دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در نشست خبری مطرح کرد؛

ایجاد تحول در سوادآموزی با تأکید بر آموزش‌های مادام‌العمر و مهارت‌های جدید

ایجاد تحول در سوادآموزی با تأکید بر آموزش‌های مادام‌العمر و مهارت‌های جدید
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از دستاوردهای ۴۵ ساله سازمان نهضت سوادآموزی و نقش آن در ریشه‌کنی بی‌سوادی گفت و بر ضرورت ارتقای سواد عمومی و آموزش‌های مستمر تاکید کرد.
کد خبر : 948264

به گزارش خبرنگار آنا، عبدالرضا فولادوند، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با موضوع تبیین برنامه‌های هفته نهضت سوادآموزی و عملکرد و وظایف آتی سازمان نهضت سوادآموزی که امروز برگزار شد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی در طول چهل و پنج سال دستاوردهای بسیار مهمی کسب کرده و همیشه بر ضرورت ارتقای سواد عمومی و آموزش‌های مستمر تاکید داشته است.

وی در سخنرانی خود به مناسبت سالگرد ولادت شخصیت‌های بزرگ اسلامی و ایرانی و روز جهانی سوادآموزی، به اهمیت سواد و آگاهی در توسعه و پیشرفت جامعه اشاره کرد. وی ضمن تبریک به همکاران خود در حوزه سوادآموزی، یادآور شد که امام خمینی (ره) در آغاز انقلاب اسلامی فرمانی صادر کرد که مبنای انقلاب فرهنگی در کشور شد.

فولادوند در ادامه گفت: امام خمینی (ره) به خوبی دریافت که توسعه و پیشرفت جامعه به آگاهی و آموزش بستگی دارد. ایشان می‌دانستند که برای رهایی از استعمار و تحقق استقلال، باید مردم جامعه آگاه و باسواد شوند. هرچه سواد و آگاهی افراد جامعه افزایش یابد، نفوذ استعمار در آن جامعه سخت‌تر و حتی غیرممکن‌تر می‌شود.

وی با اشاره به دستاورد‌های سازمان نهضت سوادآموزی در طول ۴۵ سال گذشته، افزود: از سال ۱۳۵۵ تا امروز، میزان سواد در کشور از ۴۷٫۵ درصد به حدود ۹۷ درصد رسیده است. همچنین، سواد زنان و روستاییان با رشد چشمگیری مواجه شده است. این پیشرفت‌ها نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین‌المللی نیز مورد توجه قرار گرفته و سازمان نهضت سوادآموزی در همایش‌ها و جوایز مختلف بین‌المللی به عنوان پیشتاز در زمینه سوادآموزی شناخته شده است. 

فولادوند با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون سواد بانوان رشد ۲/۵ برابری داشته است، عنوان کرد: همچنین در زندان‌ها ۸۰۰ هزار نفر از زندانیان را آموزش دادیم. در مجموع ۱۱ میلیون نفر در این ۴۵ سال آموزش داده شدند و برای آن‌ها مدرک صادر کردیم.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی به نقش آموزش در تغییر و بهبود وضعیت جامعه اشاره کرد و تصریح کرد: امروز فقط خواندن و نوشتن کافی نیست. سواد به معنای واقعی باید مهارت‌هایی باشد که فرد را قادر سازد مسائل و مشکلات روزمره زندگی خود را حل کند و بتواند در شرایط مختلف تغییرات مثبتی در خود ایجاد کند. این همان چیزی است که جامعه هدف ما به آن نیاز دارد.

فولادوند در ادامه سخنان خود از بازنگری اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزی در برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: در این بازنگری، مأموریت جدیدی به مأموریت‌های پیشین سازمان اضافه خواهد شد. بر اساس اساسنامه جدید، سازمان نهضت سوادآموزی مکلف است علاوه بر ریشه‌کنی بی‌سوادی، به ارتقای سواد عمومی، آموزش‌های مستمر مادام‌العمر و پاسخگویی به نیاز‌های فردی و اجتماعی جامعه بپردازد.

وی همچنین افزود: سواد در دنیای امروز دیگر به توانایی خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود. سواد امروز باید مبتنی بر مفاهیم جدید و نیاز‌های واقعی جامعه باشد و در این راستا، سازمان نهضت سوادآموزی در حال برنامه‌ریزی برای گسترش آموزش‌های متناسب با نیاز‌های فردی و اجتماعی است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در پایان تاکید کرد: با این تحول و بازنگری، سازمان نهضت سوادآموزی در راستای ارتقای سواد عمومی، نقش مهمی در تحقق توسعه پایدار و عدالت اجتماعی خواهد داشت و می‌توانیم امید به آینده‌ای بهتر برای کشور و جامعه داشته باشیم.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از بازنگری اساسنامه این سازمان در برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: اساسنامه فعلی سازمان که در سال 1363 تدوین شده، در حال بازنگری است و پس از تکمیل، برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد.

وی افزود که در این بازنگری، مأموریت‌های جدیدی به وظایف پیشین سازمان افزوده خواهد شد. بر اساس اساسنامه جدید، سازمان نهضت سوادآموزی علاوه بر ریشه‌کنی بی‌سوادی، موظف خواهد بود به ارتقای سواد عمومی، آموزش‌های مادام‌العمر و پاسخگویی به نیازهای فردی و اجتماعی جامعه نیز بپردازد.

 

فولادوند تصریح کرد: در گذشته، مأموریت سازمان نهضت سوادآموزی صرفاً آموزش بزرگسالان در مهارت‌های پایه‌ای مانند خواندن، نوشتن و حساب بود، اما اکنون در نظر داریم آموزش دوره متوسطه اول را برای افراد واجد شرایط نیز در اساسنامه سازمان گنجانده تا دختران و سایر افراد از این فرصت بهره‌مند شوند.

وی همچنین از اضافه شدن سرفصل‌های جدید آموزشی در اساسنامه جدید خبر داد و گفت: در گذشته سازمان نهضت سوادآموزی 40 مهارت را به افراد آموزش می‌داد، اما در اساسنامه جدید، مهارت‌های دیگری از جمله آموزش همگانی، توانمندسازی افراد براساس نیازهای روز و تقاضاهای زندگی، کنترل خشونت، آداب همسایه‌داری و تکالیف اجتماعی گنجانده خواهد شد.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی همچنین بر لزوم آموزش خودمراقبتی به افراد 10 تا 49 سال تأکید کرد و گفت: این آموزش‌ها به کاهش هزینه‌های درمانی کمک خواهد کرد.

وی افزود: خواندن، نوشتن و حساب اولین وظیفه سازمان است که تا پایان دوره اول متوسطه دنبال می‌شود. در حال حاضر حدود 900 هزار نفر بازمانده از تحصیل داریم که از این تعداد، 450 هزار نفر در دوره ابتدایی و متوسطه اول قرار دارند. البته برخی از این افراد به دلایلی آموزش‌ناپذیر هستند و امسال سازمان نهضت سوادآموزی 310 هزار نفر از این افراد را تحت آموزش قرار داده است.

فولادوند همچنین با اشاره به وجود حدود 700 هزار دانش‌آموز اتباع خارجی در مدارس کشور، افزود: تعداد بی‌سوادان و کم‌سوادان در کشور حدود 18 میلیون نفر است.

وی همچنین تأکید کرد: جامعه هدف سازمان نهضت سوادآموزی، افرادی هستند که به دلایل مختلف در سیستم آموزشی کشور قرار نگرفته‌اند. در حال حاضر حدود 450 هزار نفر در دوره ابتدایی در انتظار آموزش هستند و هر سال به این تعداد افزوده می‌شود. به همین دلیل، این سازمان نباید منحل شود، بلکه باید تقویت شده و جایگاه واقعی خود را پیدا کند. مأموریت اصلی این سازمان، توسعه آموزش عمومی و باسوادی در کشور است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اشاره کرد که دوره‌های تحکیم سواد نیز برای جلوگیری از بازگشت به دوره بی‌سوادی تدوین شده است.

وی گفت: در این دوره، سرفصل‌های مشخصی برای تثبیت سواد در نظر گرفته شده و افراد می‌توانند در دوره‌های بعدی نیز شرکت کرده و با تکرار آموزش، فرآیند یادگیری خود را تکمیل کنند.

فولادوند تأکید کرد: باید در 45 سال گذشته حوزه سوادآموزی آسیب‌شناسی شده و توجه بیشتری به کیفیت آموزش‌ها داشته باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب