دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
خسرو معتضد:

خاندان پهلوی میلیارد‌ها دلار پول از ایران خارج کرد/ دادخواست مردم ایران رونمایی شد

خاندان پهلوی میلیارد‌ها دلار پول از ایران خارج کرد  دادخواست مردم ایران رونمایی شد
مراسم رونمایی از دادخواست مردم ایران برای مطالبه اموال غارت شده توسط خاندان پهلوی و دولت آمریکا صبح امروز در اردوگاه الزهرا در شمال تهران برگزار شد.
کد خبر : 952511

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مراسم رونمایی از دادخواست مردم ایران برای مطالبه اموال غارت شده توسط خاندان پهلوی و دولت آمریکا صبح امروز در اردوگاه الزهرا در شمال تهران برگزار شد.

در این مراسم چهره‌هایی همچون سهرابعلی شمعخانی معاون حقوقی و پارلمانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حسن عبدلیان‌پور رئیس مرکز وکلا، خسرو معتضد کارشناس تاریخ، بیژن پیروز عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، شاهین شاهی اقدم حقوق‌دادن و وکیل پایه یک دادگستری و تعدادی از وکلای کانون حضور داشتند. 

در ابتدای این مراسم خسرو معتضد با ارائه توضیحاتی درخصوص تاریخچه شکایت ایران از قدرت‌های مختلف در خصوص شکایت از آمریکا توضیح داد: امروز رئیس جمهور جدید آمریکا می‌گوید گرینلند برای من است، جایی که بزرگترین جزیره جهان است که ترامپ گفته ما این را می‌خواهیم یا می‌خواهد نام خلیج مکزیک را به خلیج امریکا تغییر دهد. دعاوی او احمقانه است و او ادم عوام فریبی است که می‌خواهد سروصدا کند و با جلب توجه می‌خواهد خود را موجه نشان دهد.

وی افزود: امریکا در ایران سابقه قدیمی داشت و کسی که اولین بار رابط ایران و آمریکا شد امیرکبیر بود. از سال ۱۳۳۰ به بعد آمریکایی‌ها وقتی طرف مصدق را گرفتند، بعد از ۲۸ مرداد امریکا مثل شاه به کلی عوض شدند. شاه در زمان مصدق ۴۰ هزار تومان حقوق می‌گرفت، یک مبلغی هم از آستان قدس رضوی دریافت می‌کرد که این یکی از اختلافات شاه و مصدق بود. در ان دوران شرکت نفت از سال ۴۲ دست منوچهر اقبال بود و او هم مطیع شاه بود. از سال ۴۹ به بعد دنیا عوض می‌شود. درامد نفت ایران ۹۰۰ میلیون دلار بود. به مرور بیشتر شد و به ۲۴ میلیارد دلار درامد رسیدیم. با این رقم چقدر می‌توانستیم در ایران بیمارستان و مدرسه درست کنیم؟ ما به جای این کار‌ها جشن گرفتیم و مهمانی‌هایی گرفتیم که حدود ۵۰۰ میلیون دلار هزینه داشت و تمام مطبوعات خارجی علیه این جشن‌ها گزارش نوشتند. 

وی افزود: در روز ۲۶ دی سال ۵۷ در گزارشی نوشته شد که شاه ایران را ترک کرد و دارایی کل خانواده سلطنتی را ۲۰ میلیارد دلار برآورد کردند. در سال ۷۹ روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی می‌نویسد شاه ایران ثروتی بالغ بر ۱ میلیارد دلار دارد و فقط ثروت خانواده سعودی با او برابر است. گزارش دیگری هم منتشر شد که میزان دارایی‌های شاه سابق ایران را که خارج کرد ۳۵ میلیارد دلار اعلام کرد!

حقوقدانان ورود کنند

در ادامه مراسم عبدلیان‌پور رئیس مرکز وکلای دادگستری پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی گفت: ما تکلیف قانونی داریم و یکی از تکالیف ما حفظ، احیا و گسترش حقوق عامه است. مقام معظم رهبری هم فرمودند حقوق عامه مصادیق گوناگونی دارد که یکی از انها همین است. اموالی از ملت ایران که حق عامه ملت بوده به غارت و یغما رفته، چندین و چند سال سرمایه گذاری شده است. مبلغی که بیش از چهل سال پیش به یغما رفته امروز چند برابر شده، این حق از خود ما به یغما رفته و باید ان را مطالبه کنیم. یک خاندان از ایران رفته و همه اموال را از قبل خارج کرده و سرمایه‌گذاری کرده است. مبلغ به قدری زیاد بوده که هیچوقت عنوان نشده و ما این سال‌ها غفلت کردیم که این را مطالبه نکردیم. 

وی افزود: ما حقوقدانان باید به عنوان قشر مطالبه‌گر جامعه به این پرونده ورود کنیم. اینکه بخواهیم یک میلیون نفر را در محکمه بیاوریم شدنی نیست ولی وکلای عزیز ما این کار را انجام می‌دهند و از تعداد زیادی از مردم در سراسر کشور وکالت گرفتند. دولت آمریکا به هر بهانه‌ای علیه ما طرح دعوی می‌کند و ما را محکوم می‌کند و ما باید در اقدامی متقابل علیه این کشور طرح دعوی کنیم و این پرونده با رعایت تمام اصول دادرسی در سطح بین‌المللی پیگیری می‌شود. اولین جلسه دادرسی هم پس از ابلاغ برگزار می‌شود. این یک کلاس درس و بخشی از آموزش برای ما و مردم ایران است تا بتوانیم از مبانی حقوقی عدالت را اجرا کنیم و حقوق از دست رفته ملت را برگردانیم. دادخواست دو وجه دارد یکی علیه خاندان پهلوی و یکی علیه دولت آمریکا چون این دولت در معاهده الجزایر تعهد مرده بود اموال مردم را به ملت ایران برگرداند. 

عبدلیان‌پور در پایان سخنانش عنوان کرد: آمریکایی‌ها در موارد بسیاری که بعضا مسخره هم بوده ایران را محکوم کردند ولی ما برای مطالبات به حق‌مان تعلل کردیم. امیدوارم از این کارها که باعث غرور ملی می‌شود بیشتر انجام دهیم و وظیفه خود را به درستی انجام دهیم.

برابر آمار سال ۱۴۰۰ ما ۶۰ هزار پزشک زن در کشورمان داریم که باعث افتخار است

پس از رونمایی از دادخواست، سردار سهرابعلی شمخانی معاون حقوقی و پارلمانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و پس از تشکر از برگزار کنندگان این رویداد در سخنانی گفت: کشور ما اگر دولت ملی مرحوم مصدق هنوز در ان حاکم بود می‌توانست وضعیت توسعه یافته‌ای داشته باشد. اگرچه بعد لز انقلاب جهش بلندی داشتیم اما اگر خاندان پهلوی دارایی مردم را غارت نمی‌کرد وضعیت امروز ما بهتر بود. بخشی لز دارایی مردم ما مستقیم و بخشی غیرمستقیم توسط خاندان پهلوی غارت شد و به کشورهای عمدتا غربی صادر شد. امروز مصادف است با فرار شاه مخلوع و اینجا هم در جوار کاخ سعدآباد است. همین کاخ‌ها با پول قبرستانی که قرار بود برای تهران در ان دوران ساخته شد، توسعه یافت. بیش از ۳۰۰ هکتار در این منطقه در اختیار این خاندان بود که کاخ‌های متعددی در ان ساخته شد. امروز ما نگاه می‌کنیم به شرایط حاکم و ببینیم چطور اموال ملت را غارت کردند. 

وی افزود: شاه بر اثر خروش مردم مجبور شد از اینجا فرار کند و باید یاد شهدای ان ایام را گرامی بداریم. در ان سال وابستگان نظامی امریکا هم تلاش کردند گلوی انقلاب را بگیرند که موفق نبودند. در ابتدا شاه قرار بود به آمریکا برود که خود غربی‌ها او را نپذیرفتند و بعد از مصر، شاه به باهاما و بعد به پاناما رفت. آمریکایی‌ها در ان دوران حتی حاضر به نگهداری از نوکر خود هم نبودند. اسفند ۵۷ حضرت امام و دادگاه انقلاب رای صادر کردند کن شاه باید برگردد، محاکمه شود و اموال را به مردم برگرداند. کشوری که برابر اسناد همان سال رکورد تولید نفت را به ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نفت هم رسانده و بیشتر این نفت هم برای صادرات بود و سوخت بیشتر مردم به خصوص در روستاها هیزم و فضولات حیوانی بود. بخش کمی از مردم شهرها به سوخت دسترسی داشتند و تعداد خودروهای ان زمان هم کم بود و در مجموع ۱۰ درصد تولید نفت در داخل مصرف می‌شد. در کل کشور ما ۹۰ درصد شهرها برق داشتند و فقط ۴ هزار روستا برق داشتند. آب لوله‌کشی نبود، در روستاها که اصلا اینطور نبود و در شهرها هم وضعیت تعریفی نداشت. در کشور ما ۱۴ هزار پزشک بود و ما در این زمینه هم کمبودهای زیادی داشتیم، در حالی که برابر آمار سال ۱۴۰۰ ما ۶۰ هزار پزشک زن در کشورمان داریم که باعث افتخار است. همچنین در آن ایام در روستاها بهداشت معنایی نداشت، تغذیه مسئله مهم مردم بود و در تامین مسکن هم زیادی داشتیم. در سرشماری سال پنجاه و پنج، ۴۷ درصد مردم ایران در یک خانه به صورت مشترک زندگی می‌کردند. 

وی افزود: در زمانی که مردم ایران آب آشامیدنی نداشتند هزینه‌های زیادی برای سلاطین و پادشاهان افغانستان ، هند، یونان و... هزینه می‌کرد یا مثلا یک میلیارد دلار در ونیز، یک میلیارد دلار برای کانال سوئز، یا مبلغی برای رفع مشکلات آب لندن در نظر می‌گرفت.

تنها بزرگراه و اتوبان کشور قبل از انقلاب تهران کرج بود اما امروز روستاهای ما هم جاده‌های آسفالت دارند

سردار شمخانی ادامه داد: یکی از قاچاقچیان درجه یک آن دوران فرح پهلوی بود که به اسم کاوش اموال باارزش و اثار باستانی کشور را به خارج از کشور فروختند. یک بخش بزرگی از منابع هزینه فساد و فحشای این خاندان بود که باید آن‌ها را اعلام کنیم. شاه برای گذراندن دو شب با یک دختر که ملکه زیبایی سال شده بود، ۱ میلیون دلار جواهر داد. پول نفت مردم در کاخ‌ها و بانک‌ها هزینه می‌شد، چیزی که در تجهیزات نظامی ایران استفاده شد قاز هم برای خود آمریکا بود که شرکت‌های خود را از ورشکستگی نجات داد. این تجهیزات برای امریکا در جنگ ویتنام استفاده شد. این ارتشی که آمریکا روی آن چنبره زده بود، بعد از رفتن مستشاران آمریکایی به مردم و انقلاب پیوستند و امروز ارزش ارتش جایگاه والایی دارد. 

وی ادامه داد: این پول‌ها برای آبادانی مردم هزینه نشد. تنها بزرگراه و اتوبان کشور قبل از انقلاب تهران کرج بود اما امروز روستاهای ما هم جاده‌های آسفالت دارند. بهداشت امروز تغییر کرده است. مردم در آن دوران ملت در فقر شدید زندگی می‌کردند. همان موقع ۲ میلیارد دلار به فرانسه وام دادند که رآکتور هسته‌ای راه بیاندازد یا ۱۰ میلیون دلار به سنگالی‌ها دادند که از حاتم‌بخشی‌های آن‌ها بود. فساد در ان دوران به قدری بود که فردوست، که امین شاه بود می‌گوید ۳ هزار و ۷۰۰ پرونده که بالای صد میلیون تومان ارزش داشت‌. این رقم برای وقتی است که حقوق کارمند ۱۵۰۰ ریال بود که می‌شود معادل چند ده هزار میلیارد تومان امروز. این اموال غارت شد، در کشور سازندگی نکردند و حتی در فرهنگ مهندسی معکوس کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب