کنگره ملی تروما فرصتی برای کاهش مرگهای ناشی از حوادث
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا، حسن ابولقاسمی در نشست خبری چهارمین کنگره ملی تروما، با بیان اینکه موضوع تروما برای دانشگاه بقیهالله از اهمیت بسیار زیادی برخوردا است، گفت: علاوه بر مشکلات ترومایی کشور، این روزا میزبان مجروحان لبنانی بودیم و که ۵۰ درصد از آنها خدمات خود را دریافت کردند.
وی افزود: قطب تروما در دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله از سال ۱۳۹۲ تا امروز سه کنگره تروما را برگزار کرده و در حال برگزاری چهارمین کنگره در کشور هستیم.
وی افزود: ۴۹ هزار مرگهای غیر طبیعی در کشور داشتیم که علتهای مختلفی مانند تصادفی، آتش سوزی، سقط جنین و ... که از جمله تروماها هستند رخ داده است.
وی تاکید کرد: این تعداد مرگها بسیار زیاد بوده و متاسفانه از سال ۱۳۹۶تا امروز تروما در کشور افزایش داشته است. باید به پیشگیری بپردازیم. وقتی میگوییم مرگ غیر طبیعی یعنی قابل پیشگیری هستند.
ابولقاسمی تاکید کرد: با ارتقای ایمنی میتوان از تروما و مرگهای ترومایی کاست. وقت ان است که موضوع تروما در کشور یک مدیریتی داشته باشد.
در ادامه این نشست مسعود خاتمی نماینده مجلس نیز گفت: یکی از مهمترین بیماریهای غیر واگیر تروما، جهان به این سمت میرود که میزان مرگ و میر ترومایی کاهش پیدا کند. متاسفانه در کشور همچنان برخی مرگهای ترومایی مانند مرگهای ناشی از تصادفات جادهای بالاست.
رئیس قطب ترومای کشور گفت: از چند سال قبل که مسئولیت تروما به دانشگاه علومپزشکی بقیهالله واگذار شد و این دانشگاه چندین مرکز را راهاندازی کرد.
خاتمی بیان کرد: جهان دستاوردهای بسیار زیادی در رابطه با تروماهای جنگی رسیده است. در کشور ما نیز این دستآورد از جنگ تحمیلی را داشتهایم. مثلا زمان رسیدن به مصدومها کاهش پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: دولتها باید مرجعیت علمی به تروما داده و آن را به رسمیت بشناسند. خوشبختانه وزیر بهداشت خود یکی از کسانی است که در زمینه تروما فعال بوده است و از سوی دیگر رئیس جمهور نیز خود از جمله پزشکان جنگ بوده و آشنایی کاملی داشته و میتواند به اسن حوزه کمک کند.
عضو کمیسیون بهداشت تاکید کرد: قطب کرونای دانشگاه علومپزشکی بقیهالله در زمینه آموزش و پژوهش تروما فعال بوده و امیدواریم بتوانیم با حمایت وزارت بهداشت و همکاری دانشگاههای علومپزشکی راهکارهای مناسبی برای مقابله تروماها به کاربرد.
حسنعلی محبی، جانشین قطب علمی تروما نیز با بیان اینکه گسترش مرزهای دانش و سیاستگذاری و راهبری تروما از جمله اهداف ایجاد قطبهای علمی تروما است، گفت: مساله اصلی ما فرادستگاهی بودن تروما و نبود سک متولی اصلی برای هماهنگی دستگاههای مختلف است.
او ادامه داد: یکی از کارهایی که ما سالگذشته انجام دادیم، برگزاری جلسات مختلف دررشورای عالی سلامت و امنیت غذایی و تشکیل یک کمیسیون برای تولیت تروما بود که با شهادت آیتالله رئیسی نیمه کاره ماند. با امدن دولت جدید دوباره مکتبات خود را آغاز کردهایم و امیدواریم که وزیر بهداشت در این رابطه مساعدت لازم را داشته باشد.
وی با بیان اینکه در ایران ۱۰ مرکز ملی تروما داریم، گفت: در چهارمین کنگره ملی تروما میزگردهایی با حضور مسئولین این مراکز برگزار میشود.
محبی یادآور شد: تروما حدود ۵ درصد از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص میدهد.
ابرهیم متولیان دبیراجرایی چهارمین کنگره ملی تروما اظهار کرد: به دلیل مشکلات کرونا سومین کنگره به صورت مجازی برگزار شد. این کنگره فرصت خوبی برای شناسایی روشهای جلوگیری از تروماها و مرگهای ترومایی دارد.
متولیان بیان کرد: چهارمین کنگره تروما، ۲۳ و ۲۴ ابانما با حضور ردههای پزشکی و پرستاری کشور و حضور ویدیویی مهمانان خارجی در تالار رازی دانشگاه علوم پزشکی رازی برگزار میشود.
وی افزود: در کنار این کنگره، نمایشگاهی برای معرفی ابزارهای کاربردی در تروما مورد استفاده قرار میگیرد.
سلیمان حیدری دبیر علمی این کنگره نیز گفت: این کنگره برای بررسی و باز اموزی آخرین درسهای تروما برگزار میشود و تلاش شده است از ظرفیت علمی همه دانشگاهها استفاده شود.
وی افزود: ۱۲۰ مقاله دریافت کردیم، که ۴۰ مقاله برای ارائه حضوری و ۱۵ مقاله برای چاپ در کتابجه مورد استفاده قرار میگیرند.
حیدری یادآور شد: سه میزرگرد خاص داریم که نخستین آن در رابطه با غزه است. دومین میزگرد در رابطه با هوش مصنوعی و تروما است، میزگرد خاص سوم اخلاق پزشکی و تروما است.
وی بیان کرد: یکی از اهداف کنگره پاسخگویی در رابطه حوزههای مختلف تروما است.
دبیر علمی کنگره تروما گفت: در طول سی سال گذشته توانمدیهای ما در پاسخ به تروما افزایش یافته است. وضعیت کیفی رسیدگی به تروما بسیار مهم است که خوشبختانه در این رابطه وضعیت بسیار خوبی داریم.
انتهای پیام/