کدام دانشجویان در بازگشایی اولیه دانشگاهها به خوابگاهها بازمیگردند؟
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مسئولان دانشگاهی در خصوص بازگشایی خوابگاهها بر این باورند که در شرایط کنونی بازگشایی خوابگاهها ریسک بالایی دارد. حتی از پس از اعلام رسمی از سوی رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر بازگشایی دانشگاهها در تاریخ 17 خرداد ماه سال جاری روسای برخی از دانشگاهها همچون دانشگاه تهران اعلام کردند آمادگی لازم جهت بازگشایی دانشگاهها را ندارند.
روز گذشته نیز راهنمای گام دوم مبارزه با ویروس کرونا ویروس، فاصلهگذاری اجتماعی و الزامات سلامت محیط و کار در دانشگاهها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی منتشر شد که در ادامه برخی نکات این راهنما آمده است.
ملزومات آموزش حضوری در دوران کرونایی
بر اساس راهنمای گام دوم مبارزه با ویروس کرونا ویروس اساتید، دانشجویان و کارکنان در سامانه خود اظهاری وزارت بهداشت به نشانی salamat.gov.ir ثبتنام کرده و درصورتیکه علائم بیماری را نداشتند، فرم مربوطه را پرینت کرده و پس از امضا فرم را به مدیر آموزش و یا مسئول دانشکده مربوطه تحویل دهند.
تمامی فعالیتهای ورزشی و جانبی تا اطلاع ثانوی در دانشگاه ممنوع است. حتیالامکان مواجهه چهره به چهره افراد کاهش یابد و سعی شود از تلفن، شبکههای اجتماعی و ویدئوکنفرانس برای برگزاری جلسات حتی برای کارکنانی که در داخل یک ساختمان هستند، استفاده شود.
درصورتیکه مواجهه چهره به چهره ناگزیر باشد، بایستی فاصله یک تا دو متر (حداقل یک متر) و حداقل زمان ممکن رعایت شود. استفاده از سیستم تهویه و یا باز گذاشتن پنجرهها ضروری است. از تماس افراد با یکدیگر مانند دست دادن، روبوسی اجتناب شود.در صورت امکان دورههای کارآموزی و کارورزی و دستیاری به محل زندگی دانشجو منتقل شود تا بار خوابگاهی کاهش یابد.
از مأموریتها خارج شهر و مسافرتهای غیرضروری اجتناب شود. از تجمع افراد در محوطه، لابی، آبدارخانه، اتاق کپی، اتاق رایانه اجتناب شود. در صورت استفاده از سرویس ایاب و ذهاب، رعایت فاصله حداقل یک متر در موقع نشستن در سرویس ضروری است (حداکثر ۳ نفر در یک خودرو سواری متشکل از راننده و دو نفر مسافر در صندلی عقب.)
برگزاری کلاس با رعایت پروتکل بهداشتی
ضروری است فاصله بین میز و صندلیهای کلاسهای درس ۱-۲ متر (حداقل یک متر) باشد و کلیه کلاسهای فوقبرنامه تعلیق شود. حداکثر زمان حضور در هر کلاس درس به یک ساعت کاهش یابد. تمامی جلسات غیرضروری حذفشده و یا بهصورت آنلاین برگزار شود. سایر جلسات نظیر جلسات دفاع از پایاننامه نیز آنلاین و یا با حضور حداقل افراد و با رعایت کامل پروتکلها و مسائل بهداشتی برگزار شوند.
تعیین تکلیف غذای دانشجویان در دوران کرونایی
بهمنظور جلوگیری از تجمع در سلفسرویس، ضروری است مدتزمان سرو نهار به دو برابر افزایش یابد. همچنین سرو غذا در محل سلفسرویس با رعایت فاصله ۱-۲ متر (حداقل یک متر) انجام شود. درصورتیکه رعایت شرایط فوقالذکر به هر دلیلی مقدور نیست از سایر روشهای آموزش استفاده شود.
از ورود کارکنان خدمات فنی و تأسیساتی مبتلابه کووید- ۱۹ و یا افراد دارای علائم تب، سرفه و تنگی نفس و سرماخوردگی و نیز افراد مشکوک (در تماس نزدیک با فرد مبتلا) به محل کار ممانعت شود.
خوابگاههای کدام دانشگاهها باز میشود؟
تاکنون برخی دانشگاهها اعلام کردهاند، خوابگاهها فعلاً بسته میمانند؛ برخی دیگر گفتهاند، اتاقهای خوابگاهی بهصورت محدود و بهصورت مقطعی به روی دانشجویان گشوده خواهد شد.
حال و هوای دانشگاه تهران
سعید حبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران در خصوص شرایط اسکان دانشجویان در خوابگاههای این دانشگاه گفت: بر اساس تصمیم ستاد مقابله با کرونا و حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه، دانشگاه تهران فقط به دانشجویان دوره دکترا و با شرایط اعلامشده، خوابگاه اختصاص میدهد.
وی افزود: دانشجویانی که کلاسهای آزمایشگاهی و کارگاهی دارند، پس از ارائه درخواست خود و با تأیید استاد راهنما و معاونت آموزشی میتوانند در خوابگاه اسکان داده شوند. اسکان سایر دانشجویان در خوابگاهها بر اساس قوانین امکانپذیر نیست و به درخواستها رسیدگی نخواهد شد.
از دانشگاه شهید بهشتی چه خبر؟
علیاکبر افضلیان معاون آموزشی دانشگاه شهید بهشتی گفت: دانشجویان تحصیلات تکمیلی منعی برای حضور در دانشگاه بهمنظور انجام کارهای پژوهشی و آزمایشگاهی ندارند؛ البته در حال حاضر نیز این دانشجویان در دانشگاه رفتوآمد دارند. اگر شرایط برای حضور دانشجویان در دانشگاه فراهم باشد، امتحان حضوری برگزاری میشود.
معاون آموزشی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: در صورت برقرار شدن وضعیت عادی در دانشگاه، کلاسهای دروس عملی، کارگاهی و آزمایشگاهی بهصورت فشرده برگزار میشوند اما اگر امکان برگزاری این دروس فراهم نبود، این کلاسها در ترم بعد برگزار و نمره آن در این ترم محاسبه خواهد شد.
گفتنی است در حال حاضر دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاهها مستقر نیستند.
شرایط حاکی از این است که تنها دانشجویان تحصیلات تکمیلی بهویژه دانشجویان مقطع دکتری آنهم بهصورت محدود و با رعایت نکات بهداشتی به دانشگاهها راه پیدا میکنند. اما آنچه در این میان مهم است، حفظ سلامتی تمامی دانشجویان و لطمه نخوردن به رویه تحصیلی آنها است که امیدواریم مسئولان دانشگاهی بیش از گذشته به این نکته دقت کنند.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/