جیمزوب پازل شکلگیری کهکشانها را به هم ریخت
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، دانشمندان دریافتهاند، کهکشانهای اولیه جهان باید بسیار سریعتر از حد انتظار رشد کرده باشند. به علاوه، همین تیم همچنین دریافتند که ۱۰ میلیارد سال پیش، کیهان آنطور که قبلاً تصور میشد، بینظم و آشفته نبوده و براساس یک سری از قواعد فیزیک تکامل یافته است.
تیم بین المللی این پژوهش به سرپرستی محققان دانشگاه دورهام در انگلیس، با کشف شواهدی از ساختارهایی به نام میلههای ستارهای در کهکشانهایی که تنها چند میلیارد سال پس از انفجار بزرگ شکل گرفتهاند، به این نتیجه رسیدند.
میلههای ستارهای با چگالی ستارهای افزایشیافته هستند که در قلب کهکشانهای مارپیچی مانند راه شیری و دیگر کهکشانهای دیسکی یافت میشوند. همانطور که میلههای ستارهای شکل میگیرند، گاز را به سمت مرکز کهکشانهای مربوطه هدایت و در نتیجه تولد ستارهها را تنظیم میکنند. بنابراین، وجود این ساختارهای میلهای نشان میدهد که یک کهکشان وارد مرحلهای مستقرتر و مرحله بالغتر شده است.
زوئه لو کونته، رهبر تیم و محقق دانشگاه دورهام، در بیانیهای گفت، کهکشانهای اولیه بسیار سریعتر از آنچه ما فکر میکردیم به بلوغ میرسند و این بدان معناست که ما باید دیدگاه خود را در مورد تکامل اولیه کهکشانها تغییر دهیم.
این کشف از آنجایی مهم است که نشان داده، کهکشانها در زمانهای ابتدایی جهان به شکل و سرعتی قابل توجه رشد کردهاند، موضوعی که قبلا خلاف آن تصور میشد. این یافتهها بیانگر آن است که فرایندهای فیزیکی پیچیدهای در دوران اولیه جهان درگیر بودهاند که منجر به رشد و تکامل سریع برخی از کهکشانها شده است.
این یافتهها امکان ارتقای دانشمندان در درک تاریخچه فضای بیرونی را فراهم میکند و با توجه به این یافتهها آینده تحقیقات در زمینه کیهانشناسی و تاریخچه جهان رو به جلو رفته و ممکن است به فهم بهتری از نحوه شکلگیری و تکامل آن کمک کند.
بنابراین، کشفیات جدید تلسکوپ جیمز وب، نهتنها به دانشمندان در درک بهتری از کهکشانهای اولیه جهان کمک میکند، بلکه در گسترش دانش آنها در زمینه تاریخچه جهان و فضای بیرونی نیز اثرگذار است. این امر به معنای اهمیت بسیار بالای این کشفیات برای علم فضا و کیهانشانشناسی است و نشان میدهد که تلسکوپ جیمز وب چه میزان موفقیت واقعی در برگزاری ماموریتهای خود داشته است.
انتهای پیام/