همراهی شرکتهای دانش بنیان در توسعه صنعت تایر/ فرصت تولید فناورانه را نسوزانید
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، مصطفی تنها، سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر به ضرورت توسعه و استفاده از فناوری در بخش تولید در این صنعت، اشاره کردو گفت: امروز صنعت تایر کشور با استفاده ازتکنولوژی نانو تولید تایررا با کیفیت بالا به بازار عرضه میکند.
سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر تصریح کرد:اما هنوز برای تولیدات تایر در کشوراز تکنولوژیهای قدیمیتر استفاده میشود و این صنعت از آخرین تکنولوژی روز دنیا محروم مانده است؛ چرا که سطح علمی کشور در سطح علمی جهان قرار ندارد. بیشتر کشورهای جهان از هوش مصنوعی برای تولید تایر بهرهمند هستند، اما تولید تایردر ایران بدون بهره مندی از هوش مصنوعی انجام میگیرد و این وضعیت نشان از ضعف فناوری در صنعت تایرسازی کشور است.
تولیدات تایربا استانداردهای جهان مغایرت دارد
سخنگوی انجمن تایر تصریح کرد: صنعت تایر در گذشته، تکنولوژی و دستور العملهای طراحی، فرمولاسیون مواد از کشورهای دیگر وارد و در بخش تولید استفاده میشد، اما در حال حاضر ماشین آلات، فناوری و نرم افزارهای مورد نیاز چرخه تولید در داخل کشور طراحی و تولید میشود.
تنها تصریح کرد: هرچند فناوریهای نوین در صنعت تایر به دست دانشمندان و متخصصین کشور طراحی میشود، اما به دلیل ضعف واردات فناوری به کشور، تولیدات تایربا استانداردهای جهان مغایرت دارد.
سخنگوی انجمن تایرتاکید کرد: در حال حاضر بعضی از شرکتهای تولید تایر توسط نهادهای ذی ربط جزء شرکتهای دانش بنیان محسوب میشوند، همچنین به صورت گسترده در بخشهای مختلف تولید تایر از شرکتهای دانش بنیان استفاده میشود چرا که سطح اتوماسیون این شرکتها بالا است و در تولید مواد اولیه جایگزین، پیشرفت چشمگیری صورت گرفته است.
سخنگوی انجمن تایردر بخش دیگر با اشاره به وضعیت نگران کننده صنعت تایر کشور درتامین نقدینگی، گفت: بتازگی پیشنهاد افزایش قیمت به وزارت صنعت ابلاغ شده است، اما هیچ پاسخی در رابطه با تایید و یا تکذیب این درخواست تاکنون دریافت نشده است.
تنها با اشاره به افزایش و یا کاهش قیمت تایر گفت: به صورت دقیق نمیتوان اعلام کرد آیا افزایش قیمت اتفاق میافتد و یا به تولیدکنندگان تسهیلاتی جدید تعلق داده میشود.
سخنگوی انجمن تایر ادامه داد: با توجه به تورم حاکم بر جامعه ثابت نگه داشتن قیمتها باعث فشار اقتصادی به تولید کنندگان وعرضه کنندگان در زنجیره صنعت تایرمی شود، چرا که برای خرید مواد اولیه با افزایش قیمت روبرو میشوند و زمانی که تولید کنندگان قیمت نهای محصول را افزایش ندهند، سود عملیاتی به صفر میرسد در چنین شرایطی چگونه زیانهای زنجیره تولید تایر را پرداخت کنند؟
جایگاه تایر ایران در خاورمیانه
تنها با اشاره به جایگاه زنجیره تولید تایرایران در خاورمیانه، گفت: صنعت تایرایران و ترکیه از جایگاه مناسبی در منطقه برخورداراست وجزء تولید کنندگان اصلی در خاورمیانه محسوب میشود، اما این صنعت در ترکیه با توجه به جانمایی فناوری و استفاده از ماشین آلات و دستگاههای نوین، نسبت به صنعت تایر ایران جایگاه مناسب تری در این بخش دارد.
به گفته سخنگوی صنعت تایرکشور، گفت: ترکیه با حمایت ازحضور مستقیم سرمایه گذاران و برندهای مطرح تایر جهان در این کشور، گوی رقابت را از صنعت تایر ایران گرفته است.
وی اظهار کرد: البته در شرایطی که فناوری و سرمایه گذاری ترکیه دراین صنعت بیشتر شده، ایران توانسته همچنان رقیب اصلی کشور ترکیه باقی بماند و بازار مناسبی در سطح خاورمیانه داشته باشد، اما شرایط کشور باعث ایجاد محدودیت همکاری و سرمایه گذاری جهانی میشود و نمیتوانند از تکنولوژی نوین دنیا بهرمند شود. تاکید می کنم که ایران همچنان با تکیه بر متخصصان داخلی، رقیب ترکیه باقی مانده پس بهتر است فرصت تولید فناوری را نسوزانیم.
تنها، تاکید کرد: ادامه این روند، وضعیت ایران در بازاررقابتی خاورمیانه را دچار چالشهای زیادی خواهد کرد که این به معنی فرصت سوزی در توسعه و افزایش حضور تایرهای تولیدی در بازار منطقه است.
نگرانی از حضور عربستان در بازار تایر خاورمیانه
تنها، با اشاره به نیاز صنعت تایرکشور به سرمایه گذاری و مشارکت با سایر برندهای مطرح جهانی، گفت: عربستان در صنعت تایر، جایگاهی نداشت، اما امروز شنیدهها حاکی از سرمایه گذاری برندهای معتبر جهان در صنعت تایرسازی عربستان است که در آینده، این کشور میتواند به راحتی بازارهای خاورمیانه را تصاحب و رقابت ایران برای حضور در بازارها را به چالش بکشاند.
انتهای پیام/