دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 خرداد 1395 - 13:45

صداهایی که در سر می‌پیچند با افزایش سن مهربان‌تر می‌شوند

برخی زنان بر این باورند که با ورود به سن میانسالی، صدایی که در سرشان می‌پیچد مهربان‌تر می‌شود؛ این در حالی است که عده‌ای از آنها در این سن بیشترین انتقاد را به خود دارند.
کد خبر : 90286

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ABC، محققان دریافته‌اند تفاوت در تصوری که افراد در ذهن خود از چیزهای مختلف دارند به توانایی پذیرش تغییرات مرتبط با افزایش سن ارتباط دارد. سایت ABC در یک نظرسنجی که در فیس‌بوک به راه انداخت، میزان رضایت افراد را از تصویر ذهنی درباره بدن خود مورد ارزیابی قرار داد.


محققان بخش روانشناسی دانشگاه La Trobe در این بررسی‌ها اعلام کرد برخی زنان شرکت‌کننده در این نظرسنجی با افزایش سن، رضایت کم‌تری از بدن خود داشتند.


محققان در سال 2013 نیز چنین آزمایشی را روی حدود 774 زن ملبورنی که وارد میانسالی می‌شوند، انجام دادند و میزان رضایتمندی از تصویر ذهنی آنها را درباره بدن آنها مورد ارزیابی قرار دادند.


مسئولان سایت، این پرسش را روی صفحه فیس‌بوک افراد شرکت‌کننده قرار دادند که «آیا صدای سر شما با بالا رفتن سن مهربان‌تر می‌شود»؟ آنها دریافتند حدود 56 درصد زنان اعلام کردند که با بالا رفتن سن، صدای سر آنها مهربان‌تر می‌شود. این تصور با پذیرش تغییرات ایجاد شده در دوران سالمندی که امری طبیعی است، ارتباط دارد.


به عنوان مثال، اگر با بالا رفتن سن، پوست آنها دچار چین و چروک می‌شود، آن را به عنوان بخشی از فرآیند پیری می‌پذیرند و با مشاهده آن افسرده و ناراحت نمی‌شوند. این افراد در چنین سنینی بیشتر از ظاهر، به سلامت خود اهمیت می‌دهند.


محققان اعلام کردند حدود 40 درصد زنان معتقد بودند که با بالا رفتن سن، صدایی که در سر آنها می‌پیچد مهربان‌تر نمی‌شود. این تصویر از خود، با این مساله در ارتباط است که پذیرش این موضوع که در میانسالی با یک زن جوان ایده‌آل تفاوت دارند، برای زنان دشوار است. این گروه از زنان واکنش منفی نسبت به تغییرات ایجاد شده در بدن به دنبال افزایش سن نشان می‌دهند و به این مساله باور دارند که زنان جوان در جامعه پذیرش بالاتری دارند.


درک این مساله که چرا برخی زنان در سنین میانسالی بیش از دیگران به تصویر ذهنی از بدن خود اهمیت می‌دهند، از این‌ رو حائز اهمیت است که تصویر ذهنی بد حتی می‌تواند باعث بروز مشکلات جسمی و روانی در افراد شود.


این حالت همچنین خودآگاهی و اضطراب، اختلالات تغذیه، عدم تمایل به حاضر شدن در جمع را به دنبال دارد که می‌تواند تحرک و میزان حضور در اجتماع را در زنان کاهش دهد. آنها بیش‌تر منزوی می‌شوند و از تمام قابلیت‌های خود استفاده نمی‌کنند. مجموعه این حالات، باعث ناراحتی فرد می‌شود.


محققان به دنبال مطالعات فراوان معتقدند که از برخی درمان‌های رفتاری شناختی برای این گروه از زنان در دوره میانسالی که تصویر نادرستی از بدن خود در ذهن دارند، استفاده می‌کنند و با این درمان‌ها تلاش می‌کنند الگوهای فکری منفی را در آنها تغییر دهند.


در این درمان‌ها، پزشک از آنها می‌خواهد که خود را با زنان جوان مقایسه نکنند و تغییرات جسمی خود را به عنوان تغییراتی اجتناب‌ناپذیر بپذیرند. این رفتارهای خودمراقبتی بهبود سلامت جسم و روان فرد را به دنبال خواهد داشت.


مترجم: ندا اظهری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب