نقشه اسلامیسازی فرهنگی استانها در حال تدوین است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره رویکردها و سیاستهای وزارت متبوع صبح امروز در باغ زیبا برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در ابتدا نیکنام حسین پور مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ در صحبتهایی گفت: یاد اصحاب رسانه و خبرنگارانی در سال گذشته جهان فانی را ترک کردند و همینطور هنرمندانی، چون استاد فریدون شهبازیان گرامی باد. ما در وزارتخانه صداقت را در راس کارهای خود در حوزههای مختلف و پاسخگو بودن به رسانهها را در سیاست هایمان قرار دادیم، به نظرم با جدال به جایی نمیتوان رسید بلکه باید گفتوگو را جایگزین جدال کنیم.
صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای صحبتهایش گفت: حوزه رسانه یک نگاه بیدار و سنگری برای دولتمردان است و باید خوشحال باشیم که این فضا در خدمت اهداف فرهنگی است. خود من هم که از جنس رسانه هستم و بودم، این حس مثبت را از رسانه دارم که رسانه رکن چهارم دولت جدید است و بخشی از نقص حکمرانی ما به همین نقص برمیگردد. برداشت من این است که در خدمت رسانهها باشیم تا ما را از نقدهای ناصحانه خود بهرهمند کنند.
وی با ارائه گزارشی از چند ماه فعالیت خود در وزارتخانه گفت: نخستین برنامه ما مردمیسازی و عدالت فرهنگی بود که در این حوزه کارهایی براساس چشم انداز قدیم تا جدید صورت گرفته است. مسیر حوزه فرهنگ باید سهل و روان باشد و دراین مسیر باید به تسهیل گری فکر کنیم، این مسیر را مجدد با جدیت قابل توجه شروع کردیم و انشالا تا پایان سال وضعیت مجوزها بهتر شود.
صالحی گفت: شفاف سازی اولویت دوم ما براساس عدالت فرهنگی بود، ۲۰۰ سند در این زمینه مصوب کردیم، بنظر میرسد اگر تلاش کنیم پشت این دیوار شیشهای قرار بگیریم خودمان ایمنتر هستیم. طرح مدیریت موسسات جمعی را کلید زدیم که مراحلش طی شده است.
وی اظهار داشت: عدالت را در سه سطح در حوزه فرهنگ مدنظر قرار دادیم. برخی حرکات نمادین و برخی حقیقی است. برای نخستین بار در استان سیستان و بلوچستان مدیرکل بلوچ قرار دادیم و نگاه عدالتگرایانه قومی و مذهبی و جغرافیایی نگاه مهم ما است. نکته دیگر بحث دبیرخانه سامانه دسترسی ازاد به اطلاعات است که این دبیرخانه جدیتر دنبال میشود. بحث اقتصاد فرهنگ و صادرات فرهنگی هم برای ما مهم است. دراین راستا، برای اقتصاد فرهنگ در عرصه اشتغال خرد و خانگی، بودجه ویژهای تخصیص داده شده است.
وی یادآور شد: طرح گذرهای فرهنگ و هنر از دولت قبل راه افتاده بود که تلاش میکنیم منطقههای شهری فرهنگ و هنر را شکل دهیم که نوعی هویت بخشی داشته باشیم. در بحث فناوریهای نوین که برنامه سوم ماست، ۲۱طرح پیشنهادی استفاده از هوش مصنوعی در این مدت تهیه شده است. بحث سند توسعه نظام محتوا را تهیه کردهایم و در حال ارائه به شورای عالی فضای مجازی هستیم. دولت الکترونیک هم در حال تداوم است، اتفاقاتی رخ داده، اما هنوز به نتیجه نرسیدیم.
وی در بحث اسلامی سازی گفت: این سکه ایرانی و اسلامی دو رو دارد و ما در فضای فعالیتهای فرهنگی و هنری باید این سکه دو رو را صیانت کنیم، دراین عرصه هم کارهایی شده مثل نقشه فرهنگی استانها در بیست استان اماده شده و ما این نقشه را با جدیت دنبال میکنیم نظام نامه و روش خاص خود را هم داریم.
انتهای پیام/