دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 آبان 1403 - 00:03

محصول دانش‌بنیان به کمک بیماران سرطانی آمد؛ مقابله با آسیب به بافت‌های بدن

محصول دانش‌بنیان به کمک بیماران سرطانی آمد؛ مقابله با آسیب به بافت‌های بدن
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید محصولی شده که قادر است داروی ضدسرطان را در درون خود جای داده و فقط در بافت سرطانی به آزادسازی این داروها اقدام کند.
کد خبر : 938700

خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام با تولید چندین محصول در زمینه‌های کشاورزی و پلیمری توانسته نقش مهمی در ارزآوری و جلوگیری از ارزبری داشته باشد.

این شرکت دانش‌بنیان با تولید محصولات پلیمری با کاربردهای نوین این فرضیه را که پلیمرها دارای کاربرد محدودی هستند را رد می‌کند، چراکه تمام آنچه در بخش‌های مختلف صنعتی و مصرفی وجود دارد به‌گونه‌ای ترکیبات پلیمری هستند.

تیم تحقیق و پژوهش این شرکت دانش‌بنیان ازسویی به تولید محصول در زمینه پزشکی هم پرداخته که محصول «نانو حامل دارویی هوشمند سوپرمغناطیسی» از آن جمله است و برای انتقال دارو به بافت‌های ویژه در بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ساخت کپسول پلیمری که قادر باشد داروی خاص به‌خصوص داروی ضدسرطان را در درون خود جای داده و فقط در بافت سرطانی به آزادسازی این داروها اقدام کند از دیگر دستاوردهای این شرکت دانش‌بنیان است.

مزیت محصول دانش‌بنیان «نانو حامل دارویی هوشمند سوپرمغناطیسی» این است که با مصرف داروهای ضدسرطان این قبیل داروها بر سایر بافت‌های بدن تأثیر مضرّ و مخرّب نخواهد داشت.

مزایای «نانو حامل دارویی هوشمند سوپرمغناطیسی»

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «پویش‌پژوهان آسو» و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام که دانشیار رشته شیمی تغذیه و عضو هیئت علمی پژوهشکده آتش شیمی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز هست و مدت 20 سال در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول فعالیت بوده در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا درباره فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی این شرکت و محصولات آن اظهار کرد: بعد از چند سال کار آموزشی و پژوهشی آکادمیک صرف به این نتیجه رسیدیم که باید پژوهش‌های خود را درراستای کاربردی‌تر و قابل استفاده کردن جامعه اصلاح کنیم.

حسین پیمان عنوان کرد: به‌همین دلیل با نیازسنجی آنچه در بطن جامعه و صنعت نیاز است به طرح مسئله برای پژوهش‌های آینده خود اقدام کردیم، در این راستا ۵ تا ۶ سال گذشته یک شرکت را در دانشگاه ثبت و مستقر کردیم که رسالت این مجموعه تحقیق و تولید محصولات با کاربردهای نوین پلیمری بود.

وی متذکر شد: براساس مطالب ارائه شده در نخستین گام با نیازسنجی جامعه، طرح مسئله و ایجاد مسئله به سمت تحقیقاتی رفتیم که خروجی آنها منتج به محصولات کاربردی در زمینه محصولات نوین پلیمری باشد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان متذکر شد: شاید چنین فرض شود که پلیمرها کاربردهای محدودی دارند، اما تمام آنچه در بخش‌های مختلف صنعتی و مصرفی وجود دارد، به‌گونه‌ای ترکیبات پلیمری هستند.

پیمان یادآور شد: از زمان آغاز فعالیت با رویه جدید موفقیت‌های خوبی به دست آوردیم و بارزترین موفقیت در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد بود که بین ۴ هزار ایده و محصول ارائه شده به‌عنوان محصول برتر توانستیم خروجی شرکت دانش‌بنیان را داشته باشیم.

وی تأکید کرد: همچنین در رویداد حل مسئله در کشور و مرحله کشوری با توضیحات به صنعت‌گران و تیم‌های علمی به‌عنوان ایده و محصول برتر محصول خود را رونمایی کردیم.

از زمان آغاز فعالیت با رویه جدید موفقیت‌های خوبی به دست آوردیم و بارزترین موفقیت در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد بود که بین ۴ هزار ایده و محصول ارائه شده به‌عنوان محصول برتر شدیم

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان توضیح داد: همچنین در رویدادی که در زمینه محصولات نوین کشاورزی برگزار شده بود، یکی از محصولات شرکت دانش‌بنیان توانست به‌عنوان محصول برتر شناخته شود که نظر تمام تیم‌های حاضر در آنجا را به خودش جلب کرد، امیدواریم این محصولات بتوانند در مرحله کاربردی هم به خوبی بدرخشند.

پیمان عنوان کرد: هدف ما در مجموعه دانشگاه آزاد به‌خصوص در تیم‌های پژوهشی این است، محصولاتی به جامعه ارائه کنیم که علاوه بر کاربردی بودن نیاز صنعت و جامعه را برآورده کنند و برای مجموعه دانشگاه آزاد مثمر باشند.

وی مطرح کرد: براین اساس با قدردانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام به‌ دلیل همکاری بسیار خوبی که با تیم‌های پژوهشی و شرکت‌های مستقر در این دانشگاه‌ها برای در اختیار قرار دادن فضای کاری و پژوهشی مناسب و مهیا کردن بستری برای استفاده از امکانات آزمایشگاهی و تحقیقاتی به وجود آورده، امیدواریم با سرمایه‌گذاری و همکاری در زمینه تولید صنعتی محصولاتی که در میان تیم‌های پژوهشی و شرکت‌ها به نتیجه می رسند به‌خصوص محصولاتی که در شرکت داشتیم، مورد توجه بازار مصرف قرار بگیرند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: محصولات صنعتی دانش‌بنیان ابتدا بر مبنای نیازسنجی انتخاب و متناسب با بالاترین استانداردهای ممکن طراحی و تولید شده‌اند، امیدوارم با همکاری در سرمایه‌گذاری و تولید این محصولات بتوانیم هم جامعه را از این محصولات منتفع کنیم و هم مجموعه دانشگاه آزاد از این راه علاوه بر به ثمر رساندن رسالت علمی خودش از منافع مالی آن نفع ببرد.

رفع معضل بیابان‌زایی و ریزگردها با محصولی دانش‌بنیان

پیمان تشریح کرد: محصولاتی که ارائه کردیم براساس نیاز جامعه طراحی شده‌اند، بنابراین در صورت تولید صنعتی بخش قابل توجهی از نیاز جامعه هدف را مرتفع خواهد کرد، به عنوان مثال محصول نانوحامل دارویی هوشمند در صورت استفاده و در تولید صنعتی به‌خصوص در زمینه داروهای ضدسرطان می‌تواند یک درمان بسیار خوب و مفید برای بیمارانی باشد که درگیر این مشکل هستند.

وی در بخش دیگری از گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا با اشاره به محصول «نانو جاذب پلیمری آب» عنوان کرد: این محصول توانایی مقابله با ریزگردها و بیابان‌زایی را دارد و می‌توان معضل بیابان‌زایی و ریزگردها را به‌درستی با حفظ منابع طبیعی و عدم لطمه زدن به زیست‌بوم‌ها مرتفع کرد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان بیان کرد: محصول دیگری که در این شرکت موفق به طراحی و تولید شدیم، «نانوکود با هوش پلیمری» نام دارد و علاوه بر اینکه می‌توانست کودهای شیمیایی را به صورت مشخص در اختیار گیاهان قرار بدهد، به دلیل مزایایی ازجمله زیست‌پذیری و قابلیت ارتقای کیفیت خاک می‌تواند در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد و بخش کشاورزی را از این مزایا بهره‌مند کند.

پیمان افزود: مطمئنیم محصولاتی که در تیم‌های پژوهشی به‌خصوص تیم پژوهشی براساس نیازسنجی بازار و جامعه برنامه‌ریزی شده‌اند، در جامعه هدف مورد استفاده و بهره‌برداری مطلوب قرار می‌گیرند.

وی در پاسخ به سؤال دیگر که هدف از طراحی و تولید محصول نانو حامل دارویی چه بود؟ گفت: هدف این بود علاوه بر اینکه داروی ضدسرطان را مستقیماً به بافت سرطانی برسانیم و سایر بخش‌ها و ارگان‌های بدن را از تأثیر داروهای ضدسرطان محفوظ بداریم، چند نقطه دیگر را در آن لحاظ کردیم که موجب تمایز این دارو با داروهای دیگر می‌شود.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان متذکر شد: محصول نانو حامل دارویی به دلیل استفاده از نانوذرات سوپرمغناطیسی در مرکز آن امکان رهگیری دارو را برای ما مهیا می‌کند و همانطور می‌توانیم با اعمال میدان مغناطیسی با دستگاه «ام.آر.آی» از درمان همزمان دارویی و گرماتراپی استفاده کنیم و بافت سرطانی را به این ترتیب سریع‌تر و بهتر مورد درمان قرار دهیم.

پیمان با طرح این سؤال که چرا با وجود اینکه توانستیم نمونه‌های آزمایشگاهی و پایلوت محصولات نانویی را طراحی کنیم، اما نتوانستیم آنها را تجاری‌سازی کنیم، عنوان کرد: این معضلی است که در کشور ما وجود دارد و با ارتباط بین پژوهشگر و واحدهای فناور و صنعت‌گر و راه‌اندازی و فعالیت مراکز رشد و سراهای نوآوری تلاش کردیم در این زمینه اقدامات خوبی انجام شود.

وی تشریح کرد: این موضوعات در صورتی موفق می‌شوند که سرمایه‌گذاری مالی مناسب صورت بگیرد و سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها جزء سرمایه‌گذاری‌های پرریسک محسوب می‌شود به‌دلیل کمبود منابع مالی در این بخش، بسیاری از طرح‌هایی که از نظر علمی مورد تأیید قرار گرفتند هنوز تجاری‌سازی نشده‌اند!

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان افزود: در مجموعه مراکز رشد دانشگاه آزاد شاهد حمایت‌های بسیار خوبی درباره استقرار و بهره‌مندی از خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه هستیم و در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام هم شاهدیم که این خدمات به صورت مطلوب و در حد استاندارد به شرکت‌ها و تیم‌های پژوهشی داده می‌شود و فقط نیاز است که درراستای کسب مجوزها و سرمایه‌گذاری مالی تلاش‌های بیشتری صورت بگیرد تا خروجی‌های این مراکز در جامعه مشاهده شود.

پیمان مطرح کرد: اگر بخواهیم مراکز رشد و تیم‌های تحقیقاتی و شرکت‌های فناور بیش از آنچه مشاهده می‌کنیم پیشرفت و ارتقا داشته باشند، بهترین راهکار این است که تلاش کنیم ارتباط بین صنعت و پژوهش را بیشتر کنیم.

وی یادآور شد: یکی از راه‌ها این است که بخش تحقیق و توسعه شرکت‌ها را به دانشگاه‌ها واگذار کنیم و مزیت کار این است که نخست تحقیق و توسعه شرکت‌ها به صورت کاملاً علمی از سوی دانشگاه‌ها اتفاق می‌افتد، دوم دانشگاه‌ها با ارتباط با صنعت نگرش کاملاً صنعتی به مباحث علمی می‌دهند و این کاربردی بودن محصولات و آموزش را بالا می‌برد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تشریح کرد: از سویی به‌دلیل اینکه صنایع منابع مالی خود را به دانشگاه‌ها انتقال می‌دهند در نتیجه تحقیقات و پژوهش‌هایی که در دانشگاه براساس نیاز صنعت، طرح‌ریزی می‌شوند، به‌دلیل داشتن منابع مالی با سرعت بالاتری به نتیجه برسند و کاربردی‌تر شوند.

پیمان اضافه کرد: تیم پژوهشی شرکت دانش‌بنیان با شرکت‌های مختلف ارتباط برقرار و نیازهای آنها را جذب کرده و در نظر داریم در برنامه آینده برای رفع نیازهای این شرکت‌ها درباره آلیاژها، پلیمرهای کامپاند، پلیمرهای شکلی و چند سفارش دیگر، طرح‌های پژوهشی را به اجرا بگذاریم، امیدوارم با بازنگری در رخداد بسیار خوبی که در مجموعه‌های علمی کشور به‌خصوص دانشگاه آزاد در حال اتفاق افتادن است و آن بردن تحقیقات دانشگاهی به سمت تحقیقات نیازمحور و مسئله‌محور جامعه و صنعت و رفع موانع به‌خصوص مانع سرمایه مالی خدمت مناسبی به جامعه علمی و صنعتی داشته باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب