دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سید عباس صالحی:

هنوز اتفاق خاصی برای برای ساخت خانه جشنواره‌ها نیفتاده است

هنوز اتفاق خاصی برای برای ساخت خانه جشنواره‌ها نیفتاده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت در موضوع ساخت خانه جشنواره‌ها هنوز اتفاق خاصی نیفتاده چراکه این طرح هزینه قابل‌توجهی نیاز دارد.
کد خبر : 946741

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» که شامگاه یکشنبه بیست و پنجم آذرماه در تالار وحدت برگزار شد، در جمع خبرنگاران حاضر شده و به سوالات آنها پاسخ داد.

مستندهای سینما حقیقت به دست مخاطبان برسد

سیدعباس صالحی در پاسخ به این پرسش که «سیاست وزارت فرهنگ برای مرتبط کردن مستند‌های جشنواره با نهاد‌های و سازمان‌ها و همچنین جذب مخاطب برای این آثار چیست؟» چنین پاسخ داد که: یکی از مسائل مهم برای ما همین است که آثار دغدغه‌مند در فضای جشنواره باقی نمانند و به دست مخاطبان و گروه‌های هدف برسند. باید تلاش کنیم تا فضای مخاطبان سینمای مستند گسترده‌ترشود. در این راستا، فرصت‌های مختلفی وجود دارد. بخشی از این فرصت به نهاد‌هایی بازمی‌گردد که می‌توانند این فیلم‌ها را در محیط‌های پیرامون خودشان و مخاطبانی که دارند نمایش بدهند و بخش دیگر، فضا‌های اکران سینمایی ماست که در فرصت‌هایی غیر از گروه هنر و تجربه این اثر را روی پرده ببرند.

وی اظهار کرد: دوستان ما در سازمان سینمایی و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی باید روی این نکته تمرکز کنند که چگونه می‌توان فضای مخاطب سینمای مستند را گسترده‌تر کرد؟ به‌نظر می‌رسد با تنوع مضامین و تکنیک‌های خوبی که در سینمای مستند داریم، حتماً این آثار می‌توانند مخاطبان خودشان را پیدا کنند. بخشی از این کار به عهده سازمان سینمایی است که ان شاالله قدامات لازم در این زمینه انجام خواهد داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تقویت بودجه سینمای مستند نیز گفت: علاوه بر بودجه اختصاص یافته برای سازمان سینمایی، سازمان‌ها و نهاد‌هایی که در حوزه مسئولیت اجتماعی باید هزینه کنند هم مدنظر دوستان ما قرار دارند. خوشبختانه ارتباطات خوبی در این حوزه برقرار شده و در حال پیگیری هستیم.

افزایش تمایل مستندسازان به حضور درجشنواره سینما حقیقت

صالحی در پاسخ به این پرسش که جشنواره سینما حقیقت هجدهم را دستاورد دولت قبلی می‌داند و یا دولت فعلی نیز گفت: قطعاً بخش قابل‌توجهی از کار در دولت سیزدهم توسط دوستان ما در سازمان سینمایی رقم خورده و مقدمات برگزاری جشنواره فراهم شده است، اما به هر حال حتماً در این دو سه ماه هم اتفاقاتی افتاده و رویکردی اتخاذ شده که بتواند اعتماد برخی مستندسازان را جلب کند و آنها با رغبت بیشتری پا به این رویداد بگذارند.

وی درباره این که چرا تنها فیلمی که در جسنواره سینما حقیقت امسال به وقایع سال ۱۴۰۱ در استان سیستان و بلوچستان می‌پرداخت («خاک مادر» ساخته محسن اسلام زاده) از جدول نمایش حذف شد نیز گفت: در جشنواره سینماحقیقت، وفاداری به جدول نمایش برای ما یک اصل بود و تا روز آخر هم آن را رعایت کردیم. اما وقتی تهیه کننده‌ای تصمیم گرفته که فیلم خود را از مسیر جشنواره خارج کند آیین‌نامه اقتضا می‌کرد که این کار را بکنیم، اما سیاست ما این استکه از آثار دفاع کنیم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول اصلی است و وقتی مسیری تعریف می‌شود باید به آن وفادار ماند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حمایت از تولید مستند‌های اجتماعی نیز گفت: به نظر من، همین مسیری که امسال فیلمسازان ما در پیش گرفتند شالوده اصلی این حمایت است. ما در سازمان سینمایی تسهیل‌گر هستیم و این خود سینماگران مستند هستند که قدم‌های رو به جلو را برداشته‌اند. به عنوان مثال، پژوهشگر یکی از همین فیلم‌های جشنواره حقیقت امسال سه سال روی این فیلم وقت گذاشته بود. در نتیجه، آن اثر صرفاً یک مستنند نیست بلکه یک اثر پژوهشی است. انصافاً از این اتفاقات خوب و فیلم‌هایی که پشتش ایده، خلاقیت و تفحص‌های اجتماعی خاص بود در جشنواره امسال کم ندیدیم؛ مسیری که تا الان طی شده مسیر خوبی است و حتماً در این زمینه شاهد اتفاقات بهتری خواهیم بود.

فرجام وعده ساخت خانه جشنواره‌ها

وزیر فرهنگ و ارشاد درباره وعده ساخت خانه جشنواره یا «آسمانه هنر» که در دولت قبل مطرح شده بود، توضیح داد: هنوز اتفاق خاصی در این زمینه رخ نداده، چون در مبادی اولیه کار‌های قابل توجهی وجود دارد و چشم انداز ساخت و ساز هم هزینه قابل توجهی نیاز دارد.

صالحی در بخش دیگری از این گفتگو به پرسش خبرنگار آنا که از او درباره سیاست‌های این وزارتخانه والبته موضع شخصی خودش درباره احتمال افزایش قیمت بلیت سینما پرسیده بود نیز پاسخ گفت که از اینــجـا قابل مشاهده است.

لازم به یادآوری است، هجدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت که از هجدهم تا بیست و پنجم آذرماه به دبیری محمد حمیدی مقدم برگزار شد، امشب با برگزاری آیین اختتامیه در تالار وحدت به پایان رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب