نخستین کهکشان مرده شناسایی شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، یک گروه بینالمللی از اخترشناسان، کهکشانی را که به آن مرده میگویند، شناسایی کردهاند که تنها ۷۰۰ میلیون سال پس از انفجار بزرگ، دیگر ستاره جدیدی تولید نکرده است.
تلسکوپ فضایی جیمز وب از زمانی که عملیات خود را در سال ۲۰۲۲ آغاز کرد، شگفتیهای متعددی را در مورد چگونگی شرایط مراحل اولیه کیهان کشف کرده و مورد جدید و عجیبی که به اخیرا به این لیست اضافه کرده، مشاهدات کهکشانی است که مرده و این حادثه در زمانی رخ داده که جهان تنها پنج درصد از سن امروز را دارا بوده است.
دانشمندان روز چهارشنبه اعلام کردند، جیمز وب کهکشانی را مشاهده کرده که در آن تشکیل ستاره تقریباً ۱۳.۱ میلیارد سال پیش، ۷۰۰ میلیون سال پس از رویداد انفجار بزرگ که منجر به پیدایش جهان شد، متوقف شده است. در طول این سالها بسیاری کهکشان مرده کشف شده، اما این کهکشان بیش از ۱۳ میلیارد سال پیش مرده و دیگر ستاره جدیدی در آن متولد نشده است.
به گفته اخترشناسان، این کهکشان قدیمیترین کهکشان از این نوع است که تاکنون مشاهده شده و میتواند به درک چگونگی تنظیم روند شکلگیری ستارگان و علت توقف تشکیل ستارگان جدید در کهکشانها کمک کند.
توبیاس لوزر، اخترفیزیکدان از موسسه کیهان شناسی کاولی در دانشگاه کمبریج و نویسنده اصلی این مطالعه که در مجله نیچر منتشر شده است، میگوید: به نظر میرسد که کهکشان سریع شکل گرفته و بسیار فعال بوده و سپس تشکیل ستارهها را خیلی سریع متوقف کرده است.
این کهکشان نسبتا کوچک است و شاید صد میلیون تا یک میلیارد ستاره دارد. این امر آن را در مجاورت جرم کهکشان کوتوله ابر ماژلانی کوچک واقع در نزدیکی کهکشان راه شیری قرار میدهد، هرچند که هنوز در حال تشکیل ستارههای جدید است.
فرانچسکو دیوژنیو، اخترفیزیکدان موسسه کاولی و یکی از نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کرد: هنگامی که شکل گیری ستارگان به پایان میرسد، ستارگان موجود میمیرند و دیگر جایگزین نمیشوند. از آنجاکه پرجرم.ترین ستارهها داغترین و درخشانترین آنها هستند، کوتاهترین عمر را دارند؛ بنابراین این روند به صورت سلسله مراتبی، به ترتیب وزن ستارهها اتفاق میافتد.
انتهای پیام/