دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

برگزیده جایزه مصطفی مدیر گروه علوم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی (ص) شد

برگزیده جایزه مصطفی مدیر گروه علوم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی (ص) شد
پروفسور محمد اقبال چودری، برگزیده مقیم کشور‌های اسلامی جایزه مصطفی (ص) سال ۲۰۲۱ به طور رسمی کار خود را به عنوان مدیر گروه علوم و فناوری زیستی و پزشکی این جایزه آغاز کرد.
کد خبر : 942159

به گزارش خبرگزاری آنا، پروفسور چودری، این دانشمند برجسته پاکستانی، استاد شیمی آلی و شیمی فرآورده‌های طبیعی است و از سال ۲۰۰۲ مدیریت مرکز بین‌المللی علوم شیمیایی و زیستی (ICCBS) در دانشگاه کراچی را بر عهده دارد که عالی‌ترین پژوهشگاه علوم شیمیایی و زیستی در کشور‌های در حال توسعه لقب گرفته است.

چودری که متولد سال ۱۹۵۹ در پاکستان است به تازگی از سوی رئیس جمهور پاکستان در جایگاه خود به عنوان دبیرکل کامستک (کمیته دائمی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی) ابقاء شد. این چهره برجسته شیمی آلی، تاکنون چندین پژوهشگاه هم در داخل پاکستان و هم در کشور‌های دیگر راه‌اندازی کرده است. 

او بیش از هزار مقاله علمی نوشته و ۵۷ حق امتیاز بین‌المللی به ثبت رسانده است. علاوه بر این، با نوشتن ۶۸ کتاب و ۴۰ فصل در کتاب‌های دیگر، کارنامه خود را در حوزه شیمی آلی زیستی پربارتر نموده است. چودری که استاد راهنمای نزدیک به صد دانشجوی دکتری بین‌المللی نیز است به کمک گروه خود آزمایش‌هایی را طراحی کرده تا بتواند که اثرگذاری گیاهان دارویی را ثابت کند. علاقه او به حوزه فعالیت‌های زیستی ترکیبات طبیعی و مصنوعی، او را به دانشمندی بزرگ تبدیل کرده که با استفاده از این ترکیبات در طرح‌های پژوهشی خود، درصدد رفع اختلالات سوخت‌وساز و عصب‌شناختی برآمده است. 

پروفسور چودری در سال ۲۰۲۱ برگزیده مقیم کشور‌های اسلامی جایزه مصطفی (ص) شد. این جایزه به دلیل اثر او برای (کشف مولکول‌های جذاب با کاربرد‌های درمانی) به او اختصاص یافت. در این سال‌ها، گروه دکتر چودری روی گیاهان دارویی بسیاری که در طب سنتی به کار می‌روند، تحقیق کرده‌اند و موفق شده‌اند از آنها چندین ترکیب زیست‌فعال یا داروی بالقوه استخراج کنند. مثلا در گونه‌ای زبان پس قفا (Delphinium denudatum) ماده‌ای کشف کرده‌اند که خاصیت قوی ضد صرع دارد. سپس برای تحقیقات بیشتر، آن را در آزمایشگاه به شیوه مصنوعی ساخته‌اند. این ترکیبات گیاهی و مشابه‌های مصنوعی آنها هم‌اکنون در کارآزمایی‌های بالینی به کار می‌روند. 

جایزه مصطفی (ص) علاوه بر گروه علوم و فناوری زیستی و پزشکی، گروهی با عنوان علوم پایه و مهندسی نیز دارد که این گروه‌ها وظیفه بررسی و غربالگری پرونده دانشمندان معرفی شده از سوی موسسات و دانشگاه‌های معتبر جهان را بر عهده دارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب