تولید ۳۱۸ محصول در حوزه امنیت غذایی توسط محققان دانشگاهی
محمد ضعیفیزاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل درباره تولید ۳۱۸ محصول در حوزه امنیت غذایی به خبرنگار آنا گفت: در مورد امنیت غذایی سه طرح را در حال اجرا داریم، یکی از این طرحها، طرح پروهیل در مورد عصاره و میکس انواع گیاهان دارویی است. این محصولات خاصیت درمانی، تغذیه و انرژیزا دارند و شرکت سازنده به تولید نهایی رسیده و گردش مالی نسبتاً بالایی دارد و جزء شرکتهایی است که هم هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوده و هم دانشجویان در آنجا مشغول به کار هستند.
ضیعفیزاده افزود: محصول دوم تولید عسل برای بیماریهای خاص مانند دیابت، آلزایمر و ترک اعتیاد است که فرد فقط با خوردن یک قاشق عسل موارد مورد نیاز خود را تأمین میکند.
وی گفت: مورد بعدی که در حوزه امنیت غذایی کار کردهایم و در مرحله اخذ مجوز هستیم، تولید قرص چای با منشأ گیاهی است که در زمینههای مهار دیابت، پروستات و... مفید است. تولید این قرصها اکنون در مرحله اخذ مجوز از سازمان غذا و داروست که در صورت اخذ مجوز تولید نهایی صورت خواهد گرفت.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل ادامه داد: این محصول نیز منشأ گیاهی دارد و عضو هیئت علمی دانشگاه در تولید آن نقش علمی ایفا میکند و در بخش تولید و فرمولاسیون نیروی انسانی متخصص نیاز است که میتوان از دانشآموختگان دانشگاه نیز استفاده کرد.
ضیعفیزاده یادآور شد: با تولید ۳۰۰ نوع محصول با عنوان پروهیل و نزدیک به ۶ محصول در عسلهای فراسودمند و ۱۲ قرص چای، وارد میدان شده ایم و در زمینه سایر مواد غذایی نیز شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور که در مرکز رشد دانشگاه آزاد اردبیل استقرار دارند در حال فعالیت برای رسیدن به تولید نهایی هستند.
وی خاطرنشان کرد: هم در شرکت پروهیل و هم در عسل فراسودمند اختلاط یافتههای علمی با مجموعه تحقیقات دست به دست هم داده و محصولی را تولید میکند که میتواند در مواقع بحران از جمله سیل، زلزله و جنگ در تأمین مواد غذایی ویژه و مواد دارویی به کمک مردم بیاید.
ضیعفیزاده افزود: دانشگاه در راستای تولید بذر سالم، نهال سالم و سازگار با شرایط محیطی گامهایی را برداشته و به کمک آزمایشگاهای تخصصی و یارگیری از رشتههای پزشکی، کشاورزی و علوم پایه در تولید مکملهای غذایی، داروی گامهای موثری برداشته شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل گفت: اکثر این کارها توسط شرکتهای دانشجویان و هیئت علمی در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی اسلامی اردبیل انجام میشود و طبق قرارداد منعقده قسمتی از آن را به دانشگاه اختصاص میدهند.
ضعیفیزاده اضافه کرد: در مورد عسل و قرص چای مشابه خارجی نداریم، اما در میکسهای گیاهی و عرقیات گیاهی احتمال وجود محصولات مشابه خارجی میرود.
انتهای پیام/