دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام امیر زرین در گفت‌وگو با آنا؛

بهترین اعمال در ایام اعتکاف چیست؟

بهترین اعمال در ایام اعتکاف چیست؟
حجت‌الاسلام امیر زرین کارشناس و خطیب مذهبی گفت: به گفته ائمه اطهار (ع) در کنار عبادت در ایام اعتکاف، تفکر نسبت به مبدا هستی از همه اعمال والاتر است.
کد خبر : 951857

حجت الاسلام امیر زرین کارشناس و خطیب مذهبی به مناسب ایام البیض (اعتکاف) عنوان کرد: نفوس متفاوت است، هر کسی براساس نفس خود عمل می‌کند اما بهترین عمل در روایت داریم که تفکر و کسب علم است، در شیوه مرحوم بهاءالدینی عارف گرانقدر هست که ایشان مشغول عبادت و نماز شب می‌شوند که بسیار مختصر بوده ما همین میزان هم مشغول تفکر می‌شدند. حال این تفکر از چه سنخی است شاید برای ما عجیب و شامل موارد کوچک باشد اما این باز می‌گردد به عمق عالم و تفکر ما نسبت به مسائل هستی  و هستی شناسی.

وی در ادامه افزود: شاید کسی تصور کند که هشت ساعت عبادت خیلی برکات دارد که قطعا هم دارد اما آن برکاتی که در تفکر مبدآ هستی هست، براساس روایتی که منقول از حضرت امیر(ع) هست، بشتر است ، ایشان فرمود که خدا رحمت می‌کند کسی که بداند از کجا آمده و به  کجا می‌رود و فکرش در این زمینه متمرکز است. ما تصورمان این است که امید به خدا هر کدام از معتکفین که خدا توفیق بزرگ اعتکاف را به آنها داده مشغول همین تفکر هستند و اکثر وقتشان را دراین زمینه سپری می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که چه اعمالی برای افرادی که علاقه مند به رفتن اعتکاف هستند اما شرایطش را نداشتند و نیت کرده‌اند، چیست: باب مثال بگویم افرادی که توانایی گرفتن روزه ندارند در ماه مبارک رمضان مثلا میزانی پول به فقیر به عنوان کفاره می‌دهند ، هر کسی که به هر دلیلی نمی تواند در مناسک اعتکاف در مسجد شرکت کند، مشکلی هم ندارد اولا می‌تواند کفاره‌ای به مبلغی به فقیری بدهد یا اینکه اگر مثلا افرادی در جمع معتکفین هستند را افطاری بدهد و قطعا در ثواب آنها شریک می‌شود.

حجت‌الاسلام زرین اظهار داشت: نکته دیگر فردی که توانایی حضور در مناسب را ندارد ، می‌تواند در قلبش نیت کند. من اگر واقعا د رعمق وجودم نیت حضور در جایی را داشته باشم و قصد انجام کاری داشته باشم، اصل اعمال به حرکات جسمانی نیست، اصل عبادت به حال اتصال بین بنده و خداست.وقتی این اتصال برقرار شود هر مانعی باشد، نمی‌تواند جلوی نیت را بگیرد و او به حقیقتی که در دل نیت کرده یعنی همان اعتکاف دست می یابد . بنابراین اگر من نتوانستم به اعتکاف بروم ، منتها ذهن و نیتم آنجاست و دائم میتوانم در ذهن و فکرم بدان فکر کنم و حال خودم را فردی معتکلف بدانم.

وی اظهار داشت: نکته سوم اعمال عبادی خاص اعتکاف را می‌توانیم انجام دهیم . در روایت داریم از امام صادق(ع) که می‌فرمایند دراین روز به زیارت مزار رسول الله(ص) برود و کسی که امکانش را ندارد می‌تواند حتی در یک بیاناتی چهار خط بکشد و انگار جلوی مزار اقا ایستاده و زیارت کرده و مناجات می‌کند. بنابراین ما اگر قلبمان متصل شود به خدا و آقا امام زمان و ائمه(ع) ، معتکف هستیم حتی اگر در مسجد حضور نیافتیم به اندازه‌ای که جسم و روحمان کشش داشته باشد، نیت کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب