوات انرژی تجدیدپذیر را طی سه سال آینده تأمین کنیم و بخش قابل توجهی از این کمبود از واحدهای اقتصادی تأمین می‌شود. همچنین حداقل ۱۰۰ نیروگاه مقیاس کوچک ۳ مگاواتی در تهران تأسیس خواهد شد و از سوی دیگر جلسات متعددی برای آغاز عملیات اجرایی کلنگ زنی ساخت نیروگاه‌های خورشیدی با ۵۰۰ مگاوات تولید انرژی را برگزار کردیم که آن را اجرایی می‌کنیم.

استاندار تهران درباره آلودگی هوا گفت: ما قانون هوای پاک را داریم و با تکالیفی که برای ۱۷ دستگاه ایجاد کرده است امروز هفت سال از تصویب قانون میگذرد، موارد آلودگی شامل متحرک و ثابت هستند ۵۲ درصد عامل اصلی آلودگی متحرک هستند، از خودرو سواری گرفته تا مینی بوس اتوبوس و موتور سیکلتو ...۶۵ درصد آلودگی هوا مربوط به موتور سیکلت هایی است که بالای بیست سال سن دارند! 

استاندار تهران درباره آلودگی هوای تهران نیز گفت: حدود ۵۲ تا ۵۸ درصد هوای تهران متعلق به عوامل متحرک مثل خودروها، مینی‌بوس، اتوبوس، موتورسیکلت‌ها و دیگر وسایل نقلیه است. حدود ۴.۵ میلیون وسایل نقلیه در تهران تردد دارند که ۵۵ درصد از آن‌ها بیش از ۲۰ سال است در حال فعالیت و فرسوده هستند.۶۵ درصد از این آمار متعلق به موتورسیکلت‌های فرسوده است. تکلیف قانونی مشخص است و یکی از عوامل اثرگذار پیگیری همین مسئله است. جلساتی برگزار و تصمیمات خوبی اتخاذ شد؛ اجرای قانون هوای پاک بسیار مهم است. باید خودروهای جدید را به جای خودرهای فرسوده جایگزین کنیم و دیگر مسئله توسعه حمل و نقل عمومی است. جایگزینی اتوبوس‌های برقی آغاز شده و باید با سرعت و شتاب بیشتری صورت بگیرد.

به گفته استاندار تهران، ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو باید از چرخه خارج شوند که باید این اتفاق رخ دهد، بازدیدهایی را با شرکتها از جمله ایران خودرو آغاز کردیم، یکی از رویکردها توسعه خطوط مترو است که باید در دستور شورای سهر و شهرداری قرار گیرد جایگزینی اتوبوس برقی باید روند سرعت بالایی بگیرد. از سویی ورود برقی و شش هزار تاکسی برقی برای ناوگان شهر تهران میتواند کمک کننده باشد. 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب