دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سرپرست حجاج ایرانی:

دستورالعمل پزشکی و سبک زیست بهداشتی درحج برای زائران تالیف شود

دستورالعمل پزشکی و سبک زیست بهداشتی درحج برای زائران تالیف شود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار با مسئولان مرکز پزشکی حج و زیارت از آنها خواست تا دستورالعمل پزشکی و سبک زیست بهداشتی درحج را تالیف کنند و پیش از سفر در اختیار حجاج قرار دهند.
کد خبر : 918171

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار با مسئولان مرکز پزشکی حج و زیارت در مکه با تأکید بر اینکه برنامه ریزی‌ها باید مبتنی بر حج مطلوب، ارزان و روان باشد، اظهار داشت: با تعامل و هماهنگی هایی که با فرهنگستان علوم پزشکی انجام شد به دنبال این هستیم افرادی که در حج حضور پیدا می‌کنند زائرانی توانمند باشند تا مشکلاتی از نظر جسمی برایشان ایجاد نشود.

وی گفت: در این کشور با مشکلات فراوانی دسته و پنجه نرم می‌کنیم که برخی از آنها جان زائران را تهدید می‌کند. به عنوان مثال در مسیر برگشت از رمی جمرات در روز عید بنابه گزارش ها اجازه ندادند تابلوهای راهنما در مسیر نصب شود ؛ یا مسیر‌ها را دور کردند و همین موجب شد تا در مسیر جمرات چند نفر از زائران فوت کنند و وقتی این مشکلات مطرح می‌ شود؛ می‌گویند کشورهای دیگربا تعداد کمتر زائرفوتی‌های بیشتری داشتند. 

سرپرست حجاج ایرانی با بیان این مطلب که ما تلاش می‌کنیم و خود زائران هم باید همکاری کنند، از مسئولان مرکز پزشکی حج و زیارت خواست تا به تألیف سبک زیست بهداشتی  زائر در حج  بپردازند و در همایش‌های بزرگ نکات پزشکی، درمانی و بهداشتی برای آنان بیان شود. نگارش دستورالعمل زندگی به سبک حج ، خدمت بسیار بزرگی به حفظ سلامتی زائران و پیشگیری از بروز خسارت‌های جانی می‌کند. 

نماینده‌ ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه اسلام برای تمامی حالت‌ها و موقعیت‌های آقایان و بانوان حکم دارد، افزود: هتل‌ها سال آینده نزدیک به منا اجاره شود. راه‌حل‌هایی وجود دارد که موجب می‌شود زائران در ایام تشریق با استراحت، طراوت و توان خود را حفظ کنند.

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به کاهش اعزام کارگزاران حج در تمامی بخش‌ها یادآور شد که اگر در امور پزشکی و درمانی برنامه ریزی داشته باشیم می‌توانیم مسئله کاهش نیرو را جبران کنیم. علاوه بر این درباره اینترنت بیمارستان‌ها هم کارشناسان کادر درمان بررسی کنند و ما از هرکاری که برای برقراری زیرساخت‌های ارتباطی نیاز است انجام بگیرد، حمایت می‌کنیم. 

وی ادامه داد : گرمازدگی معضلی است  که چند سال آینده هم خواهیم داشت و باید برای هر زائر برنامه‌ریزی فردی داشته باشید و به صورت بسته‌بندی در اختیارشان بگذارید. همچنین مسئله انتقال بیماران بد حال به کشورمان بسیار ضرورت دارد و باید تلاش شود که در اولین فرصت به کشور بازگردند. 

سرپرست حجاج ایرانی با تأکید بر اینکه سلامتی زائران یکی از دغدغه های مهم در حج است، یادآور شد: انجام عمره مکرر و پشت سر هم توانایی افراد را خواهد کاست و هشدارهای پزشکی می‌تواند اثر گذار باشد. همچنین استفاده از نیروهای جهادی بسیار هم است. در مجموعه ها افرادی حضور دارند که می‌توانند خدمت پزشکی یا اولیه را انجام بدهند. از زائران داوطلب  هم استفاده کنیم که بسیاری از آنان  توانا و با انگیزه هستند.

بنا براین گزارش، در این نشست دکتر سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر ضمن تشکر از همکاری مسئولان حوزه حج و زیارت برای روانتر شدن ارائه خدمات درمانی، اظهار داشت:علی رغم کاهش نیروهای این مرکز سعی شد در ارائه خدمات خللی ایجاد نشود و با همان قوت و قدرتی که نیاز است برای ارائه خدمات پزشکی تاکنون اقدام کرده‌ایم. 

وی افزود: نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ نفر کادر پزشکی و درمانی کاهش یافته ‌ تا زائر بیشتری اعزام شود.

وی با بر شمردن نقاط قوت مرکز پزشکی حج و زیارت نسبت به سال گذشته، تصریح کرد: حضور به موقع همکاران برای راه‌اندازی بیمارستان مکه و درمانگاه‌ها قبل از ورود زائران، بر طرف شدن مشکلات نرم افزاری در ثبت مراجعات، مدیریت خدمات مؤثر برای ارزیابی قیمت تمام شده خدمات درمانی ، تأمین دارو در ایام تشریق، ایجاد درمانگاه  در مکاتب ۹ گانه  و کنترل گرمازدگی با محلول‌های قرص جوشان از جمله موارد مثبت امسال در امر پزشکی و درمانی هستند. همچنین تمهیدات خوبی در اصلاح فرایندها اندیشیده شده است.

دکتر مرعشی ابراز امیدواری کرد که در ادامه عملیات حج با انتقال زائران بد حال با پروازهای اول به کشور بتوان  فوت و آسیب بیشتر به زائران را مهار کرد.

وی گفت: در دو روز گذشته دو فوتی از زائران اهل سنت داشتیم و امیدواریم علمای حاضر در کاروان ها  به زائران توصیه کنند تا از انجام دادن اعمال مستحبی مکرر که باعث می‌شود توان شان گرفته شود پرهیز کنند.

در پایان این نشست، دکتر پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر در سخنانی اظهار داشت: درارتباط با سفر زائران به حج دستورالعمل‌های ویژه‌ای را در قالب‌های مختلف مانند کتاب، فیلم، جزوه و بروشور تهیه کرده‌ایم و باید  فرصت برقراری ارتباط با  زائر را داشته باشیم تا آنها را پیش از سفر آگاه کنیم.

وی با اشاره به اینکه  هر ساله ابتکاراتی در حوزه پزشکی داشته ایم، افزود: امسال در بین بعثه‌های دیگر کشورها، ایران کمترین فوتی ها را داشت. برای ارائه خدمات بهتر دو سال است که تلاش ویژه‌ای صورت می گیرد و امسال داوطلبان پا به کاری داشتیم که حتی از آنها درخواست می‌کردیم تا ساعتی استراحت کنند. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب