اهدای تندیس «همای» به بانوی اثرگذار در جشنواره عمار
به گزارش خبرگزاری آنا، بیانیه هیئت داوران پانزدهیمن جشنواره فیلم عمار در بخش بانوی اثرگذار توسط فائزه اسکندری، دبیر هیئت داوران بنیاد ملیمردمی نهضت پیشرفت بانوان در این جشنواره قرائت شد.
در این بیانیه آمده است:
بسمه تعالی
بنیاد ملی ـ مردمی نهضت پیشرفت بانوان به دنبال تعریف، حمایت و پشتیبانی از یکسری الگوها و معیارها و اهداف کاملا انضمامی و امروزی درباره هویت و حرکت زن مسلمان ایرانی است که این نمونهها در رسانههای مختلف و در هنرهای مختلف از جمله سینما، فیلم داستانی، فیلم کوتاه و مستند که از مهمترین و ماندگارترین قالبهای تاثیرگذاری بر فرهنگ و جامعه هستند مطالعه و بررسی میکند و به طور نمادین جوایزی را به آثار برتر اهدا میکند.
این امر با این هدف انجام میشود تا آثار شاخص در این زمینه به مخاطبان معرفی شود، همچنین نهضت پیشرفت بانوان به عنوان یک حلقه میانی در عرصه کنشگری بانوان در ترویج و دیده شدن بهتر چنین آثاری با شبکه فعالان فرهنگی زن که در سراسر کشور با یکدیگر همکاری دارند، تلاش میکند.
این جایزه حول محور بانوی اثرگذار که در حقیقت بازنمایی بانوی اثرگذار در مجموعه آثار رسیده به جشنواره عمار توسط هیئت داوران نهضت پیشرفت بانوان مورد ارزیابی و داوری قرار گرفته و به برترین آثار تندیسی با عنوان تندیس «همای» اهدا خواهد شد.
«همای»، جایگاه برجستهای در ادبیات ایران زمین داشته در سرودههای بسیاری از شاعران از هما به عنوان پرنده خوشبختی و سعادت یاد شده، در ادبیات فارسی او را نماد فر و شکوه میدانند و به فال نیک میگیرند. همای، پرندهای بهشتی است که هرگز بر زمین نمینشیند و سایه اش موجب سعادت افراد روی زمین است از این روی همواره در ادبیات ایران به عنوان نماد سعادت شناخته میشود.
عبارت بانوی اثرگذار عبارتی سهل و ممتنع مینماید در حالی که اثرگذاری یک انسان بر دنیای پیرامون را میتوان از منظرها و چشم اندازهای مختلف و گاه مخالف تصور کرد. اثرگذاری که مد نظر اهدا کنندگان جایزه بانوی اثرگذار است بیش از آن که به کمیت یا خارق العاده بودن تاثیرگذاری بانوان توجه داشته باشد به کیفیت کنشگری بانوان در میدان رو به رشد و تعالی ایران اسلامی تمرکز داشته است. در حقیقت چگونگی این تاثیرگذاری در تعالی و ارتقای فرهنگ ایران اسلامی مد نظر بوده است.
بانوی اثرگذار با تاکید بر اثرگذاری ناظر به بانوانی است که کنش و کارشان تنها در ساحت ایده و اندیشه باقی نمانده است و به صورت انضمامی و عملی تغییر و تحولی چشمگیر را در حوزههای مختلف به انجام رساندهاند. در این میان توجه به نوآوری در اثر خلق شده نیز به عنوان نقطه عطفی مد نظر بوده است.
در پایان لازم به ذکر است که تندیس همای در نخستین گامهای فعالیت و حضور خود در جشنواره مردمی عمار قرار دارد و امید دارد فصلی نو و منظری جدید از شاخصها و الگوهای بانوی مسلمان ایرانی حاضر در عرصه فرهنگ و اجتماع را به جامعه معرفی نماید.
جشنوارههای گفتمانی انقلاب اسلامی که جشنواره عمار از مهمترین آنهاست یکی از بهترین بسترها برای گفتوگو و پیشبرد اهداف بلند انقلاب اسلامی در حوزه همکاریهای مشترک میان فیلمسازان مومن انقلابی و بانوان فرهیخته و کنشگر کشورمان است.
همای اوج سعادت به دام ما افتد
اگر تو را گذری بر مقام ما افتد
انتهای پیام/