اولویتهای 1403 حوزه پژوهش وزارت بهداشت/ فرآیند مجوزها تسهیل میشود
یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره اولویتهای پژوهشی وزارت بهداشت در سال جاری اظهار کرد: برای تحقق شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گذاری شد، برنامه ما در وزارت بهداشت این است که باید در تولید علم و فناوری به مرجعیت علمی برسیم. نخستین اقدام در این راستا موضوع نیروی انسانی و جذب نخبگان است که برای این منظور در دو مرحله مجوز جذب 205 هیئت علمی پژوهشی را اخذ کردیم.
وی افزود: از سوی دیگر کمیتههای نخبگانی را تشکیل داده و تمامی اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور را عضو آنها کردیم و بر اساس تخصص و زیرساختهایی که دانشگاههای علوم پزشکی دارند، انجام برخی امور در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را به آنها واگذار کردیم.
پناهی بیان کرد: باید برخی فرآیندهای پژوهشی و تحقیقاتی را تسهیل کنیم، در برخی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور فرایندهای کسب کد اخلاق بسیار طولانی بود، برای تسهیل این موضوع مصوب شد که در وزارت بهداشت هر دو هفته یکبار و در دانشگاههای علوم پزشکی هفتهای یکبار جلساتی کمیته اخلاق تشکیل شده تا مجوز و کد اخلاق را برای انجام پژوهشهای لازم صادر کنند. همچنین زمان صدور مجوز تحقیقات علمی به صورت میانگین حدود 8 هفته است که این زمان باید به زیر یک ماه برسد.
وی ادامه داد: تقویت دیپلماسی سلامت نیز از جمله دیگر برنامهها و اولویتهای حوزه پژوهش وزارتخانه در سال جدید است؛ اگر در حوزه تولید به دارو و تجهیزات جدید پزشکی دست پیدا کنیم نباید فقط به بازار ایران اکتفا کنیم؛ بلکه باید قابلیت صادارت داشته باشیم. بر همین اساس باید روابط بینالملل را بهبود دهیم؛ البته این کار انجام داده و امسال نیز همین روند را ادامه میدهیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت یادآور شد: برای اینکه به مرجعیت علمی برسیم، باید زیرساختهایمان تخصصی باشد. میانگین رتبه علمی کشور در حال حاضر 15 است. رتبه بیینالمللی برخی از تخصصها مانند غدد و متابولسیم و زنان حدود 10 ، داخلی 12، جراحی چشم حدود 17 و نفرولوژی 14 است؛ برنامه ریزی کردهایم تا این رشتهها در مجلات معتبر بینالمللی مقالات خود را چاپ کرده و تولید علم هم ارتقا پیدا کند و بر اساس برنامه هفتم توسعه 14 شود. در حوزه فناوری هم رتبه ما 62 است که باید به 42 برسد.
وی یادآور شد: در حوزه ژن درمانی، مهندسی بافت، کارتیسل و ... برای 8 دانشگاه علوم پزشکی مأموریت داده شده است تا از علوم جدید برای درمان جدید استفاده شود.
انتهای پیام/