معاون فناوری وزیر علوم: ایجاد پیوند میان دانشگاه و صنعت؛ نیاز اساسی کشور در عصر نوآوری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشوری صبح امروز (یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳) با حضور حسین سیمایی، وزیر علوم، و پیمان صالحی، رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و معاون پژوهشی وزارت علوم، در سالن ابوریحان بیرونی دانشگاه شهیدبهشتی برگزار شد.
محمد نبی شهیکی در این مراسم به شاخصهای انتخاب و معرفی دستاوردها اشاره کرد و گفت: معیارها شامل قابلیت صادرات، حوزههای فناوری با اولویت نظام چالشها و نیازها، دانشبنیان بودن و اخذ مجوزهای مورد نیاز، ثبت فناوری در سامانه سافا (TRL) و داشتن قابلیت تجاریسازی است.
وی افزود: نتایج بیش از دو دهه نشان میدهد کشورهایی که توانستهاند از تله درآمدی متوسط خارج و به درآمد بالا دست یابند، علاوه بر انباشت عوامل تولید مانند نیروی کار و منابع طبیعی، عامل متمایزی به نام سهم نوآوری و فناوری نیز دارند.
نبی شهیکی گفت: این کشورها پژوهشهای صنعتی را به فناوری عمیق تبدیل کرده و از ظرفیت دانشگاه به عنوان نهاد تحقیق و توسعه استفاده نمودهاند.
معاون فناوری وزارت علوم همچنین تصریح کرد: دانشگاهها باید در یک زیستبوم تعریفشده همکاری کرده و نمیتوانند بهطور جداگانه عمل کنند.
وی همچنین به مفهوم دانشگاه صنعتساز اشاره کرد و افزود: ما انتظار نداریم تمام پژوهشها به سمت صنعت حرکت کنند، اما بخشی از مأموریت برخی دانشگاهها بودجهگذاری مناسب و نوسازی روابط بین دانشگاه و صنعت است که این تعاملات نیازمند معمار سازمانی و فرهنگسازی جدید در دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری است.
در پایان، معاون فناوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: امروزه ۱۳ هزار و ۳۶۰ واحد فناور داریم و اگر نتوانیم مسیر دانشگاهها را به سمت ابرروندها تغییر دهیم، چندان نمیتوانیم به نتایج بهبودی امیدوار باشیم.
انتهای پیام/