حسین علیزاده: «فرهاد فخرالدینی» گل سرسبد اساتید ما است/ او بهجای غصه خوردن اثر آفرید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری انا، مراسم بزرگداشت فرهاد فخرالدینی آهنگساز و موسیقیدان پیشکسوت ایرانی عصر امروز چهارشنبه۲۸ آذر در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
این مراسم در ادامه برنامههای سومین جشنواره موسیقی صبا، مراسم بزرگداشت فرهاد فخرالدینی، با حضور جمعی از اهالی موسیقی برگزار شد.
در ابتدا بابک خضرایی مدرس موسیقی با قرائت متنی گفت: فرهاد فخرالدینی نیازی به معرفی ندارد او هنرمندی است که همه او را می شناسند. به معنای واقعی نقاش موسیقی است . او زمزمه و چکیده ایرانیت است که همواره خدمات قابل توجهی را در عرصههای مختلف موسیقی ارائه داده است.
اجرای ساز و آواز با خوانندگی و نوازندگی قیچک پوریا اخواص، ازجمله بخش هایی بود که در این مراسم پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
سپس حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی با قدردانی از تلاش دانشجویان در برگزاری این رویداد گفت: چهره این سالن بسیار شاداب و جوان است که عمده آنها از دانشجویان موسیقی هستند. شرایطی که برنامه را برای ما ویژه تر کرده است. فضایی که دربرگیرنده قدردانی از هنرمندی است که بیشترین رنج را در موسیقی برده است.
وی با بیان اینکه هنرمندانی چون فرهاد فخرالدینی ثابت کردند که این موسیقی همیشه جاودانه است، اظهار داشت: اولین بار در هنرستان موسیقی با فخرالدینی به عنوان یک شاگرد آشنا شدم . در این شصت سالی که از آشنایی ما می گذرد همیشه او سرش روی نت و کتاب های مختلف است. مسیری که هیچ گاه فراغتی از آن پیدا نکرد .
علیزاده اظهار کرد: فرهاد فخرالدینی گل سرسبد اساتید ما بود. او همواره هنرمندی ثابت قدم است که عاشقانه برای موسیقی کار می کرد. به اعتقاد من میتوان تاریخ و روزگار را در او مشاهده کرد.
علیزاده اظهار داشت: آهنگ های فخرالدینی مثل عاشقانه هایی است که در همه ابعاد مختلفش جذابیت های زیادی داشتند. به طور حتم استاد فخرالدینی نه تنها ادامه دهنده راه هنرمندانی چون وزیری و صبا است بلکه با اصالت خاص خود فضای متفاوتی را برای موسیقی رقم زد.
وی افزود: استاد فخرالدینی یک موسیقی شناس تمام عیار و محققی است که به واسطه چنین رویکرد درستی در موسیقی، پژوهش های زیادی انجام داده است. او هنرمندی است که علاوه بر آگاهی و دانش، احساس را هم وارد کار خود می کند. متاسفانه برخی از دانشجویان وقتی وارد فضای پژوهشی موسیقی می شوند احساس را فراموش می کنند و دائم در حال نقد یک پروژه موسیقایی هستند.
علیزاده تصریح کرد: فخرالدینی هنرمندی است که طی این سال ها به پشتوانه بهره مندی از آموزه های هنرمندانی چون صبا، وزیری، دهلوی و دیگر هنرمندان پیشروی موسیقی ایرانی با یک نگاه بسیار معتبر و ارزشمند و با دیدگاه امروزی که بسیار هم شجاعانه است تلاش کرده به موسیقی برسد که زبان احساس امروز است و شما هیچ وقت شعاری در آثارش نمی بینید.
وی توضیح داد: سختی ها و بی حرمتی هایی را تحمل کرده است و ما در تمام این چند دهه باید او را روی سرمان بگذاریم. او دورانی را از سرگذارند که در آن به جای غصه خوردن اثر می آفرید.
وی در پایان گفت: مسیری که از مکتب صبا شروع شده اکنون به مکتب فخرالدینی رسیده پس می توان او را گل سرسبد موسیقی ایران نامید و باید قدرش را هم بیشتر بدانیم.
سپس از ۲ قطعه از ساخته های فرهاد فخرالدینی برای مخاطبان رونمایی شد.
فرهاد فخرالدینی در مراسم تجلیل خود گفت: زندگی انسان ها مملو از خاطرات تلخ و شیرین است که همواره به نوعی ثبت می شوند. مرور این خاطرات برای ما درس است که می فهماند چه جایگاهی در جامعه داریم.
وی افزود:یادم می او روزی با شاگردانم قطعه ای از موسیقی فیلم «شوهر آهو خانم» را اجرا می کردم. مدت کمی از این ماجرا گذشت تا اینکه با محمدتقی مسعودیه در کتابخانه هنرستان بودیم و من نوار پروژه «شوهر آهو خانم» را گذاشتم و او تحسین کرد. دهلوی هم همین نظر را داشت و می گفت چرا کار آهنگسازی نمی کنی. همین موجب شد کار آهنگسازی را آغاز کنم.
سپس «کنسرتو برای ویلن و ارکستر» توسط ارکستر گروه «قاف» به رهبری آرش امینی و تکنوازی ویولن امین غفاری اجرا شد.
بخشی از موسیقی آلبوم «رامشگران» توسط «ارکستر جوانان ایران» به رهبری آرمان نوروزی اجرا و در این اجرا، محمد رضازاده و سهیل رجب به عنوان خواننده و داریوش مؤدبیان و مرآت بهنام به عنوان روایت گر، این گروه را همراهی کردند.
انتهای پیام/