رفع مشکلات محیط زیستی واحدهای صنعتی
مهدی اعتمادی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: این مجموعه در قالب دو شرکت دانش بنیان در زمینه تصفیه پساب و تصفیه هوا فعالیت دارد. هر دو شرکت نیز دانش بنیان هستند. شرکت دانش بنیانمان در زمینه تصفیه پساب سازنده، طراح و بهره بردار سیستم های تصفیه پساب است؛ این شرکت ابتدا چالش یک صنعت را شناسایی میکند. سپس از بحث آزمایشگاهی تا بهره برداری سیستمی را طراحی و تحویل آن صنعت میدهد.
دکترا مهندسی شیمی افزود: هم اکنون در زمینه تصفیه پسابهای صنعتی انواع دستگاهها و سامانههای مختلف برای شرکتهای پروتئینی، گوشتی و پالایشگاهها و شرکتهای نفتی تولید کردهایم. اخیرا نیز با بهرهگیری از این سامانهها و دستگاهها توانستهایم مشکلات محیط زیستی یکی از شرکتهای تامین کننده گوشت را برطرف کنیم.
وی درباره عملکرد این سامانه اظهارکرد: عمکرد این سامانه در چند بخش مختلف تعریف شده است. در یک بخش عملکرد متعادلسازی و آشغالگیری مکانیکی دارد؛ آشغال گیر مجهز به الکترودهای خود تمیز شونده نانویی است که میتواند از خوردگی جلوگیری کنند و طول عمر دستگاه را افزایش دهد.
این پژوهشگر عنوان کرد: بخش مخازن نگهداری و چربی گیر نیز با بهره گیری از فناوری نانو حباب و غشاهای نانویی طراحی و ساخته شدهاند؛ این سیستم قابلیت کنترل اتوماتیک دارد و می تواند بدون اپراتور روزانه بیش از 300 هزار لیتر یا 300 مترمکعب در روز آب پساب را تصفیه و وارد محیط زیست کند.
اعتمادی گفت: با استفاده از نانو حبابها میزان COD پساب( میزان اکسیژن خواهی مواد شیمیایی معلق در آب پساب) کاهش داده میشود. نانو حباتها در بخش ازنزنی(فرآیند ضد عفونی) نیز بار میکروبی و عفونی پساب را کاملا از بین میبرد.
وی افزود: آب خروجی هر کارخانه ای باید استاندارد محیط زیستی(همانند کشاورزی، آب شرب و آب های سطحی) داشته باشد. سخت ترین استاندارد محیط زیست ابتدا استاندارد شرب و پس از آن استاندارد آب های سطحی است. این کارخانه ها باید استاندارد را به گونهای رعایت کنند که آب خروجی شان وارد رودخانه ها شود.
به گفته وی، اکنون توانستهایم با رفع مشکلات محیط زیستی این شرکت تامین کننده گوشت، اقدامات خوب و ارزشمندی در این زمینه انجام دهیم؛ این پروژه گردش مالی زیادی به همراه دارد؛ ارزش مالی این پروژه که در جاجرود اجرا شده 70 میلیارد ریال بوده است.
وی به چالشهای این حوزه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سازمان محیط زیست برای مباحث محیط زیستی کارخانهها جریمهای تعیین کرده است. هر کارخانهای آلودگی محیط زیست داشته باشد باید یک درصد از فروش سالانهاش را به عنوان جریمه به سازمان محیط زیست پرداخت کند. تعیین این جریمه خوب است اما درآمدی که محیط زیست کسب می کند صرف چه اموری میشود؟ آیا میتواند مشکلات و چالشهای محیط زیست را برطرف کند؟
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهارکرد: این یک درصد هزینه به جای اینکه در صندوقهای مختلف هزینه شود می تواند به صورت وام به شرکتهای دانش بنیان و صنعتگران و مراکزی که دچار مشکل آب و فاضلاب هستند، اختصاص پیدا کند تا مشکلات این حوزه برطرف شود.
انتهای پیام/